Niels Peuchen

Tweedejaarsstudent Journalistiek. Houdt van het lezen van romans met een goed verhaal, het kijken van films met een goed verhaal en het spelen van games met een goed verhaal. Speelt daarom graag RPG's en point-and-click-adventures.

Website: http://www.peuchen.nl
Twitter: Peuchen
PSN:
Xbox Live: nPeuchen

De 118 posts van Niels:

Wat vindt de Nederlandse gamepers van Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht deze week Niels Peuchen er één uit.


De ouderwetse, vaak middelmatige licentiegame is niet meer. Althans, dat is wat je kan concluderen als je kijkt naar de Lego-games van de afgelopen jaren. Films en franchises worden omgetoverd tot een geheel van Lego-steentjes en plotseling is de licentiegame weer populair. Qua cijfers doen de spellen het ook niet slecht; de Pirates of the Caribbean-variant is daar geen uitzondering op.

“Lego Pirates of the Caribbean is mooi, lang en leuk. Het is een titel die ongeacht je leeftijd een aanrader is, al is het wel een vereiste dat de Pirates of the Caribbean franchise je een beetje ligt.” - Gameparty - cijfer: 8,4

“LEGO Pirates of the Caribbean is volgens ons één van de beste LEGO games die er al verschenen is. De game speelt leuk, houdt je voldoende lang bezig en is erg grappig. […] Toch raden we jullie aan om deze game enkel te kopen als je iemand kent om mee samen te spelen, want hoe leuk deze game ook mag zijn, het blijft hier en daar qua gameplay toch een beetje repetitief, wat enkel opgevangen kan worden als je met iemand samen speelt.” - PS Focus - cijfer: 7,0

Lees de rest van ‘Wat vindt de Nederlandse gamepers van Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game?’

5 reacties

GD8 Games: ‘Nu gaan we de deadline wél halen’Als beginnende iPhone-ontwikkelaar benaderd worden door het grote Chillingo (uitgever van onder meer Angry Birds), omdat er interesse is in een van je games: de zaken kunnen slechter gaan. Het is alsof je een baan aangeboden krijgt terwijl je nog studeert. Dan zeg je geen nee. GD8 Games deed dat ook niet tegen de Engelse uitgever.

De samenwerking vervolgens wegmoffelen in een persberichtachtige e-mail van GD8 naar Bashers roept vragen op. Welk aandeel heeft Chillingo werkelijk in de ontwikkeling van Folded Flyer, de game in kwestie? En waarom duurt die ontwikkeling zo lang? Met dat in het achterhoofd sprak ik met twee van de mannen achter GD8 Games: ‘creative director’ Tim Vogel en ‘lead artist’ Pieter Dol.

Lees de rest van ‘GD8 Games: ‘Nu gaan we de deadline wél halen’’

5 reacties

Wat vindt de Nederlandse gamepers van Virtua Tennis 4?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht deze week oudgediende Niels Peuchen er één uit.

Als Virtua Tennis 4 een warm broodje zou zijn, dan hadden de verkoopcijfers er ongetwijfeld beter uitgezien. Maar Virtua Tennis 4 is geen warm broodje. Virtua Tennis 4 is een tennisgame. Een tennisgame die probeert op te vallen door wat speelser om te gaan met de sport, daardoor ook redelijk gewaardeerd wordt door de pers, maar die het grote publiek nog wat lastig weet te bereiken.

“Maar goed, plezier is het toverwoord. Virtua Tennis 4 laat duidelijk zien dat het niet bloedserieus genomen wil worden en dat is maar goed ook. Het is een voorbeeld van het gegeven dat gamen puur vermaak is. Virtua Tennis 4 is een hele leuke game geworden waar je zeker een tijd mee zoet bent.” - XGN - cijfer: 8,0

“Vanwege de sterke gelijkenissen treedt Virtua Tennis 4 nooit uit de voetsporen van zijn voorganger – of zelfs uit die van de serie in zijn geheel –met grote verbeteringen. Dit is geen opvolger, maar een stap naar de zijkant, een game die eerder ‘nieuw’ is dan ‘beter’. Het is een zegen voor zowel tennisfan als ontwikkelaar dat dit alles in ieder geval gestaafd is op een bijzonder vermakelijke fundering.” - Gamer - cijfer: 7,0

Lees de rest van ‘Wat vindt de Nederlandse gamepers van Virtua Tennis 4?’

