Dirk-Jan Hoek

Oprichter van gamestudio Laika.nl en B2C-prijspuzzelconcept Puzzelbingo.nl. Projectmanager en conceptontwikkelaar. Redacteur bij satirische website Speld.nl. Favoriete games: Flight Control en Red Dead Redemption.

Website: http://www.laika.nl
Twitter: http://twitter.com/laikagames
PSN:
Xbox Live:

De 4 posts van Dirk-Jan:

Hoe Acquire zijn glans verloorIn de rubriek Developer schrijven gamemakers over wat ze inspireert in hun werk.

Een poosje geleden speelde ik zo’n leuk bordspel bij een vriend dat ik het gelijk zelf wilde hebben. Ik heb het over Acquire, dat zich afspeelt op de beurs. De speler kan bedrijven oprichten, aandelen kopen en zijn bedrijven laten fuseren met die van medespelers.

Het oprichten van een nieuw bedrijf in Acquire is leuk omdat je je tegenstanders ermee de loef afsteekt. Maar het is extra leuk dat je dat kracht bij kan zetten door een indrukwekkend plastic gebouw op het bord te klikken. Hoe meer je bedrijf waard is, des te groter het gebouw.

Lees de rest van ‘Hoe Acquire zijn glans verloor’

6 reacties

Does gamification suck?In de rubriek Developer schrijven gamemakers over wat ze inspireert in hun werk.

In deze provocerende column schrijft Brent Simmons: “Gamification sucks”. Hij zegt er het volgende over:

As software improves, it respects its users more. It works better and looks better, is easier to learn, and leaves out the things that waste a user’s time.

‘Gamification’ treats people like children — children who need to be manipulated, who need to be tricked into doing what’s good for them.

Lees de rest van ‘Does gamification suck?’

9 reacties

Gamers en werknemers: beloon ze als hondenIn de rubriek Developer schrijven gamemakers over wat ze inspireert in hun werk.

In haar leuke boek Ego’s en andere ongemakken legt psycholoog Roos Vonk uit hoe je werknemers het beste kunt belonen. Ze vergelijkt ze met honden. Wanneer je die altijd een beloning geeft voor goed gedrag, dan werkt die beloning al snel niet meer. Een beloning die wordt verwacht is geen beloning meer. Om ervoor te zorgen dat de bonus onverwacht blijft, moet gewenst gedrag soms beloond worden, maar heel vaak ook niet.

Lees de rest van ‘Gamers en werknemers: beloon ze als honden’

9 reacties

De spanningsgolven van Flight ControlIn de rubriek Developer schrijven gamemakers over wat ze inspireert in hun werk.

Ik ben 39. In mijn tijd waren er geen game-opleidingen. Daarom heb ik maar Industrieel Ontwerpen gestudeerd. Dat ontwerpen was leuk, maar helaas waren er erg veel droge nevenvakken. De enige reden dat ik tentamens als Materiaalkunde heb kunnen halen is dat ik ieder half uur studie beloonde met een potje Tetris. Keerzijde is weer dat ik langer Tetris speelde dan dat ik studeerde. Eigenlijk was een tentamenperiode voor mij meer een Tetris-periode.

Lees de rest van ‘De spanningsgolven van Flight Control’

Reageer