Altijd een MMO op zak met Pocket LegendsElke woensdag bespreekt Ellen de Lange-Ros een iPhone-game.

Pocket Legends is een gloednieuwe MMORPG die je zowel op de iPhone als iPad kunt spelen, waarbij je naadloos wisselt tussen de hardware. In de week waarin ik m’n iPad kreeg was dat een geweldige feature die ik dan ook direct uitgebreid heb getest.
Bij aanvang van het spel kies je een wezen waarmee je ten strijde trekt. Vervolgens sluit je je aan bij andere gamers, host je zelf een game of stap je in bij anderen en gaat de echte MMO van start. Dit is een mooi concept, maar het heeft helaas beperkingen.

Wat valt op?

Omdat je het complete spel online speelt, is het eenvoudig switchen tussen iPhone, iPad en iPod en kun je steeds verder gaan met hetzelfde personage. Dit is echter ook een nadeel: je kunt alleen gamen wanneer je online bent en dat zal voor gamers met een iPod jammer zijn.
Wat me in Pocket Legends aanspreekt is dat het een echte MMO is waarmee je tegelijk met anderen gevechten voert. Tegelijkertijd kun je korte chat-berichten uitwisselen of elkaar via snelle knoppen emoties laten zien. Dit is goed doordacht en vraagt om navolging. In potentie kan het concept enorm verslavend zijn, maar toch weet Pocket Legends dit nog niet helemaal waar te maken.

Is het wat?

Het MMO-deel van de game is redelijk uitgewerkt, maar nog niet top. De opstarttijd is wat lang en voor een paar minuutjes is het niet de moeite waard om de game op te starten. Heb je iets meer tijd, dan merk je dat de levels vrij eentoning worden en alleen bestaan uit het uitroeien van tegenstanders. Ben je met veel mensen in een level, dan is dit kinderlijk eenvoudig. Ben je alleen, dan is het juist een onmogelijke opgave. De balans en de afwisseling in levels is nog beperkt, waardoor de game uitdaging mist.
Op de iPad is het scherm natuurlijk veel groter dan op de iPhone, maar hier maakt de game niet goed gebruik van. Gek genoeg is de bediening op de iPhone namelijk fijner dan die op z’n grote broer. Op de iPhone zitten de knoppen op een logische plek en gaat rondlopen vlotter. Pocket Legends lijkt vooral een iPhone-game waar op het laatste moment nog wat iPad-features aan zijn toegevoegd.
Het spel is gratis te spelen tot level 13. Spreekt het je aan, dan kun je extra items, levels of zelfs emoties voor het chatten aanschaffen in kleine pakketjes. Dat is dan ook het allersterkste punt van Pocket Legends: je kunt vrijblijvend kennismaken met het genre en betalen voor een uitgebreidere game zodra het spel je bevalt.

Prijs: Gratis met ingame aankopen (App Store link)

3 reacties

 1. sven · 22-4-2010 · 10.17 uur

  Dat onderdeel van alleen kunnen gamen als je online bent snap ik niet helemaal. Want kun je met een ipod online? Of bedoel je dan de Itouch?

  Verder ben ik toch voorzichtig benieuwd naar deze game. Ik heb naar aanleiding van jou stuk over We Rule de game gespeeld en ik moet zeggen dat de game een tijd best vermakelijk was. Ik speel dit dan vooral samen met een andere vriend, dus we kopen en verkopen van en aan elkaar. Echter begint de sleur er in te komen.

  Ik vraag me af of dit ook het geval zal zijn bij deze game.

 2. Ellen de Lange-Ros · 22-4-2010 · 13.56 uur

  @Sven: ik bedoel inderdaad de iPod Touch. Op andere iPods kun je deze game ook niet spelen.

  Qua vermaak kun je dit spel wel vergelijken met We Rule: het is een tijdje leuk, maar dan wordt het wel wat eentonig. Aan de andere kant: je hebt wel gratis een paar weken een leuke game,dus waarom zou je het niet proberen?

 3. Harry Hol · 22-4-2010 · 19.19 uur

  Hey! Dit is mijn werkveld! ;-)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>