Reageer

Just Sing – Alsof je een theelepel bij een koekje krijgtTof joh.Ook na een jaar of zes blijft het praten tegen je DS onnatuurlijk aanvoelen. Het blijft een handeling waarbij je constant schichtig om je heen kijkt of niemand je ziet. Het went niet. Blazen in de microfoon is net iets minder erg, maar levert nog steeds dat vervelende gevoel van schaamte en minderwaardigheid op. En dan moet je zingen. Zingen tegen je DS. Zingen voor de karaokegame Just Sing. Zelfs Karaoke Revolution Glee spelen op een feestje voelt minder awkward.

Lees de rest van ‘Just Sing – Alsof je een theelepel bij een koekje krijgt’

1 reactie

Gow: slijmballen met uitsterven bedreigdWekelijks gaf de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdiende.

Na 10 maanden en 42 besproken spellen is het afgelopen met de ‘Game van de week’ op Bashers. De rubriek was gebaseerd op een samenwerking met Bright, die in de huidige vorm tot een einde gekomen is. Bestsellers kwamen aan bod, fangames, Facebook-spelletjes, iOS-apps en bovenal heel veel obscuurs. Gow is de laatste game die besproken wordt, een product van de afgelopen Global Game Jam.

Lees de rest van ‘Gow: slijmballen met uitsterven bedreigd’

3 reacties

Swap This!: een heuse vissenstrijdWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Ook deze week staat een Nederlandse ontwikkelaar centraal. Vorige keer was het een Global Game Jam-product met borsten en bloemen, vandaag is Swap This! van Two Tribes de ‘game van de week’. Ja, het Two Tribes dat vooral bekend is geworden door Toki Tori. Uniek is hun nieuwste product Swap This! niet (het spel is een variant op het aloude match 3-principe), maar bijzonder leuk is-ie wel.

Lees de rest van ‘Swap This!: een heuse vissenstrijd’

2 reacties

Bewbees: een tafereel van borsten en bloemenWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Net zoals Time Pygmy en Prior een paar weken geleden, is Bewbees in 48 uur gemaakt. Ditmaal in het kader van de Global Game Jam, die in Nederland onder meer in Hilversum plaatsvond. Bewbees eindigde op de derde plaats, achter een game die zichzelf vernietigt (Glitchhiker) en achter Splatta Blatta, een multiplayerspel met radioactieve straling en kakkerlakken. Omdat de eerstgenoemde niet meer werkt en omdat je de tweede wel met meerdere spelers móét spelen, is Bewbees de ‘Game van de week’. En omdat Bewbees zelf natuurlijk ook heel tof is.

Lees de rest van ‘Bewbees: een tafereel van borsten en bloemen’

7 reacties

Little Big Planet 2 verheft ‘play, create, share’ tot een genreWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Dat Little Big Planet 2 met twee maanden uitgesteld was, oogt op het eerste gezicht niet als een slecht idee. Jezelf laten ondersneeuwen tijdens de overvolle novembermaand of de eerste échte topgame van 2011 zijn? De keuze lijkt gemakkelijk. Beslissen of je dit spel moet kopen is ook niet moeilijk: Little Big Planet 2 biedt waar voor je geld. Veel waar.
Lees de rest van ‘Little Big Planet 2 verheft ‘play, create, share’ tot een genre’

4 reacties

Prior: een charmant doch vaag verhaalWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Het kan haast niet anders dan dat de maker van Prior geïnspireerd is door Limbo. De wereld doet net zo benauwend aan, de donkere omgeving overheerst en het verhaal is een vaag geval. Het verschil? Prior is abstracter, behoorlijk kort én in 48 uur gemaakt, net zoals Time Pygmy vorige week.

