Wesley Akkerman

Student journalistiek en freelancer. Schrijft voor Fok en werkt mee aan Spotlight!TV.

Website: http://www.wesley-akkerman.nl/
Twitter: wesleyb
PSN:
Xbox Live: Meester Wesley

De 46 posts van Wesley:

‘Mindwave-headset is als een microfoon voor je hersenen’De Mindwave-headset is een vernuftig apparaatje dat signalen van hersenen oppikt en die vertaalt naar een interactieve ervaring. Het bedrijf achter de headset, ‘Neurosky’, heeft er inmiddels meer dan een miljoen verkocht. “En dat worden er steeds meer, omdat ook de serieuze markten geïnteresseerd zijn in onze technologie”, zegt Tansy Brook van het bedrijf.

Lees de rest van ‘‘Mindwave-headset is als een microfoon voor je hersenen’’

Reageer

Maroon 5 vs. Activision, goedkoper gamen en Nintendo bekijkt smartphonesMaroon 5-zanger klaagt Activision aan
Net zoals Courtney Love (uit naam van wijlen Kurt Cobain) en Bon Jovi klaagt ook Maroon 5-zanger Adam Levine Activision aan. Levine zou niet getekend hebben voor het gebruik van zijn digitale alter ego bij nummers die niet van zijn band afkomstig zijn.

‘Meer games van twintig of dertig euro.’
Skyrim-regisseur Todd Howard vindt dit een strak plan, zodat gamers meer games kunnen uitproberen. Want: games zijn een duur entertainment product. Maar: Skyrim is wel de volle zestig euro waard, aldus Howard.

Nintendo wil smartphones inzetten
Nintendo bekijkt de mogelijkheid om smartphone-notificaties in te zetten om gamers meer betrokken te maken bij Nintendo-games. Iemand zou bijvoorbeeld een berichtje kunnen krijgen wanneer er een highscore door één van zijn vrienden wordt verbeterd. Sociale netwerken worden wellicht eveneens benut.

Bioware wordt label van EA
Naast EA Sports, EA Games en EA Play heeft EA sinds vrijdag een nieuwe label erbij: Bioware. Wat dit verder inhoudt, is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk verandert er voor gamers toch al niets.

Reageer

Geen 3D voor EA, DRM blijkt succes en Campzone van startEA: 3D is tijd en geld niet waard
EA vindt 3D-gaming haar tijd en geld niet waard. Volgens EA is er een te kleine ‘install base’ om de hoge kosten te rechtvaardigen. In plaats daarvan investeert de uitgever in social en online gaming.

Ubisoft: DRM is een succes
Ubisoft heeft aangegeven dat het onpopulaire DRM-systeem er toe heeft geleid dat er minder spellen illegaal worden gespeeld. Maar exacte cijfers zijn er niet. Met Ubisofts DRM moet er doorgaans een permanente internetverbinding zijn om te kunnen gamen.

Eerste dag van Campzone
Vannacht om 00:00 precies is het terrein van Campzone traditioneel geopend met een stoet van auto’s, caravans, campers en stevige doortrappers met een tent op de rug. Het outdoor LAN-evenement duurt tot 8 augustus 12 uur. Klik hier voor de livestream.

Waarde Nintendo-aandelen gezakt
Nintendo’s aandelen zijn met eenvijfde deel gekelderd. De oorzaken liggen bij de slechte verkoop en prijsdaling van de Nintendo 3DS, de aankondiging van de WiiU en tegenvallende eerste kwartaalcijfers.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

Steam-games op Origin, Mass Effect 3, motionscan en Catherine naar EuropaEA-games van Steam downloaden op Origin
Volgens de website PC Gamer is het mogelijk om bepaalde EA-games opnieuw te downloaden via het download platform Origin, als deze eerder aangekocht zijn via Steam. Steam-codes moeten echter handmatig ingevuld worden, nadat Origin de PC heeft afgezocht naar EA-titels.

Mass Effect 3 wordt meer action-adventure
Mass Effect 3 gaat meer leentjebuur spelen bij het action/adventure-genre, maar zal ondanks dat nog steeds een rijkgevulde RPG worden. Dat zegt BioWare.

Team Bondi-techniek in toekomstige Rockstar-games
De door Team Bondi ontwikkelde techniek uit LA Noire, komt terug in toekomstige Rockstar-games. Dit is best opvallend nieuws, vanwege de break up tussen beide bedrijven.

Catherine komt naar Europa toe
Eén van de meest opvallende Japanse games van dit moment is ongetwijfeld Catherine. Dit is een psychische romkom met horror-elementen. Wanneer en of Catherine naar Nederland komt, is niet bekend.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

Microsoft & Sony, meer Limbo-content en Ubisofts online passMicrosoft registreert vreemde domeinnamen
Microsoft heeft onlangs twee vreemde url’s aangevraagd: sony-microsoft.com en microsoft-sony.com. Waarom is nog onduidelijk, want voor zover bekend staat er geen speciale samenwerking op de planning.

