Thom Stokkel

Is redacteur voor Zie.nl en NUzakelijk en schrijft het liefst over games & nieuwe media.

Website: http://www.bashers.nl
Twitter: ThomStokkel
PSN:
Xbox Live:

De 6 posts van Thom:

On the Ground Reporter maakt het werk van buitenlandjournalisten inzichtelijkDit artikel van Jesse Zuurmond en Thom Stokkel verscheen eerder op De Nieuwe Reporter

On the Ground Reporter

On the Ground Reporter: Afghanistan is de tweede game van ontwikkelaar Butch and Sundance over buitenlandjournalistiek. In het spel speel je de verhalen van drie journalisten in een conflictgebied na. Thom Stokkel en Jesse Zuurmond speelden alvast de bètaversie en spraken met de makers over games als journalistiek medium.

Lees de rest van ‘On the Ground Reporter maakt het werk van buitenlandjournalisten inzichtelijk’

Reageer

Last Half of Darkness: Tomb of Zojir – een lelijk eendjeHet verhaal van het lelijke jonge eendje heeft ons ooit geleerd dat een mismaakt beestje toch best mooi kan zijn. Voor games betekent die boodschap vooral verder kijken dan het grafische beeld en je richten op de andere, minstens zo belangrijke, andere aspecten van spellen. Maar wanneer het er dan echt op aankomt wordt het opeens heel moeilijk om het uiterlijk te negeren. Last Half of Darkness: Tomb of Zojir is namelijk lelijk, zelfs zo lelijk dat het je belemmert te zien dat deze adventuregame best goed is.

Lees de rest van ‘Last Half of Darkness: Tomb of Zojir – een lelijk eendje’

1 reactie

Dota 2 laat het belang van mods zienIn onze eerste podcast met livepubliek hield Harry Hol een betoog over het gebrek van innovatie in games. Hij vindt de gameindustrie gestagneerd en ziet alleen nog maar verfijning in plaats van ontwikkeling. Maar ik zie een heel andere industrie, waarin we regelmatig getrakteerd worden op vernieuwende games die conventionele genres totaal op z’n kop gooien. De innovatie komt misschien niet van de grote ontwikkelaars zelf, maar van hobbyisten en onafhankelijke ontwikkelaars.

Lees de rest van ‘Dota 2 laat het belang van mods zien’

1 reactie

Recensiegames gewoon te koopBij een gamewinkel in Leiden zijn er, naast het inruilen van games, andere manieren om games goedkoper te krijgen. “Modern Warfare 2? Nee, die hebben we van de week verkocht. Voor veertig euro.” Het gaat hier om een recensie-exemplaar: een game die gratis is verstrekt aan een journalist, zodat deze hem kan beoordelen.

‘Die jongen met dat soort games’ komt meestal één keer per week langs. “Je moet gewoon regelmatig binnenlopen,” legt de verkoper uit. De gamewinkel wordt iedere week voorzien van promotiegames, met als doel deze met winst door te verkopen.

Lees de rest van ‘Recensiegames gewoon te koop’

54 reacties

Ethnic Cleansing en meer: Thom Stokkels notities over politieke webgamesethniccleansing

Niels snijdt een zeer interessant onderwerp aan in zijn recente artikel over Raid Gaza! en andere politieke webgames. Vanuit mijn studie (en vooral vanuit mijn eigen interesse) heb ik ook wat onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Vandaar dat ik bij deze nog wat aanvullingen, kritiekpunten en controversiële voorbeelden van politieke games post. Wat dacht je van Ethnic Cleansing, een ruchtmakende White Power-game?

Lees de rest van ‘Ethnic Cleansing en meer: Thom Stokkels notities over politieke webgames’

3 reacties

Na vier jaar is World of Warcraft voor iedereenNight Elf-schets

Vier jaar alweer: vier jaar van oorlog, vier jaar vol ontdekking, vier jaar gamen, vier jaar World of Warcraft. In deze vier jaar is het spel uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste spellen ooit. Het heeft ruim elf miljoen spelers, die elke maand gezamenlijk 165 miljoen betalen om de fantasiewereld te mogen betreden.

Er is in die vier jaar tijd een hoop veranderd. World of Warcraft begon ooit als een ontoegankelijk en moeilijk rollenspel bestemd voor de hardcore spelers. Inmiddels heeft het zich ontplooid tot een spel dat toegankelijk is voor iedereen, een van de belangrijkste redenen voor het enorme succes. Hoogste tijd voor een terugblik op de ontwikkeling van World of Warcraft in bijna 3000 woorden.

Lees de rest van ‘Na vier jaar is World of Warcraft voor iedereen’

13 reacties