Ruben Meintema

Gamerecensent voor Friesch Dagblad, eindredacteur Homo Ludens Magazine.

Website: http://ruben-meintema.nl
Twitter:
PSN:
Xbox Live:

De 3 posts van Ruben:

Zwicht Medal of Honor-ontwikkelaar voor maatschappelijke druk?Ontwikkelaar Danger Close zegt bij monde van Greg Goodrich dat ze er van afzien om een missie met Osama bin Laden in de nieuwe Medal of Honor te verwerken. Het is volgens hem geen goed idee de gebeurtenis in het spel te stoppen, omdat het ‘familiezaken’ zijn van de betrokken soldaten.

De reden die hij aanvoert in het interview is klinkklare onzin. Natuurlijk is de aanval op - en dood van - Bin Laden geen familiezaak. 11 September 2001 is een keerpunt in de geschiedenis geweest, met een vergelijkbare impact als de val van de Sovjet-Unie. Sinds die dag zitten de Verenigde Staten en allerlei coalities achter Bin Laden aan, het brein achter de aanslagen van 9/11. Er zijn oorlogen gevoerd, de ideologie van het moslimterrorisme is op de voorgrond getreden en allerlei reacties daartegen. Nee, de gebeurtenis is geen familiezaak, maar hij gaat ons allemaal aan.

Lees de rest van ‘Zwicht Medal of Honor-ontwikkelaar voor maatschappelijke druk?’

3 reacties

Tijdlijn voor het Zelda-universum is vergezocht (en ongewenst)Onlangs werd bekend dat Nintendo de ‘officiële’ tijdlijn van het Zelda-universum heeft onthuld. Dat is leuk, want het verbindt al die geweldige spellen met elkaar. Zo wordt de legende van Zelda eindelijk één groot samenhangend verhaal. Alleen jammer dat het toch blijft wringen.

Lees de rest van ‘Tijdlijn voor het Zelda-universum is vergezocht (en ongewenst)’

6 reacties

De verheerlijking van modern oorlogstuig: Tristan e.v.a.Foto: Getty Images

De discussie over de effecten van geweld in games is weer opgelaaid door de mall shooting in Alphen aan den Rijn. De Telegraaf schreef dat de dader Tristan van der Vlis “bezeten” was van de First Person Shooter Call of Duty: Modern Warfare 2, en dat deze game bovendien “bizarre overeenkomsten” heeft met de tragische moordpartij in Alphen.

Lees de rest van ‘De verheerlijking van modern oorlogstuig: Tristan e.v.a.’

21 reacties