Luke van Velthoven

Studeert algemene cultuurwetenschappen plus journalistiek en nieuwe media, hoopt daar ooit journalist mee te worden en is een lichtelijke Bioware-maniak.

Website: http://twitter.com/lukevanv
Twitter: LukevanV
PSN:
Xbox Live: Luke Bioware

De 26 posts van Luke:

Boeven in de App Store, lesje gamejournalistiek en Kinect Pecha Kucha’sGejatte spelletjes in de App Store
Sourcecodes vrijgeven zodat anderen van je kunnen leren of erop voort kunnen borduren is een nobel iets. Bij Lugaru heeft een snoodaard, iCoder in dit geval, echter simpelweg HD achter de naam geplakt om zo Lugaru HD te creëren. Vervolgens heeft iCoder - dat zegt in hun recht te staan - het spel voor een habbekrats in de App Store gegooid.

Nederob geeft college gamejournalistiek
Robert Hoogendoorn geeft ons vijf voorbeelden van gamejournalistiek die eigenlijk nergens op slaan. Voorbeeld nummer twee noemden wij ook al eens.

Lees de rest van ‘Boeven in de App Store, lesje gamejournalistiek en Kinect Pecha Kucha’s’

Reageer

PS3-rootkits, Batman, een wereld zonder GTA en Minecraft Black OpsPS3-firmware v3.56 bevat een leuk geheimpje
De meest recente firmware-update van de PS3 bevat een leuke easter egg. Met deze update heeft je Playstation namelijk een inactieve rootkit binnengehaald. Deze kan Sony activeren wanneer ze willen, zonder verdere updates dus. Met deze rootkit kunnen ze zien welke bestanden je Playstation bevat en dat is natuurlijk slechts nieuws voor hackers, maar ook voor piraten. Tweakers.net heeft alle details.

Batman: Arkham City heeft vijf keer meer grond
Arkham Asylum zat al tjokvol geheimen, maar binnen tien minuten kon je toch wel een rondje rennen over het eiland. Hier kreeg je wel veel voor terug. Ieder gebouw was tot de nok toe gevuld met geheimen. Arkham City vergroot dit speelveld dus met een meervoud van vijf. Hopelijk blijven die details met deze stap behouden.

Lees de rest van ‘PS3-rootkits, Batman, een wereld zonder GTA en Minecraft Black Ops’

1 reactie

Kom Minecraften op de Bashers-serverWe zien je al graag bij onze live-podcasts en zijn intens blij met alle interessante inzichten onder onze stukjes. En nu hopen we op een mooie Bashers-kakofonie van gebouwen en andere meesterwerken, op onze eigen Minecraft-server dus.

Lees de rest van ‘Kom Minecraften op de Bashers-server’

12 reacties

Playstation Suite, meer NGP en FIFA’s commentator-perikelenPlayStation Suite brengt PS-games naar je Android
Dit nieuws werd lichtelijk bedolven onder de aankondiging van die nieuwe PSP, maar het is zeker het vermelden waard. Via PlayStation Suite kunnen ontwikkelaars hun titels gereedmaken voor Android’s aankomende PlayStation Store. Het gaat voorlopig slechts om PS One-titels.

Wie heeft nu de grootste?
Het antwoord zal je niet verrassen. Wat handhelds betreft heeft Sony met hun aankomende speeltje zeker de beker in handen. Kotaku heeft een overzichtelijke infographic voor je klaarstaan, waarin je alle huidige spelcomputers op zakformaat met elkaar kunt vergelijken. De levensduur van de batterij is kennelijk minder indrukwekkend, maar die berichten zijn nog niet bevestigd.

Lees de rest van ‘Playstation Suite, meer NGP en FIFA’s commentator-perikelen’

3 reacties

Xbox Live-aanbiedingen, Killzoned PS Home en een unieke Nintendo-controllerKijk zeker op Live voor de 31e
Als je van Borderlands, Red Dead Redemption, Mafia II en nog een flink aantal spellen houdt, moet je deze week zeker de Marketplace van je Xbox verkennen. Maarliefst 39 Rockstar- en 2K-producten zijn de helft van hun prijs tijdelijk kwijt.

Helghasts in Home
Sony heeft een originele manier bedacht om het aankomende Killzone 3 in het zonnetje te zetten. Vanaf 27 januari staat Playstation Home namelijk helemaal in lichterlaaie. Helghasts in overvloed en je kunt ze zelfs bestrijden. Het is tot slot mogelijk om de game te bestellen in deze promotionele omgeving. Zo heb je in ieder geval weer eens een reden om dat virtuele appartement uit te stoffen.

