Robert Gaal

Uitgever van Bashers.nl en oprichter van startup Wakoopa. Wekelijks columnist voor Het Financieele Dagblad.

Website: http://robertgaal.com
Twitter: robertgaal
PSN:
Xbox Live: BlueAce NL

De 3 posts van Robert:

Bashers Report: Gamelab #6, een audio-verslagVorige week deed Rogier al zijn zegje over Gamelab #6. Ik maakte ook audio-opnames tijdens de avond, die je nu hier kunt beluisteren.

Je hoort onder andere vertegenwoordigers van Mijn Naam is Haas, Gamious, de VPRO, Vlambeer en Guerrilla Games aan het woord. Aan het einde doet Bashers-hoofdredacteur Niels ’t Hooft ook nog een duit in het zakje. Het daverende applaus dat hij hierna ontving (inclusief staande ovatie en rondslingerend ondergoed) was te groots om te bevatten op band. Helaas!

De opname duurt in totaal ongeveer anderhalf uur. Downloaden kan hier, of beluister de opname direct hieronder.

 

1 reactie

5 Nederlandse gamestudio’s over de iPadApple-goeroe Steve Jobs daalde neder vanaf zijn berg en gaf ons zijn nieuwe tablet: de iPad. Op BoingBoing wordt er door onafhankelijke game-ontwikkelaars enthousiast gereageerd op de nieuwe Apple-gadget. Wat vinden de indie-ontwikkelaars uit ons eigen Nederland er eigenlijk van? Ik mailde vijf van hen voor het antwoord.

 Lees de rest van ‘5 Nederlandse gamestudio’s over de iPad’

4 reacties

Gezocht: ondernemende gamejournalisten, m/vDit is een uitgebreide versie van een column die eerder verscheen in Het Financieele Dagblad.

Debat

Het is precies een week geleden. Ik twijfel of ik naar het Bashers/Xi-debat over gamejournalistiek moet gaan. Ik ben namelijk geen journalist. Een paar jaar geleden schreef ik wel voor een paar gamesites die ik leuk vond en verdiende er wat gratis games mee. Ik was een omhooggevallen schoolkrantredacteurtje, alles om geen krantenwijk te hoeven doen. Nu ben ik internetontwikkelaar en zelfstandig ondernemer, en is redactiewerk een hobby die ik mag beoefenen bij de krant. Uiteindelijk besluit ik: toch maar even kijken hoe de pro’s het doen.

Lees de rest van ‘Gezocht: ondernemende gamejournalisten, m/v’

35 reacties