Ronn Perdok

Editor bij Eurogamer Benelux en voorheen Gamer.nl. Een enthousiaste gamer die zich vooral in boeiende en goed uitgewerkte singleplayer-ervaringen kan verliezen. In het bezit van een bijzonder brede smaak en daardoor zowel voor westerse als Japanse games te porren, in bijna ieder genre, op haast elk denkbaar platform.

Website: http://www.eurogamer.nl
Twitter: R0nnNL
PSN: R0nnNL
Xbox Live: R0nn

De 50 posts van Ronn:

Burnout: Crash – Beschrijft de essentie van z’n gameplaySerieuze racesimulaties zijn ontzettend leuk voor de racefanatici onder ons. Zo zorgvuldig mogelijk rijden, rondetijden aanscherpen en vooral ook je tegenstanders respecteren door botsingen te vermijden en op zekere hoogte ruimtes te laten. Voor de Jan Modaal onder de gamende bevolking is dat echter maar weinig aan. Die willen gewoon lomp kunnen scheuren en genieten van spectaculaire crashes.

Lees de rest van ‘Burnout: Crash – Beschrijft de essentie van z’n gameplay’

Reageer

Bekijk de trailers van Journey, Rayman Origins, Uncharted 3 en meerOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het mooie aan de Gamescom is dat hij traditiegetrouw de najaarsperiode voor games inluidt. Na de stille zomer staan er weer veel titels te trappelen. Dat de Gamescom echter nog lang niet zo groot is als een E3, merk je duidelijk aan het aantal trailers wat er uit voortkomt. Het is aanzienlijk minder druk, waardoor deze Trailervrijdag prima tot een zevental titels gedestilleerd kon worden. Overigens is Sony behoorlijk oververtegenwoordigd in dit overzicht, mede omdat ze als enige van ‘de grote drie’ in echt serieuze mate aanwezig zijn op de grote Europese gamebeurs. In overzichten als dit betaalt zich dat natuurlijk uit.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Journey, Rayman Origins, Uncharted 3 en meer’

Reageer

Bekijk de trailers van Deus Ex, Rage en Rise of NightmaresOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Een weinig verrassende trailervrijdag deze keer, maar daarom zeker niet minder interessant. Deus Ex en Rage keren weer eens terug in de line-up en absoluut niet onterecht. Beide games zijn namelijk echt in aantocht, en daarom grijpt men het medium trailer maar al te graag aan om de games weer eens uitgebreid uit de doeken te doen. Nieuweling Rise of Nightmares doet ook mee, niet in de laatste plaats omdat dit wel eens een vrij serieuze titel voor de Kinect kan worden.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Deus Ex, Rage en Rise of Nightmares’

Reageer

Bekijk de trailers van Zelda: Skyward Sword, Deus Ex: Human Revolution en Rayman: OriginsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het is overal komkommertijd. Ook in game-land. Dat betekent eveneens veel minder trailers en dus een lange stilte rondom de Trailervrijdag. Deze week is echter de ComiCon gaande, waar tegenwoordig ook gamebedrijven hun producten in de spotlights zetten. ComiCon is en blijft een comic-beurs, dus de focus op games is niet bijster groot. Toch verschijnt er genoeg content om een verse Trailervrijdag mee te vullen. Opvallend genoeg heeft geen van de games in deze feature ook maar iets met comics te maken. Natuurlijk maakt dat de games er niet minder interessant om.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Zelda: Skyward Sword, Deus Ex: Human Revolution en Rayman: Origins’

7 reacties

Trailermaandag: Bekijk de beelden van Dark Souls, Saint’s Row, Assassin’s Creed, BioShock en meerTijdens de afgelopen E3 koos Ronn Perdok de opvallendste gamebeelden voor je uit.

Dat was het dan weer. Een hele week lang E3. Een show waar zoveel games gepresenteerd worden dat je ze onmogelijk allemaal in één trailerfeature kunt behandelen. Vandaar dit speciale tweeluik, dat nu op deze maandag wordt afgesloten. Om echt iedere game van de E3 in het zonnetje te zetten, blijft een onmogelijke opgave. Toch moeten deze trailermaandag en de trailerdinsdag van vorige week (en de bijbehorende pre-E3 trailerzondag) voldoende zijn om weer helemaal op de hoogte te zijn van de belangrijkste titels die ons de komende tijd staan op te wachten.