Lees de rest van ‘Prior: een charmant doch vaag verhaal’

Reageer

Karaoke Revolution Glee – Vermaak hoeft niet hoogdravend te zijnDe tv-serie Glee schetst het gebruikelijke, clichématige beeld van een Amerikaanse highschool: de cheerleaders zijn de populairste meisjes van de school en de nerds worden gepest door hersenloze zakken die fanatiek sporten. De twist: in Glee zingen ze tezamen muziek van nu en van jaren, soms decennia geleden. Daar een game van maken is aanzienlijk makkelijker dan van een serie als Prison Break. Wat is immers het meest voor de hand liggende spelconcept waar ontwikkelaar Konami zich mee bezig kan houden? Juist, een karaokegame.

Lees de rest van ‘Karaoke Revolution Glee – Vermaak hoeft niet hoogdravend te zijn’

5 reacties

Time Pygmy: ontdek je sufWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Discovery, dat was het thema van Ludum Dare 19, een wedstrijd waarbij je in je eentje, in 48 uur, een game moest maken. Onvermijdelijk zijn dat spellen waarin je nieuw land ontdekt, of waarin de speler de ruimte in wordt geschoten. Time Pygmy (voluit Attack of the time travelling pygmy from outer paleolithic geheten) doet het volledig anders: je speelt een holbewoner uit het stenen tijdperk die getransporteerd wordt naar 1981. Een cultuurshock? Welnee. Een ideale situatie om nieuwe ontdekkingen te doen, zo ziet de holbewoner 1981!

Lees de rest van ‘Time Pygmy: ontdek je suf’

1 reactie

Wat vindt de Nederlandse gamepers van Golden Sun: Dark Dawn?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht Niels Peuchen er wekelijks één uit.

Golden Sun: Dark Dawn doet het niet slecht bij de gamepers. Bij sommige recensenten zullen de nostalgiegevoelens het positieve gevoel versterken, anderen hebben het idee dat het vroeger veel beter was. Toch ontlopen de uiteindelijke beoordelingen elkaar weinig.

“Het is moeilijk om negatieve woorden over Golden Sun: Dark Dawn uit te spreken. […] Wat je in Dark Dawn zult vinden is geen simpele port met enkele toevoegingen, maar een totaal nieuw, mooi en uitgebreid avontuur die er zonder twijfel voor zal zorgen dat die Nintendo DS nog wel een tijdje onder het stof vandaan blijft.” - Gaming Only - cijfer: 9,0

“Dark Dawn is met name door het verfijnde vechtsysteem en de intelligente puzzels een sterk rollenspel, maar maakt niet zoveel indruk als de vorige delen uit de spraakmakende Golden Sun-franchise. Daarvoor toont het niet genoeg lef, is het een tikkeltje te makkelijk en is het einde nogal abrupt.” - Gamer - cijfer: 7,0

Lees de rest van ‘Wat vindt de Nederlandse gamepers van Golden Sun: Dark Dawn?’

Reageer

Super Spike Dislike: de Snake van 2011Wekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Het gamelandschap lijkt momenteel op een droge, immense zoutvlakte: al weken zijn er geen fatsoenlijke retailgames meer uitgebracht. Oké, onlangs is Ilomilo daadwerkelijk (na een tijd ‘geheimgehouden’ geweest te zijn) gereleased, maar die heeft al genoeg veren in haar reet en is stiekem geen retailspelletje. Vorige week moesten we het daarom zonder een game van de week stellen; deze keer is Super Spike Dislike de game die we uit een donkere krocht opgevist hebben.

Lees de rest van ‘Super Spike Dislike: de Snake van 2011’

1 reactie

De top 3 Nintendo DS-games van Niels PeuchenIn de weken rond de jaarwisseling kijkt Bashers terug op het afgelopen jaar. Niels Peuchen, die verantwoordelijk is voor de Gamehype- en de Game van de week-rubriek, speelt bijna zes jaar na de release nog steeds het liefst op zijn Nintendo DS. Hij kiest zijn top 3 NDS-games.

Eigenlijk schaam ik me er een beetje voor. Dat ik wel de datum weet waarop ik de Nintendo DS kreeg, maar niet wanneer de trouwdag van mijn ouders plaatsvindt. Of wanneer de aanslagen in Madrid waren. Ik heb echter een goede reden: als klein jochie kreeg ik op dezelfde dag mijn eerste vriendinnetje. Zes maanden later was de verkering voorbij; zes jaar later speel ik nog steeds met mijn Nintendo DS.