Lees de rest van ‘Xbox Live-aanbiedingen, Killzoned PS Home en een unieke Nintendo-controller’

Reageer

Technische kindertjes, Gamelab, Zelda 3DS en gedeeltelijke exit Xbox-piraterijDe 360 zit wederom gedeeltelijk dicht
Microsoft heeft de firmware van hun Xbox 360 weer eens bijgewerkt. Dat speciaal voor alle illegale Modern Warfare-, Black Ops- en Halo-spelertjes. Word je betrapt, dan is het exit Xbox Live voor jouw lawaaierige spelcomputer. Zonde natuurlijk, maar het is stiekem wel terecht.

Zelda 3DS gaat op de schop, maar zonder extra content
Dat legt Kotaku ons vandaag allemaal uit, inclusief beelden van hun speelsessie. Het ‘inventory’-systeem wordt bijvoorbeeld veel gelikter en gaat gebruikmaken van het extra scherm. Je hoeft helaas geen extra kerkers te verwachten. Dit soort extraatjes zaten wel bij Super Mario 64 DS toentertijd. Snik.

Lees de rest van ‘Technische kindertjes, Gamelab, Zelda 3DS en gedeeltelijke exit Xbox-piraterij’

Reageer

Weer veel 3DS, World of Starcraft en Black & White via KinectNintendo reageert op regiolock 3DS-onduidelijkheid
Veel ophef vorige week over de regiolock van de 3DS. Inmiddels hebben de Japanse spelmakers wat duidelijkheid gegeven. Als we tussen de regeltjes doorlezen zouden we kunnen concluderen dat er ook ‘regioloze’ producten gaan verschijnen. Let’s hope so.

World of Starcraft, made by fans
In tegenstelling tot Nintendo geeft Blizzard enthousiastelingen wél erg veel vrijheid met hun Starcraft II. Er zijn al ‘survival horror’-varianten, dingen als Nexus Wars en nu kunnen we ook deze MMO aan het lijstje toevoegen. Nou ja, er is nog niets te spelen, maar het filmpje laat het er vrij leuk uitzien.

Lees de rest van ‘Weer veel 3DS, World of Starcraft en Black & White via Kinect’

7 reacties

Skyrim-info, Minecraft-mijlpaal, de ‘geschiedenis’ van gaming en BonecraftDe hiërogliefen uit Skyrim ontcijferd
GameInformer heeft best vaak leuke dingen moet ik zeggen. Ze zijn in ieder geval vaak de eerste met nieuwe informatie en uitgebreide impressies. Vandaag laten ze je zien wat je allemaal uit de reeds onthulde muurtekeningen van The Elder Scrolls V: Skyrim kunt halen, op interactieve wijze. Dit is natuurlijk interessante materie voor de fans.

Minecraft heeft een miljoen spelers
In oktober waren er nog maar 320.000 knutselaars in Minecraft, maar nu is de inmiddels welbekende Notch in de zestallen beland. Leuk voor hem natuurlijk, maar ook CityVille viert een feestje vandaag. Van dit opvallend populaire spelletje genieten inmiddels honderd miljoen mensen! 100.000.000 ja.

Lees de rest van ‘Skyrim-info, Minecraft-mijlpaal, de ‘geschiedenis’ van gaming en Bonecraft’

1 reactie

Zelda-ripoff, snel gemaakte games, Toyota’s in LBP2 en aankondiging PSP2?Gameloft doet Zelda?
Pratende bomen, zwevende lichtjes, legendarische zwaarden en kloeke elfjes op paarden: wij beweren hier een zekere link te bespeuren. Eerder bracht Gameloft al een Final Fantasy-achtige game genaamd Eternal Legacy uit. Ach ja, beter goed gejat dan slecht verzonnen zeggen we dan maar.

Ludum Dare 19
De competitie is alweer een maand oud, maar de resultaten zijn pas sinds 10 januari bekend. In deze wedstrijd dient men binnen 48 uur een game te maken. Tussen de inzendingen zitten best geinige experimenten. Bekijk het eens, zou ik zeggen.

Lees de rest van ‘Zelda-ripoff, snel gemaakte games, Toyota’s in LBP2 en aankondiging PSP2?’

2 reacties

Back to the Future: The Game is een tergend toppertjeAls klein jongetje speelde ik al games als Police Quest en Indiana Jones and the Last Crusade, op een of andere Windows 3.1-bak. Ver kwam ik meestal niet, dus week ik al snel uit naar titels als Titus the Fox en Commander Keen. Anno 2011 waag ik me weer eens aan zo’n ‘wijs en klik’-avontuurtje, waardoor ik me binnen de kortste keren in mijn vroege jeugd waan. Sterker nog: dat snel zuchtende en grommende jongetje blijk ik nog steeds te zijn.