Lees de rest van ‘Trailermaandag: Bekijk de beelden van Dark Souls, Saint’s Row, Assassin’s Creed, BioShock en meer’

3 reacties

Trailerdinsdag: bekijk de beelden van Battlefield 3, Far Cry 3, Ghost Recon, Skyrim en meerTijdens deze E3 kiest Ronn Perdok de opvallendste gamebeelden voor je uit.

Omdat de E3 altijd een vreselijk drukke periode is vol met gameplaybeelden, demonstraties en trailers, krijgen jullie deze week tweemaal een Trailervrijdag voor de kiezen. De eerste batch op dinsdag bevat voornamelijk de hoogtepunten van de verschillende persconferenties, met uitzondering van Nintendo. Die persconferentie moet op moment van schrijven namelijk nog losbarsten. Trailers van Nintendo-games zullen dus aankomende vrijdag volgen, evenals al het andere wat tussentijds nog verschijnt.

Lees de rest van ‘Trailerdinsdag: bekijk de beelden van Battlefield 3, Far Cry 3, Ghost Recon, Skyrim en meer’

2 reacties

Ubisoft en het erfgoed van Kevin ButlerVolgens mij is het allemaal de schuld van Kevin Butler. De reclameman kwam vorig jaar bij Sony opdraven en een slordige tien minuten lang lag de gehele zaal in een deuk. Iedereen vond het fantastisch. Kortom, als je een succesvolle persconferentie wilt houden op de E3, breng dan vooral veel humor! Dat was op de eerste dag van de E3 2011 althans de gedachtegang van menig publisher. Microsoft, EA, Ubisoft en zelfs Sony deden een duit in het zakje. Enkel Sony slaagde, met wat gezonde zelfspot. De rest faalde jammerlijk. En Ubisoft spande de kroon.

Lees de rest van ‘Ubisoft en het erfgoed van Kevin Butler’

3 reacties

Bekijk de trailers van The Darkness II, Serious Sam 3, Tomb Raider en meerOp vrijdag Voor één keer kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit op zondag.

Morgen begint het spektakel rond de E3 alweer. Omdat de show zo enorm is en de belangen steeds groter worden, zie je steeds vaker nieuws en media op voorhand verschijnen. Inmiddels is er alweer heel wat nieuws voorbij gekomen. Ook trailers maken daar een belangrijk deel van uit. Als je als publisher op de beursvloer niet verzwolgen wilt worden door al het audiovisuele geweld, dan kom je simpelweg een week eerder met je trailer op de proppen. Dat, of je moet een plekje zien te reserveren in de persconferenties van de grote consolefabrikanten.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van The Darkness II, Serious Sam 3, Tomb Raider en meer’

Reageer

Bekijk de trailers van Dead Island, Civ World en Paradox ShiftOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Facebook is een opkomende platform voor gaming, of je het nou wilt of niet. Tekenend voor de steeds bredere markt die door games wordt bediend en tevens een angst voor menig gamer van het eerste uur. Toch hoeven deze fanatiekelingen niet echt te vrezen wanneer ontwikkelaars als Firaxis zich met het sociale platform gaan bedienen. Er komt namelijk een heuse Civilization-titel naar Facebook gekomen. Ook zijn er nog altijd genoeg jonge ontwikkelaars met bijzonder creatieve ideeën. Dat bewijzen de studenten achter het opvallende Paradox Shift. Overigens kan men niet alleen qua gameplay creatief zijn, ook qua trailers weten sommige studios op te vallen. Dead Island bewijst dat met diens nieuwste trailer opnieuw.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Dead Island, Civ World en Paradox Shift’

Reageer

Homefront – grijze muis maakt potentieel niet waarAls ik je vertel dat Noord-Korea binnen nu en vijfentwintig jaar een absolute wereldmacht wordt en de Verenigde Staten zal gaan bezetten, dan zul je een gefronste wenkbrauw niet kunnen onderdrukken. Toch is dat het onwaarschijnlijke scenario van Homefront, het nieuwste oorlogspelletje van Kaos Studios.

Lees de rest van ‘Homefront – grijze muis maakt potentieel niet waar’

Reageer

Bekijk de trailers van Ridge Racer: Unbounded, Soul Calibur V, Ace Combat: Assault Horizon en Dark SoulsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Nog ruim voordat de E3 goed en wel van start is gegaan, heeft Namco Bandai alvast een aantal van hun grote titels in de spotlights gezet met nieuwe informatie, screenshots en trailers. Eerder al deed Capcom diens line-up uit de doeken op het eigen Captivate-evenement. Waarschijnlijk zullen nog meer uitgevers de komende weken gaan volgen. Tegenwoordig wil men namelijk al voor the big event alles onder de aandacht hebben gebracht. Anders raken al die mooie titels bedolven onder de grote shows en reusachtige stands die de E3 rijk is. Eigenlijk helemaal niet verkeerd, want dan worden we nu alvast een beetje lekker gemaakt.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Ridge Racer: Unbounded, Soul Calibur V, Ace Combat: Assault Horizon en Dark Souls’