Ik game allang niet meer zo veel als vroeger, maar ik vermaak me nog kostelijk met de Nintendo DS. Het aanbod is dan misschien karig, als ik in een jaar vier ijzersterke titels mag spelen, ben ik tevreden. Drie daarvan hebben een plekje verworven in mijn top 3.

Lees de rest van ‘De top 3 Nintendo DS-games van Niels Peuchen’

8 reacties

Wat vindt de Nederlandse gamepers van The Sly Trilogy?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht Niels Peuchen er wekelijks één uit.

Wat betreft nieuwe games is het momenteel armoe troef. Collega Karsten heeft al weken niets te doen en ook de Game van de Week-rubriek moest een keertje verstek laten gaan. Gelukkig blijft de gamepers schrijven, schrijven, schrijven. Noodgedwongen over oudere games of over spellen die nog moeten verschijnen, maar bezig blijven ze. Bijvoorbeeld over The Sly Trilogy, een verzameling van drie opgepoetste PS2-ports voor de Playstation 3 die in Amerika als The Sly Collection door het leven gaat.

“Het feit blijft alleen dat het hier toch om ‘ordinaire’ upgrades gaat en dat je deze games al een paar jaar geleden hebt kunnen spelen. Hierdoor heb ik toch besloten (met pijn in mijn hart) om The Sly Trilogy geen 10 te geven. Dat ik overwogen heb de game een 10 te geven, is wel genoeg bewijs dat de Sly Cooper games behoren tot de beste platform games ooit.” - Gaming Only - cijfer: 9,0

“Al met al is The Sly Trilogy een topper geworden en één die je niet over het hoofd mag zien. […] Hier en daar zul je merken dat je wel met remakes te maken hebt door een wat verouderde besturing en een tegenwerkende camera. Maar geloof ons dat de avonturen van Sly deze minpunten weglachen.” - XGN - cijfer: 7,5

Lees de rest van ‘Wat vindt de Nederlandse gamepers van The Sly Trilogy?’

4 reacties

Wat vindt de Nederlandse gamepers van Majin and the Forsaken Kingdom?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht Niels Peuchen er wekelijks één uit.

Een ouderwets verdeelde gamepers, dat is wat Majin and the Forsaken Kingdom treft. Een verborgen pareltje, een game die de plank misslaat, Majin wordt met verschillende bewoordingen bewierookt ofwel als een teleurstelling bestempeld.

“Majin and the Forsaken Kingdom had veel meer kunnen zijn dan het is geworden. Het concept is leuk, maar de uitwerking mist uitdaging en diepgang. […] De gamers die wanhopig opzoek zijn naar een voorbeeld van hoe The Last Guardian in zijn werk moet gaan kunnen zeker plezier halen uit Majin, maar toch blijf je naar meer vragen aan het einde van de game.” - PS3-sense - cijfer: 6,5

“Ondanks een paar problemen […] is het een geweldige game. Het verliest nooit zijn charme en […] blijft boeien tot het einde. Als we in één zin moesten vertellen waarom Majin and the Forsaken Kingdom zo geweldig is dan is het als volgt: We hebben zo genoten van deze game, dat we Call of Duty: Black Ops en Need for Speed: Hot Pursuit links lieten liggen. En dat zegt wat!” - PS3 Clan - cijfer: 9,0

Lees de rest van ‘Wat vindt de Nederlandse gamepers van Majin and the Forsaken Kingdom?’

11 reacties

Betaal wat je wilt voor het diepgaande Revenge of the TitansWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Revenge of the Titans al een hele tijd geleden gespeeld? Dat is heel goed mogelijk. De game bevindt zich namelijk al maanden in de bèta-fase. Enkele dagen geleden is de laatste bèta-versie (de zogenaamde ‘release-candidate’) uitgegeven en dat is een van de twee redenen om Revenge of the Titans tot ‘Game van de week’ bombarderen. De andere reden is dat het spel deel uitmaakt van The Humble Indie Bundle #2. Dat houdt in dat je zelf kunt bepalen hoeveel je betaalt voor een bundel van vijf indie-games, waaronder dus deze. De teller staat al op anderhalf miljoen dollar.

