Bastiaan Vroegop

Redacteur bij iPhoneclub.nl en iPadclub.nl. Schrijft over games voor Bright, Eurogamer en Aniway.

Website: http://www.basvroegop.com
Twitter: BasVroegop
PSN: UryaV
Xbox Live: UryaV

De 5 posts van Bastiaan:

Asura’s Wrath – Heavy Rain voor martial arts-fansAsura's Wrath

De vergelijking tussen God of War en Asura’s Wrath lijkt snel gemaakt: beide spellen bevatten een gevallen god die zint op wraak. Wraak die wordt uitgeoefend vanuit een gevechtssysteem dat je tegen zowel tientallen kleine en schermvullende bazen laat vechten. Toch is de vergelijking onterecht: Asura’s Wrath streeft met zijn structuur en verhaalopbouw eerder spellen zoals Heavy Rain na.

Lees de rest van ‘Asura’s Wrath – Heavy Rain voor martial arts-fans’

Reageer

Dear Esther – Wandeltocht op een verlaten eilandDear Esther

Weinig games zijn als een trage wandeltocht door een uitgestorven gebied. Dear Esther is dit letterlijk. Een stressloze, keuzevrije ervaring die qua narratief niet heel erg logisch in elkaar steekt.

Lees de rest van ‘Dear Esther – Wandeltocht op een verlaten eiland’

9 reacties

24 uur op Kickstarter met Double FineDouble Fine Adventure

Tim Schafer kondigde afgelopen week via Twitter aan dat Double Fine een nieuwe game gaat ontwikkelen, nu nog getiteld Double Fine Adventure. Een ouderwetse point & click adventuregame, het genre waarmee Schafer ooit zo beroemd werd. Een uitgever komt hier alleen niet bij kijken: in plaats daarvan gebruikt Double Fine de website Kickstarter om geld in te zamelen. Ik heb tweets, artikelen en ontwikkelingen van de eerste 24 uur van het project gebundeld met Storify.

Lees de rest van ‘24 uur op Kickstarter met Double Fine’

12 reacties

De Catherine-taart en het verschil tussen inkoop- en verkoopcijfersCatherine taart

Op 4 augustus 2011 plaatste game-uitgever Atlus op Twitter de foto van een taart, met daarop de cover van zijn nieuwste game Catherine geglaceerd. Die hadden ze verdiend, vonden ze, want ze hadden in slechts twee weken 200.000 kopieën van deze game verkocht.

En dat voor een obscuur Japans spel dat het door zijn experimentele spelmechanieken nog wel eens moeilijk kon krijgen in het westen. Allemaal basisloze zorgen, verzuchtten reageerders opgelucht na het lezen van dit nieuws op de sites die het oppikten. Maar wat Atlus niet in zijn tweet vermeldde was aan wie de 200.000 exemplaren verkocht waren.

Lees de rest van ‘De Catherine-taart en het verschil tussen inkoop- en verkoopcijfers’

5 reacties

Geen grijs te bekennen in Dragon Age 2Als Bioware-fan was ik bezorgd. De sequel op Dragon Age: Origins leek wel erg snel naar buiten gepompt te worden. Met een nieuwgevonden focus op combat waar helemaal niet naar gevraagd werd vanuit de traditionele fanbase. Mijn bezoek aan de ontwikkelaar op Gamescom afgelopen zomer wist al deze zorgen in een klap weg te nemen, maar gaf reden tot hele andere zorgen. De dialogen, een van de belangrijkste aspecten van een Bioware-RPG, lijken namelijk iedere vorm van nuance te zijn verloren.

Lees de rest van ‘Geen grijs te bekennen in Dragon Age 2’

3 reacties