4 Bashers, 1 Game: Metroid: Other MMetroid: Other M is een spel waar bijzonder veel over te zeggen valt: het is de jongste telg van een legendarische reeks games en ook nog een risicovolle ‘reboot’ van de beruchte ontwikkelaar Team Ninja. Vincent Leeuw, Guan van Zoggel, Joe van Burik en ondergetekende praten over wat ons het meest is opgevallen aan Other M. We beginnen met het (verschrikkelijke) verhaal (01:35), dan bespreken we de stroomlijning van de besturing (16:40), vervolgens een korte rant over hetgeen wat ons het meest frustreerde aan Other M (29:30), vergelijkingen met eerdere Metroids (38:30) en ten slotte de verschillen tussen de Westerse Prime-delen en het Japanse Other M (48:30). De podcast duurt ruim een uur.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download deze special los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

7 reacties

 1. ErikJ · 15-9-2010 · 19.32 uur

  Wow, leuke verrassing en heel tof onderwerp voor een nieuwe podcast. Ga hem meteen downloaden! Ben nog met de game bezig (zit nu pas grofweg in het 2de gebied) dus hoop dat het meevalt met de spoilers. En anders zet ik hem gewoon af en luister ik hem later nog eens…

 2. Joe van Burik · 15-9-2010 · 20.02 uur

  Bij nader inzien valt het wel mee met de spoilers (waar we in het begon voor waarschuwden), pas op ongeveer de helft (en dan geven we het aan) zit er een kleine spoiler :)

 3. Luke van Velthoven · 15-9-2010 · 21.53 uur

  Het is dat ik de game echt totaal niet interessant vind (wel gekocht), maar als die laatste Bombcast van drie uur toch afgelopen is tijdens mijn treinreis morgen, luister ik wel vanwege nieuwsgierigheid :P. Al komt mijn gapen tijdens het spelen waarschijnlijk door het feit dat ik Metroid nooit heb gespeeld of iets dergelijks, niet interessant vond. Ieder zijn ding gelukkig. Ik word vrolijker van Malo’s in Zelda en Luma’s in Galaxy.

 4. ErikJ · 15-9-2010 · 22.30 uur

  @Luke, opmerkelijk dat je de game wel gekocht hebt maar niet interessant vindt. Als je al Metroid wilt proberen en geen eerdere delen gespeeld hebt, zou ik je liever de twee Gameboy Advanced delen aanraden (het zou wel tof zijn als er een soort virtual store voor deze classic games op de DS zou komen). Zoals ook al in de podcast naar voren komt hebben de 2d Metroids de meest ‘authentieke’ Metroid ervaring, en hebben zij net iets meer dat doolhof gevoel dan de Prime games of Other M. Bovendien spelen de GBA iteraties een stuk soepeler dan Super Metroid. Het is niet dat de latere games slecht zijn, maar de 2d games ademen toch wel de perfectie uit waar elke andere Metroid mee vergeleken zal worden.

  Het viel inderdaad wel mee met de spoilers. Sterker nog, ik ben juist door die kleine hint heel benieuwd naar het moment dat je ubermachtig door de wereld kunt rondlopen met alle powers, het bekende gevoel dat de eerdere Metroids zo bijzonder maakte. Ik heb me tot nu toe eigenlijk helemaal nog niet gestoord aan het verhaal (maar misschien ben ik zelf ook wel een emo ;) ), enkel aan het niet kunnen gebruiken van bepaalde abilities zonder toestemming. Vooral de zin “I decided not to use … because Adam said so”.

 5. sven · 16-9-2010 · 15.44 uur

  Heren,

  Leuke podcast. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik het al begon te missen.

  Dan even inhoudelijk. Ik vind dat jullie niet objectief zijn, maar dat is natuurlijk ook niet bedoeling van zo’n podcast. De spoilers vielen zoals vele hierboven al zeggen mee.

  Wat ik alleen wel een beetje miste (op een paar korte opmerkingen na) was een blok over wat goed was aan de game.

  Verder kreeg ik het idee dat jullie denken dat mensen die onbekend zijn met de serie deze game niet zullen kopen op basis van wat de tekst op de hoes hen vertelt. Nou geloof me, er zijn echt genoeg gamers (of ouders van gamers) die het spel kopen alleen al op basis van de plaatjes en vormgeving op de hoes. En deze gamers zal het een worst wezen wie Samus is en wat ze al beleefd hebt (ja ik weet het, daarin zijn jullie net zo radicaal als de taliban en zien dit dan ook waarschijnlijk als heiligschennis, maar toch is het vaak de realiteit).

  Verder een fijne podcast heren!

 6. Luke van Velthoven · 16-9-2010 · 16.47 uur

  @ErikJ Ik weet het niet, ErikJ. Dat heb ik af en toe met ogenschijnlijk prima spellen (Fallout 3 lag me ook niet bijvoorbeeld). Ik ga hem wel eventjes uitspelen een keer. Anders voelt het zo zonde.

 7. Niels de Bruijn · 22-9-2010 · 21.19 uur

  Niet jullie leukste podcast (hoewel het zeker tof is om Vincent weer te horen) maar gelukkig dat hij er weer was. Bij gebrek aan een wekelijkse misschien ook een 4 Bashers over Halo: Reach? Op deze manier vind ik dat grote titels toch op z’n Bashers belicht worden.

  Verder heb ik behoorlijk zin om deze Metroid te spelen maar wacht ik nog even tot ergens een scherpe aanbieding voorbij komt.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>