1 reactie

Bekijk de trailers van Binary Domain, Need for Speed: The Run en Driver: San FransiscoOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Je kunt er als gamer bijna onmogelijk omheen: racegames en shooters. Op de consoles toch wel twee van de meest prominente genres. Dat lijkt vooral de laatste jaren het geval, met de ene na de andere release. Als je er echter over nadenkt, zijn deze categorie games al praktisch sinds het begin der tijden populair geweest. Beide genres maken op een vrij basaal niveau bepaalde emoties en reacties los bij vooral mannelijke gamers. Hierdoor vallen dit type games eigenlijk nooit uit de smaak. Een beetje zoals bier, of cola. EA snapt dit als geen ander en heeft kort na de release van Shift 2 alweer een nieuwe Need for Speed aangekondigd. Driver gaat dit jaar ook terugkeren onder de vlag van Ubisoft. Verder gaat SEGA mee in de Japanse trend van het uitbrengen van een eigen third-person shooter met Binary Domain.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Binary Domain, Need for Speed: The Run en Driver: San Fransisco’

Reageer

Bekijk de trailers van Sonic Generations, Mortal Kombat en RageOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Soms is het gewoon lekker om terug te grijpen naar het verleden. Die goeie ouwe tijd toen volgens je roze bril alles beter was. Je hoort iedereen altijd wel doorzagen over innovatie en vernieuwing, maar eigenlijk heeft iedereen wel een of meerdere zwakke plekken voor bepaalde jeugdliefdes. Tegenwoordig is het echter steeds minder noodzakelijk om daadwerkelijk die ouwe meuk te gaan spelen op je stoffige spelcomputer. Zo kunnen Sonic fans straks hun hart ophalen met het nostalgische Sonic Generations, waarvan we deze week de eerste trailer konden aanschouwen. Verder gaat Mortal Kombat terug naar z’n roots, na dat aparte uitstapje naar het DC Comics universum. Ook komt Rage steeds dichterbij, de eerste game sinds lange tijd van shooterkoningen van het eerste uur, id Software.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Sonic Generations, Mortal Kombat en Rage’

6 reacties

Bekijk de trailers van Forza 4, Dragon’s Dogma en Street Fighter X TekkenOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Afgelopen week was weinig opvallend. Echt zo’n grijze, doorsnee week waar de gemiddelde gamer geen speciale herinneringen aan zal overhouden. Toch was het traileraanbod niet verkeerd. Voor het eerst sinds lange tijd laat Forza Motorsport 4 namelijk weer van zich zien. We hebben nog maar net Gran Turismo 5 en Shift 2: Unleashed achter de kiezen, maar Microsoft lijkt vastberaden om de populariteit van de simracer nog even verder door te zetten. Ook Street Fighter is tegenwoordig weer bijzonder populair en vechtspellen in het algemeen lijken het nog best goed te doen binnen hun niche. Dan is er dus zoiets interessants mogelijk als Street Fighter X Tekken, die deze week voor het eerst z’n smoel laat zien. De trend van grote Japanse studio’s die de westerse kant op gaan, neemt deze week ook opvallende vormen aan met de aankondiging van de Capcom-titel Dragon’s Dogma, incluis uitgebreide trailer.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Forza 4, Dragon’s Dogma en Street Fighter X Tekken’

5 reacties

Bekijk de trailers van Trine 2, Child of Eden en XenobladeOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Wachten wordt beloond. Dat wordt met enige regelmaat bewezen in de gamesindustrie. Zo hebben traditionele gamers tot op heden nog maar weinig plezier aan Kinect kunnen beleven. Zeer binnenkort zou daar eindelijk eens verandering in kunnen komen met het verschijnen van Child of Eden. Ook traditionele RPG-liefhebbers met een Wii hebben lang moeten wachten totdat zij weer eens in hun genre bediend worden op de spelcomputer van Nintendo. Nu komt zowaar de rasechte Japanse RPG Xenoblade naar het Westen. Gelukkig hoeft het lang niet altijd zo extreem te zijn. Zo verschijnt Trine 2 binnen een zeer behoorlijke termijn ten opzichte van de release van het eerste deel. Alle drie deze uiteenlopende games zijn de afgelopen week weer naar voren geschoven in een trailer. Om het wachten nog wat verder te verzachten.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Trine 2, Child of Eden en Xenoblade’