Lees de rest van ‘Back to the Future: The Game is een tergend toppertje’

7 reacties

Leeftijdsgrenzen, Zork met pen, laptops van de toekomst en Avatar KinectLeeftijdsgrenzen worden beter nageleefd
Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat leeftijdsgrenzen op media als films en games veel beter worden nageleefd dan voorheen. Dat meldt Gamer.nl vandaag. In 2009 weigerde slechts 14 procent van de winkeliers je klandizie als je te jong was. In 2010 is dat percentage gestegen naar 44 procent. Een mooie stijging, maar het is nog altijd minder dan de helft natuurlijk.

Zork met pen en papier
Livescribe is een digitale pen waar hackers leuke dingen mee weten uit de halen. Engadget brengt ons op de hoogte van een leuke toepassing hiervan: Zork op papier met een pen die je verder helpt. Jij schrijft je actie. Je pen vertelt het resultaat.

Lees de rest van ‘Leeftijdsgrenzen, Zork met pen, laptops van de toekomst en Avatar Kinect’

1 reactie

Ubisoft’s DRM zwakt af, Wii-wetenschap, historie in 2010-games en Tiny CartridgeIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag een verzwakking van Ubisoft’s DRM op de pc, wetenschap bedrijven met Wiimotes, een ludiek historisch perspectief aan de hand van de games van 2010 en het beste van Tiny Cartridge.

Ubisoft laat je eindelijk offline spelen
Ben ik te subjectief als ik zeg dat de pc-DRM van Ubisoft abominabel is? Nou ja… was! Voorheen moest je online inloggen en zodra de verbinding verbroken werd, hield je potje Splinter Cell of Assassin’s Creed bruut op. Vanaf heden hoef je slechts online te zijn om de boel op te starten. Steam is overigens wel volledig offline te gebruiken.

Lees de rest van ‘Ubisoft’s DRM zwakt af, Wii-wetenschap, historie in 2010-games en Tiny Cartridge’

4 reacties

De top 3 tijdsabsorberende games van Luke van VelthovenIn de weken rond de jaarwisseling kijkt Bashers terug op het afgelopen jaar. Luke van Velthoven zorgt een paar dagen in de week voor Daglinks. Hij speelt niet veel games, maar als hij ‘hooked’ raakt, doet hij het meteen goed.

Civilization V

Het fijne aan een boek is dat je er na verloop van tijd klaar mee bent. Het kan 100 pagina’s duren of meer dan 500, maar ik ben nooit geneigd het direct nogmaals tot me te nemen. Hier houd ik stiekem ook van in mijn games. Geef me een duidelijke set doelen, laat me daar zo perfect mogelijk naartoe werken en dan kan hij weer op de stapel. Dit jaar kwam daar voor mij verandering in. Drie titels uit 2010 die me enorm veel tijd hebben gekost, en dat in 2011 waarschijnlijk nog steeds zullen doen.

Lees de rest van ‘De top 3 tijdsabsorberende games van Luke van Velthoven’

7 reacties

The Old Republic, iPhone-toppers, Zelda-prototypes en een Golden Sun-stamboomIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag meer informatie over de Trooper-klasse in Star Wars: The Old Republic, een lijst met -soms moeilijk te vinden- iPhone-parels, Zelda-prototypes en de Golden Sun-stamboom.

Meer over de Trooper van The Old Republic
BioWare probeert ons vandaag uit te leggen waarom het ook leuk is om geen Sith of Jedi te zijn in hun aankomende Star Wars-MMO. Star Wars: Galaxies struikelde al over dit probleem, maar wellicht zal het deze Canadezen beter vergaan. Time will tell.

Lees de rest van ‘The Old Republic, iPhone-toppers, Zelda-prototypes en een Golden Sun-stamboom’

Reageer

Super Meat Boy, Red Dead Redemption, kerstkaarten uit de biz en PokémonIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag nog meer Super Meat Boy, Red Dead Redemption, kerstkaarten uit de industrie en bizarre Pokémon-theorieën.

Alles details over het einde van Super Meat Boy
Het einde? Ja, want Team Meat heeft al geregeld aangegeven geen tweede deel te maken. De fans dienen het stokje over te nemen. Daarom komt er in januari een gratis level editor. Hier kunnen spelers naar hartenlust creëren, downloaden en zich ergeren aan elkanders creaties. Team Meat zal zo nu en dan de beste uitkiezen en die in een nieuwe wereld verwerken: Super Meat World. Het ziet er overigens niet goed uit voor de Wii-versie van dit bejubelde spelletje.