Lees de rest van ‘Betaal wat je wilt voor het diepgaande Revenge of the Titans’

2 reacties

Wat vindt de Nederlandse gamepers van World of Warcraft: Cataclysm?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht Niels Peuchen er wekelijks één uit.

Cataclysm is het nieuwste ‘uitbreidingspakket’ van World of Warcraft, dat niet alleen zaken toevoegt, maar de bestaande wereld ook gedeeltelijk een make-over geeft. Een handjevol media heeft, twee weken na de release, al een recensie geplaatst. Met spellen als deze blijft het dan de vraag of de recensent genoeg tijd heeft doorgebracht met de game - een discussie die onder dit artikel gevoerd mag worden.

“World of Warcraft: Cataclysm is een waardige opvolger van Wrath of the Lichking en is zo niet zelfs beter. […] Blizzard laat hier en daar de bal vallen in de vorm van een kleine bug, […] Het is moeilijk origineel te blijven in je expansions als je in de vorige uitbreidingen alles al hebt gehad, maar gelukkig lukt het Blizzard nog vrij goed.” - Gamescores - cijfer: 8,3

“Cataclysm brengt precies wat World of Warcraft nodig had. […] [E]r is belachelijk veel nieuwe content met prachtige gebieden en veel leuke quests […]. Verder is het eindeloos gefinetuned en is het zowel geschikt voor nieuwkomers als spelers die er al vanaf 2005 bij zijn. Wij zijn in ieder geval niet van plan om te stoppen met spelen.” - Power Unlimited - cijfer: 10

Lees de rest van ‘Wat vindt de Nederlandse gamepers van World of Warcraft: Cataclysm?’

7 reacties

Doritos Crash Course: televisieshow als fijne platformerWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Microsoft is de slechtste nog niet. Eens in de zoveel tijd knalt het bedrijf wat gratis games op XBLA Marketplace. Ditmaal zijn er twee spelletjes voor nop te krijgen, in het kader van een samenwerking tussen Doritos en Microsoft (‘Unlock Xbox’ genaamd). De afgelopen tijd konden doodgewone mensen spelideeën aandragen en daarvan staan nu er twee in de finale. Zoiets wat Lay’s met chips heeft gedaan. Die wedstrijd leverde Patatje Joppie-aardappelschijfjes op, bij ‘Unlock Xbox’ is de winnaar nog niet bekend. Tussen welke spelletjes je kunt kiezen? De racegame Harm’s Way (inclusief schietgeweld) en de Wipeout-achtige platformer Doritos Crash Course. De laatstgenoemde pitchen wij op deze plek.

Lees de rest van ‘Doritos Crash Course: televisieshow als fijne platformer’

4 reacties

Wat vindt de Nederlandse gamepers van Donkey Kong Country Returns?Gamehype.nl verzamelt Nederlandstalige gamerecensies en berekent uit alle beoordelingen een gemiddeld cijfer. Voor Bashers licht Niels Peuchen er wekelijks één uit.

Dat grote games slechts een halfjaar van tevoren aangekondigd worden door Nintendo, begint te wennen. New Super Mario Bros. Wii onderging dat lot en ook Donkey Kong Country Returns is pas zes maanden geleden aangekondigd. Daardoor is de hype minder, maar de kwaliteit zeker niet, aldus de gamepers.

“Donkey Kong Country Returns is een aanrader voor iedere Wii bezitter. De klassieke Nintendofans van vroeger kunnen ouderwets genieten, terwijl de nieuwe Nintendospeler iets kan spelen dat ze ooit keihard hebben gemist. Mijn Wii staat weer flink te pronken!” - Gameparty - cijfer: 9,5

“Retro Studios toont zichzelf een alleskunner door de vertrouwde gameplay van de Donkey Kong Country-reeks te combineren met veel nieuwe elementen die veelal goed uitpakken. […] [N]iet alle levels zijn even inspiratievol, maar verder is dit een stevige, vloeiende, en vaak ook ouderwets pittige platformer.” - Gamer - cijfer: 8,0

Lees de rest van ‘Wat vindt de Nederlandse gamepers van Donkey Kong Country Returns?’

3 reacties