2 reacties

Bekijk de trailers van Prey 2, Hawken en Batman: Arkham CityOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Soms komen game-aankondigingen compleet uit het niets. Zo ook de aankondiging van Prey 2. Geen speciaal evenement of een andere happening. Ineens was de trailer daar. Niet dat de trailer ook maar iets van de game zelf laat zien, maar de toon is in ieder geval gezet. Van het bestaan van Batman: Arkham City waren we eigenlijk al min of meer sinds het verschijnen van Arkham Asylum op de hoogte. Gameplay bleef lange tijd uit, maar ook daarin worden we nu eindelijk voorzien. De indiegame Hawken daarentegen overspoelt je meteen met pure ingame actie om zijn kwaliteiten tentoon te spreiden.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Prey 2, Hawken en Batman: Arkham City’

7 reacties

Bekijk de trailers van Fallen Frontier, Unreal Engine 3 en The Fancy Pants AdventureOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Deze week biedt de Trailervrijdag een rijk contrast. Een aantal voormalig werknemers van Bungie hebben een eigen studio opgericht en zijn nu bezig met een downloadgame genaamd Fallen Frontier. Een titel die door de naam van de ontwikkelaars nu al geanticipeerd wordt. Aan de andere kant van het spectrum heb je dan de toekomstvisie op Unreal Engine 3, nog steeds de meest gebruikte engine van deze generatie voor big budget games. The Fancy Pants Adventure is dan weer echt zo’n game van een kleine, onbekende studio die het vooral van de eigen creativiteit moet hebben om op te vallen. Wel onder de vlag van EA, dat dan weer wel. Een rijk spectrum dus.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Fallen Frontier, Unreal Engine 3 en The Fancy Pants Adventure’

2 reacties

Bekijk de trailers van Magicka: Vietnam, Battlefield 3 & The Legend of Zelda: Skyward SwordOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Zo is het de ene week weer even rustig qua trailers en aankondigingen en zo komt er weer een evenement voorbij waarna we ineens weer allerlei materiaal over ons heen gestort krijgen. De Game Developers Conference is vooral een evenement van leerzame workshops en interessante lezingen. Sommige ontwikkelaars grijpen het gebeuren echter ook aan om wat aankondigingen te doen. Zo kondigde Nintendo niet alleen een 3D Super Mario aan voor de 3DS, maar toonden ze ook eindelijk weer een nieuwe trailer van de aanstaande Zelda. Aan de andere kant zag DICE het evenement als een mooie gelegenheid om hun nieuwe Frostbite 2 engine te presenteren met Battlefield 3. Dan zijn er nog de kleine ontwikkelaars die ondertussen met iets enorm lolligs als Magicka: Vietnam op de proppen komen. De gameindustrie is werkelijk van alle markten thuis.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Magicka: Vietnam, Battlefield 3 & The Legend of Zelda: Skyward Sword’

Reageer

Bekijk de trailers van Dead Island, Rage en Alice: Madness ReturnsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Dit is qua trailers de week van de grote terugkeren. Inmiddels wachten we bijvoorbeeld al jaren op de nieuwe grote game van id Software. Rage gaat dit jaar eindelijk verschijnen en hopelijk is dat ook een kickstart voor hun nieuwe engine. De Unreal Engine kennen we nu zo langzamerhand wel. Ook American McGee hoopt dit jaar een grote terugkeer te maken. De afgelopen jaren is hij behoorlijk in de vergetelheid geraakt, zeker na een aantal mislukte projecten. Nu keert hij terug met een nieuwe Alice. Verder is Dead Island ineens weer opgedoken. Een game die ooit in ontwikkeling was bij Techland, maar tijdenlang compleet van de radar was verdwenen. Wij verwelkomen het allemaal met open armen.

Lees de rest van ‘Bekijk de trailers van Dead Island, Rage en Alice: Madness Returns’

18 reacties

Dead Space 2 – een plezierige helHet leven van Dead Space-voorman Isaac Clarke gaat niet bepaald over rozen. Hij ging bijna letterlijk door de hel en weer terug om er alleen maar achter te komen dat zijn geliefde vrouw zichzelf van het leven beroofd had. Vervolgens mist hij drie jaar van z’n leven en ontwaakt hij daarna in min of meer dezelfde situatie als waar hij zich eerder in bevond: verlaten in de ruimte en omringd door bloeddorstige Necromorphs.

Lees de rest van ‘Dead Space 2 – een plezierige hel’

7 reacties