Maarten de Koning

Entrepreneur, Managing Director van Green Hill en Game Producer.

Website: http://bashers.nl
Twitter: Mdekoning
PSN: Gameholic
Xbox Live: Gameholic

De 74 posts van Maarten:

GfK-cijfers voor 27 novemberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 27 november’

Reageer

Blijven ‘core’-games de beste investering voor uitgevers?Van oudsher worden uitgevers gezien als boze meneertjes in mooie pakken, die het de creatieve ontwikkelaar allesbehalve makkelijk maken. Een beetje het type Bobby Kotick, zeg maar. Toch blijkt dit in de praktijk niet helemaal waar. Een uitgever is mijns inziens (nog steeds) erg belangrijk om een bepaald spelconcept of prototype tot realisatie te brengen. Van het financieren van het project tot het verzorgen van kwalitatief hoogstaande en veelzijdige marketing. Maar in deze vreemde tijden, hebben ook de uitgevers het schijnbaar niet altijd even makkelijk.

Lees de rest van ‘Blijven ‘core’-games de beste investering voor uitgevers?’

5 reacties

GfK-cijfers voor 20 novemberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 20 november’

2 reacties

GfK-cijfers voor 13 novemberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 13 november’

1 reactie

GfK-cijfers voor 6 novemberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 6 november’

Reageer

GfK-cijfers voor 30 oktoberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 30 oktober’

1 reactie

GfK-cijfers voor 23 oktoberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 23 oktober’

1 reactie

GfK-charts voor 16 oktoberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-charts voor 16 oktober’

Reageer

Is de introductie van de Windows Phone 7 mosterd na de maaltijd?Op woensdag schrijft Joost Rietveld, Ellen de Lange-Ros of Maarten de Koning over de gameindustrie.

Gisteren werd de Windows Phone 7 officieel voorgesteld door Steve Ballmer, in het fameuze Manhattan, New York. De Windows Phone 7 (WP7) is Microsofts antwoord op de iPhone 4G en de laatste generatie Android-toestellen. Gezien het gigantische evenement, en de wereldwijde exposure die de lancering teweegbracht, lijkt het erop dat Microsoft de WP7 heeft neergezet als de must-have smartphone van 2010/2011. Toch?

Lees de rest van ‘Is de introductie van de Windows Phone 7 mosterd na de maaltijd?’

4 reacties

GfK-charts voor 9 oktoberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-charts voor 9 oktober’

2 reacties

GfK-charts voor zaterdag 2 oktoberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-charts voor zaterdag 2 oktober’

1 reactie

GfK-charts voor 25 septemberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-charts voor 25 september’

1 reactie

Is gameontwikkeling het komende jaar een oase in de woestijn of het begin van een ondoordringbare jungle?Twee weken geleden beet Joost Rietveld het spits af met de nieuwe rubriek: Bashers in Business. Zijn onderwerp? Het begeerde HTML5, dat de volledige cross-platformbestuiving mogelijk zou moeten maken op online gebied. Vervolgens borduurde Ellen de Lange-Ros voort op Apple’s kant van de digitale revolutie, met de successen en valkuilen van Apple’s App Store. Geheel in deze lijn wilde ik daarom aandacht besteden aan de gamesindustrie in het algemeen. Want in hoeverre gaat de (traditionele) industrie nu eigenlijk veranderen? Zal de traditionele uitgever zijn deuren kunnen sluiten? Moet iedere (kleine) ontwikkelaar nu een social game gaan maken?

Lees de rest van ‘Is gameontwikkeling het komende jaar een oase in de woestijn of het begin van een ondoordringbare jungle?’

1 reactie

GfK-cijfers voor 18 septemberBekijk de top tien bestverkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 18 september’

3 reacties

GfK-cijfers voor 4 septemberBekijk de top tien bestverkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 4 september’

Reageer

GfK-cijfers voor 28 augustusBekijk de top tien bestverkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 28 augustus’

1 reactie

GfK-cijfers voor 10 juliBekijk de top tien bestverkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts. En klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-cijfers voor 10 juli’

2 reacties

GfK-charts voor 3 juliBekijk de top tien bestverkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts. En klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-charts voor 3 juli’

Reageer

GfK-charts voor 26 juniBekijk de top tien bestverkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts. En klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-charts voor 26 juni’

Reageer

GfK-charts voor 19 juniBekijk de top tien bestverkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts. En klik verder voor mijn analyse.

Lees de rest van ‘GfK-charts voor 19 juni’

Reageer