4 Bashers, 1 Game: Mass Effect 2In 4 Bashers, 1 Game kiezen we een interessant spel uit, vier redacteuren spelen het en praten we er een uur over met elkaar.

In deze tweede 4 Bashers, 1 Game behandelen we Mass Effect 2, het jongste spel van ontwikkelaar Bioware. Aan tafel zitten Robert Gaal, Stefan Keerssemeeckers, Noël Hamer en ondergetekende. We leggen even uit wie we zijn en hoe we het spel hebben gespeeld, introduceren het spel kort en gaan dan over naar de vier inzichten van de vier Bashers. Ik bespreek de gestroomlijnde gameplay, Robert vertelt over de schaal van het universum, Stefan is onder de indruk van het aantal mogelijke keuzes en Noël doet de opbouw van het spel uit de doeken.

De podcast duurt ongeveer een uur, met een kleine extra op het einde. De tune is gemaakt door Niels van der Leest.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download de nieuwe aflevering los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

3 reacties

 1. Marc · 12-3-2010 · 16.11 uur

  Mooie podcast, kan me ook prima vinden in wat er gezegd is. Wel jammer dat jullie de enorme humor die door de hele game wat onderbelicht laten, vooral omdat dit, mijns inziens, ook een (grote) verbetering is op deel 1.
  Ik heb de serie zelf in omgekeerde volgorde gespeeld (eerst 2, dan 1, dan weer 2) omdat ik toch wilde weten wat het verschil tussen pre-made en imported Shepard zou zijn. Ik kan het nu iedereen aanraden om 2 te spelen met een geïmporteerde savegame, want het voegt zo onnoemelijk veel kleine details toe dat het een compleet andere ervaring oplevert dan spelen met pre-made Shepard. En het kan aan de pc-versie liggen, maar zelfs de Mako-stukjes vond ik nog wel te doen ;).

 2. Jesse Zuurmond · 12-3-2010 · 17.53 uur

  Hehe, ik had die extra al verwacht aan het einde, netjes!

  Maar een erg toffe podcast, maakt me alleen maar enthousiaster over dit nieuwe format. Ik heb (nog) geen minuut van Mass Effect gespeeld, maar alsnog is het mooi om verschillende inzichten, meningen en ervaringen te horen. Het voegt zo veel toe aan de grotendeels inwisselbare reviews.

  Het is bijna jammer dat ME2 blijkbaar zo goed is, want kritiek was maar sporadisch te horen :P

  Keep up the good work!

 3. Kevin · 15-3-2010 · 13.26 uur

  Ik ben na het spelen van Mass Effect 2 juist weer teruggegaan naar het eerste deel. Mass Effect 2 ziet er mooier uit en speelt beter maar Mass Effect 1 beviel mij beter. In Mass Effect 1 krijg je het gevoel dat er overal wel wat te beleven valt, dat ieder gesprek een interessante sidequest kan opleveren. Het aantal sidequests in Mass Effect 2 is drastisch teruggeschroefd. Hopelijk heeft Mass Effect 3 meer sidequests dan het tweede deel.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>