Arjen de Jong

Pervasive game en ARG designer, dramaturg voor interactieve projecten en kunstenaar in opleiding aan de HKU.

Website: http://www.player-2.nl
Twitter: Arjen_J
PSN:
Xbox Live:

De 6 posts van Arjen:

Picasso gespot bij de Tunesische grens“Yes, we have stolen the six paintings. We have hidden the paintings in thespiral.eu. Find the paintings, but they are on the move. You have till the 28th of September.”

Wat is er aan de hand? Zes meesterwerken zijn gestolen uit zes Europese musea en jij krijgt een maand de tijd om ze terug te vinden. Hoe? Lees en kijk verder…

Lees de rest van ‘Picasso gespot bij de Tunesische grens’

2 reacties

It’s Art in the Game, maar zien we het ook?Deze donderdag is er in Museum Hilversum het mini-symposium It’s Design in the Game. De focus ligt op kunst en games, en het symposium hangt samen met de al enige tijd lopende expositie It’s Art in the Game in hetzelfde museum. De getoonde werken gaan verder op het pad dat Submarine Channel afgelopen jaar insloeg met haar eerste expositie in het Stedelijk Museum. Ik ging net als toen kijken om een nieuwe blik te werpen op games en de schone kunsten.

Lees de rest van ‘It’s Art in the Game, maar zien we het ook?’

2 reacties

De Magic Circle en de HitlergroetSinds enkele maanden is het mogelijk lid te worden van studentenvereniging H.S.C. Mercurius uit de BNN serie ‘Feuten’. Als lid kon je vervolgens naar borrels en uiteindelijk het zogeheten ‘Grootsch Feest’, dat volgens De Telegraaf volledig uit de hand liep, inlcusief Hitlergroet, Nazi praktijken en een onderzoek door de politie. Vervolgens doet de halve Nederlandse pers uitstekend zijn werk en schrijft zonder al te veel onderzoek te doen of vragen te stellen kwaliteitskrant De Telegraaf na. Een relletje is geboren.

Lees de rest van ‘De Magic Circle en de Hitlergroet’

4 reacties

Cultureel en kindvriendelijk gamen onder kermislichtHet Tweetakt-festivalterrein. Foto door Adriaan Wormgoor

Wie nu langs de Neude loopt kan het niet ontgaan, theaterfestival Tweetakt is afgelopen vrijdag weer begonnen. Nu hoor ik jullie denken: wat heeft dat met mij te maken? Nou, naast dat je je jonge broertje, zusje, neefje, nichtje of het innerlijke kind in jezelf mee kan nemen naar een gave jeugdtheatervoorstelling, kun je er gamen.

Lees de rest van ‘Cultureel en kindvriendelijk gamen onder kermislicht’

Reageer

HKU Showcase + vanavond Control GamelabAan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) was er donderdag 19 januari een ‘showcase’ van de Creative Design Studios van de faculteit Kunst, Media & Technologie. Wat dat inhoudt? Dat gemixte teams van studenten in media, muziek, game- en interactieontwerp laten zien wat ze in een klein half jaar gemaakt hebben voor verschillende opdrachtgevers. Een mooi moment om te kijken wat Nederlands toekomstige game-ontwerpers in huis hebben. Dus heb ik er de opmerkelijkste projecten uit gepikt en de ontwerpers bestookt met vragen.

Lees de rest van ‘HKU Showcase + vanavond Control Gamelab’

1 reactie

De kunst van games in het museum: Load It! in het StedelijkJe ervaart nu een game.

Afgelopen donderdag was er een avond over games en kunst, genaamd Load It! in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Drie artistieke games werden gepresenteerd, voorafgegaan door een paneldiscussie over de vraag of games in het museum horen, en wat de problemen zijn.

Lees de rest van ‘De kunst van games in het museum: Load It! in het Stedelijk’

20 reacties