Lees de rest van ‘Super Meat Boy, Red Dead Redemption, kerstkaarten uit de biz en Pokémon’

Reageer

Nieuwe D&D-game, Fallout-perikelen, homoseksualiteit in games en de WiiIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag de aankondiging van een nieuwe Dungeon & Dragons-game, perikelen rondom de Fallout-licentie, ‘same-sex romances’ in BioWare-rollenspellen en weer eens wat geluiden over de Wii.

Atari kondigt Dungeon & Dragons Daggerdale aan
Atari bezit vandaag de dag de Dungeon & Dragons-licentie. En hiermee proberen ze af en toe een succesnummer te produceren. Dit gaan ze nogmaals proberen met een actie-game waarin de multiplayer centraal staat. De game moet verschijnen op pc, XBLA en PSN. Atari is ook al met een nieuwe titel uit de voorheen succesvolle Neverwinter-reeks bezig.

Lees de rest van ‘Nieuwe D&D-game, Fallout-perikelen, homoseksualiteit in games en de Wii’

1 reactie

Doorstart Playlogic, vele aanbiedingen, analyses en levensechte gezichtenIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag de echte doorstart van Playlogic, het begin van Steam’s kerstfestijn, analyses van 2010 en dé manier waarop je levensechte gezichten simuleert.

Playlogic gaat er weer voor
Er werd al een hele tijd over gesproken, maar de kogel is dan toch echt door de kerk. Playlogic gaat zich vanaf nu richten op de digitale kanalen van de PS3, Xbox 360 en Wii. Dat meldt Control ons vandaag. Daarnaast richten ze zich vanaf nu op kansspellen voor mobiele platforms. Gokken dus! Morgen maakt Playlogic bekend welke games er het eerste aankomen.

Lees de rest van ‘Doorstart Playlogic, vele aanbiedingen, analyses en levensechte gezichten’

3 reacties

Gamious wil kwaliteit de kans gevenIn de eerste editie van Daglinks schreven we er al over: Nederland is een game-uitgever genaamd Gamious rijker. Gamious gaat zich richten op ‘digitaal gedistribueerde, laagdrempelige games van hoge kwaliteit’ volgens het persbericht. Maarten van den Biggelaar (oprichter Planet Internet en Quote Media) en Pim Bouman (voorheen werkzaam bij Endemol en Spil Games) zijn de twee oprichters van dit bedrijf. Waarom beginnen deze twee heren juist nu met hun eigen game-uitgeverij? Bashers vroeg het aan mede-oprichter Bouman.

Lees de rest van ‘Gamious wil kwaliteit de kans geven’

2 reacties

Verwachtingen Square, underrated games, Mass Effect PS3 en gamen voor poesjesIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag Square Enix die hun verwachte inkomsten met bijna 92 procent verlagen, vijf ondergewaardeerde 2010-toppers, veel informatie over Mass Effect 2 op de PS3 en een game speciaal voor je lieve huiskat.

Zwaar weer voor Square Enix?
Vorige week werd Final Fantasy XIV al uitgesteld en daar kwam Deus Ex: Human Revolution deze week ook nog eens bij. De Japanners zien hun verwachte inkomsten kennelijk verdampen, want hun prognose voor de rest van dit fiscale jaar is van 12 biljoen yen naar 1 biljoen yen gezakt.

Lees de rest van ‘Verwachtingen Square, underrated games, Mass Effect PS3 en gamen voor poesjes’

3 reacties

OnLive scoort patent, indies voor het goede doel, Minecraft en KinectIedere werkdag geeft Bashers je een overzicht van groot nieuws, interessante artikelen en verder vermaak dat op ons pad komt en waarvan we vinden dat jij het zou moeten zien. Met vandaag onheilspellende patenten van OnLive, de aankomende bèta-status van Minecraft, nieuwe Kinect-fratsen en anderen helpen door games te kopen.

OnLive heeft monopolie op de ‘cloud’?
Vandaag brengt 1UP het nieuws dat streaming gaming service OnLive vanaf nu het Amerikaanse patent heeft op “cloud-based video games”. Volgens OnLive-topman Steve Perlman is dit slechts een druppel uit de zee van patenten die ze hebben aangevraagd. Dit kan interessante dingen betekenen voor de toekomst van de game-industrie. Vele analisten denken dat de cloud die toekomst heeft. Nu heeft één partij kennelijk de macht over dat wolkje.

Lees de rest van ‘OnLive scoort patent, indies voor het goede doel, Minecraft en Kinect’

3 reacties