Stefan Keerssemeeckers

Gamejournalist en Bashers-eindredacteur.

Website:
Twitter: twitter.com/stiif
PSN:
Xbox Live: Antiphates

De 8 posts van Stefan:

Bashers lanceert nieuwe lifestyleglossy: Q*BERTUTRECHT - Vandaag presenteert Bashers - de gamesblog voor gamers die verder kijken - Q*BERT; het eerste* lifestylemagazine dat is gebaseerd op een virtueel personage! Q*BERT is ‘hip, hot en happening’ en helemaal van deze tijd! Q*BERT - het eerste* lifestylemagazine dat is gebaseerd op een virtueel personage - staat boordevol meeslepende interviews, schokkende reportages, veel plaatjes en tòch maar weinig tekst!

“Word geen paria! Lees: Q*BERT!”

*) Niet het eerste lifestylemagazine dat gebaseerd is op een virtueel personage.

Lees de rest van ‘Bashers lanceert nieuwe lifestyleglossy: Q*BERT’

33 reacties

Heden geen Level Up!Columnist Harry Hol is eerder deze week betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Hij maakt het ondertussen gelukkig weer goed, doch jullie zullen begrijpen dat er deze week even geen ‘Level Up’ verschijnt. Harry, namens de redactie van Bashers: beterschap!

P.S. Er zat toch geen schorpioen onder je autostoel?

8 reacties

Inquisitie: Het Dagboek van de Grote Leider van TilbabweKort na de afschuwelijke gebeurtenissen van 28 november 1955 werd in de ruïnes van Roosendulu het (praktisch vernietigd) dagboek gevonden van de Tilbabwaanse president N’gorogoro de Vries. Bij de herdenking van de ‘Nacht van Vuur’, inmiddels 23 jaar geleden, was een VN-delegatie aanwezig onder leiding van voorzitter Cleopatra.

Hieronder volgt een uittreksel van het dagboek van De Vries, dat momenteel opgeslagen ligt in de bibliotheek van Alexandrië te New York.

Lees de rest van ‘Inquisitie: Het Dagboek van de Grote Leider van Tilbabwe’

3 reacties

Wereldprimeur: Preview van ‘Het Verraad van Balthasar Gerards’Op uitnodiging van kunstenaar Koen “Admiraal” Donuts vertrok ik naar Tilburg-West, om aldaar een blik te werpen op zijn nieuwe kunstwerk in wording. Het verraad van Balthasar Gerards is de titel, het thema de moord op Willem van Oranje. Donuts praat niet vaak over zijn werk, Bashers kreeg de wereldprimeur!

Lees de rest van ‘Wereldprimeur: Preview van ‘Het Verraad van Balthasar Gerards’’

8 reacties

G4M3.nl: International KarateWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over International Karate: International Karate en haar opvolger International Karate+ zijn zeker bekend bij de meeste oudere gamers. Bij mij hebben deze games zeker een warm plekje in mijn hart veroverd. Beide games zijn ontwikkeld door Archer MacLean. Een naam die je misschien wel wat zegt van de Archer Maclean’s Mercury-games voor de PSP en Wii. Veel verhaal was er niet, het doel was simpelweg om je tegenstander knock-out te slaan tijdens een karategevecht. Meer verhaal, of achtergrond van de karakters was er niet. De vechtersbazen werden zelfs alleen maar aangeduid met een kleur.

Lees de rest op G4M3.nl

1 reactie

G4M3.nl: Sid Meier’s Alpha CentauriWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Alpha Centauri: “Volgens Sid Meier heeft de mensheid de aarde eindelijk de nek om weten te draaien, met oorlogen en vervuiling.  Een gigantisch ruimteschip, de Unity, gaat op zoek naar een nieuwe bewoonbare planeet. Echter, nog vóórdat men daar aankomt gaat er van alles mis. Het schip wekt verschillende mensen uit ‘hibernation’, de kapitein wordt vermoord en er ontstaan allerlei facties die ruzie met elkaar krijgen. Kortom, alsof het een normale dag op de Aarde is. Uiteindelijk moet men Unity te verlaten en crasht de mensheid op een planeet genaamd Chiron (in de game vooral simpelweg ‘planet’ genoemd).”

“Op Chiron mogen we als een van de verschillende facties het gevecht op Civilization-achtige stijl met elkaar aangaan. In tegenstelling tot de Civ-games hebben we te maken met een echte SF-setting en zijn de groepen losjes gebaseerd op verschillende ideologische stromingen die we hier op Aarde kennen (gelovigen, milieubeschermers, industriëlen, etc). Ook introduceerde Sid Meier meer achtergrondverhaal dan je gewend was bij een Civ-game. Wat is dit voor vreemde planeet? Zijn er misschien aliens?”

Lees de rest op G4M3.nl

2 reacties

G4M3.nl: Streets of Rage 2Wekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Streets Of Rage 2: “Dit is het tweede deel in de sidescrolling beat ‘m up-reeks van Sega voor de Megadrive. De game werd in 1992 in Japan uitgebracht onder naam Bare Knuckle II: Shitō he no Chinkonka en kwam uiteindelijk in 1993 naar Amerika en Europa. De game was Sega’s antwoord op Capcom’s Final Fight en is volgens sommigen zelfs de betere game. Streets Of Rage 2 wordt momenteel door velen gezien als hoogtepunt uit de trilogie.” Lees de rest op G4M3.nl.

2 reacties

Why we fight: de kwestie Modern Warfare, inclusief reacties van Joop Atsma en Tweakers.netMW2

To ban, or not to ban Call of Duty: Modern Warfare 2. That was deze week even the question. Tweakers.net publiceerde een artikel, getiteld CDA overweegt verbod op Modern Warfare 2 vanwege vliegveld-scène.

Op het web ontstond enige commotie naar aanleiding van het verhaal, waarin CDA-kamerlid Joop Atsma zei “contact te hebben met het Nederlands Instituut voor Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) om te kijken of het spel aanzette tot geweld”. In dat geval zou Atsma Kamervragen stellen om te kijken of de game verboden kon worden.

Een aantal lezers interpreteerden de kwestie als “CDA wil Modern Warfare 2 verbieden”. Andere websites namen het bericht over, al dan niet op een genuanceerde manier. Een verbod bleek al snel onhaalbaar, maar ondertussen wordt op het web nog steeds flink gejij-bakt (richting Joop Atsma, Tweakers.net en de schrijver van het bericht, Joost Schellevis) over de kwestie. Voor Bashers probeer ik te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Lees de rest van ‘Why we fight: de kwestie Modern Warfare, inclusief reacties van Joop Atsma en Tweakers.net’

19 reacties