About Bashers

Games zijn al lang geen kinderspeelgoed meer. Bij Bashers geloven we dat het medium games nu zo belangrijk is voor onze cultuur dat het een serieus journalistiek platform verdient.

Bashers zoekt verder dan alleen de triple-A producties met grote marketingbudgetten. We behandelen ook mobile games, webgames, obscure indiegames en games die je op straat of op een bord speelt. We zijn diep geïnteresseerd in alle facetten van games: de cultuur, de economie, de techniek, de politiek en de wetenschap. En we zijn vastberaden om jou hierover dagelijks op boeiende, vermakelijke, informatieve wijze te berichten.

Bashers is een van de weinigen in Nederland die echt onafhankelijk is. We accepteren namelijk geen advertenties van de gamebedrijven waarover we schrijven. Bij ons vind je dus geen banners of ’featureweken’. Wij vertrouwen op onze lezers om ons staande te houden en op commerciële partners die dat waarderen. Meer over onze werkwijze lees je in ons redactiestatuut.

Kortom: Bashers is dé plek voor iedereen die zichzelf oprecht een gamer voelt. Welkom!

Geschiedenis

Bashers vindt zijn oorsprong in Gamesen, dat in 1999 werd opgericht door Niels ’t Hooft als een van de eerste Nederlandse gamewebsites. De site maakte een kortstondige comeback als Sengamer.

Bashers werd opgericht op 1 februari 2006, samen met Small Media Group. Op 1 februari 2008 kwam de site in handen van Niels ’t Hooft. Het idee was altijd hetzelfde: het medium games serieus nemen en er beter over schrijven.

Contact

Mail al je inhoudelijke tips en PR-materiaal naar tips@bashers.nl.

Wil je bijdrages leveren aan Bashers, mail dan redactie@bashers.nl.

Heb je een ander ideeën, mail dan niels@bashers.nl.

Colofon

Webmaster: Niels ‘t Hooft
Kernredactie: Harry Hol, Stefan Keerssemeeckers, Gillian de Nooijer
Logo-ontwerp: Fredo Houben
Auteurs: zie volledige lijst

Hosting: True
Techniek: WordPress