Assassin’s Creed 3DS geschrapt
Minder goed bericht voor gamers met een 3DS en liefde voor de Assassin’s Creed-serie. De geplande 3DS-game is namelijk geschrapt, omdat het verhaal van het spel is opgeslokt door Assassin’s Creed Revelations voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3.

Meer content voor Limbo
Deze week komt Limbo uit op de PC en Playstation 3, nadat het al een jaar geleden uitgegeven was voor de Xbox 360. De ontwikkelaar heeft nu hints laten vallen die suggereren dat er mogelijk extra content in de nieuwe versie zit.

Ubisoft stapt over op online pass
Na EA gaat ook Ubisoft overstag: de uitgever heeft namelijk bekendgemaakt over te stappen op een online pass. Deze code, genaamd Uplay Passport, biedt straks toegang tot de multiplayer van Driver: San Francisco en is eenmalig te gebruiken.

Reageer

Games en agressie, releasedatum Proun en het slechtste van de E3‘Games maken agressief’, deel 382
Ja, de zoveelste hoogleraar die daar z’n mond opentrekt over games en agressie. Dit keer was het Brad Bushman, een Amerikaanse gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit. Hij concludeert dat games agressief maken op basis van 381 reeds uitgevoerde onderzoeken naar de effecten van games.

Releasedatum Proun bekend
Proun is een abstracte on-rails racer op de PC en hij komt op 24 juni uit. De game wordt verkocht volgens het ‘pay what you want’-systeem, waarbij je zelf mag bepalen hoeveel je neerlegt voor de game. Lees hier meer over het spel.

Wii U wit om volwassen uitstraling
De Wii U zal in het begin alleen verkrijgbaar zijn in het wit, omdat Nintendo vindt dat dit de meest volwassen uitstraling heeft. Later komen er ook andere kleuren Wii U’s beschikbaar.

Het slechtste van de E3 in vier minuten
In vier minuten zien wat het slechtste was van de afgelopen E3? Daar hebben we YouTube voor! Wat dacht je bijvoorbeeld van die Madden-presentatie met Kinect-ondersteuning? Bekijk de video hier.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

4 reacties

Sims verslaat L.A. Noire, Iwata zegt sorry en Duke Nukem valt tegenSims 3 verslaat L.A. Noire
De uitbreiding van De Sims: Generaties staat deze week bovenaan in de verkooplijsten. Daarmee verslaat het L.A. Noire, de game waar Team Bondi vijf jaar aan gewerkt heeft en waar menig game-journalist helemaal lyrisch van is.

Iwata zegt sorry voor onduidelijkheid Wii U
De nadruk van Nintendo’s Wii U-onthulling lag bewust op The New Controller. Dat heeft Satoru Iwata bekend gemaakt. Daardoor is er onrust en verwarring ontstaan; er werd namelijk helemaal niets van de nieuwe console getoond.

Duke Nukem Forever valt tegen
Verschillende media hebben hun mening gegeven over Duke Nukem Forever. De algemene deler? Het spel voelt verouderd aan, de humor komt niet uit de verf en het aantal one-liners valt tegen.

Volgend jaar weer de E3 in Los Angeles
Hoewel deze editie van de E3 nog maar net voorbij is, is nu al bekend wanneer de volgende plaatsvindt. Van 5 tot 7 juni wordt het evenement gehouden.

Tips? Stuur ze naar de redactie via tips@bashers.nl.

2 reacties

Dirt 3 bevat de juiste combinatie van arcade en simulatieHet allergrootste verwijt aan Dirt 2 was het gebrek aan rally-races in de ‘rally-serie der rally-series’. Het schreeuwerige karakter en de nadruk op off-road racing daargelaten. Goed nieuws voor de trouwe Colin McRae-fans: de rally’s zijn terug en de drukke uitstraling heeft plaatsgemaakt voor een fris en stijlvol onderkomen.

Lees de rest van ‘Dirt 3 bevat de juiste combinatie van arcade en simulatie’

Reageer

EA legt lat hoog en houdt duimen gekruistDit was een spoedcursus voor hoe je een indrukwekkende persconferentie neerzet. Niemand minder dan The Illusive Man stond op het podium. Electronic Arts zette alle zeilen bij om een verpletterende indruk achter te laten. Met games als Battlefield 3, Mass Effect 3, Need for Speed: The Run en Star Wars: The Old Republic weet je dat je vanaf nu tot aan de volgende E3 kunt teren op EA-games. Grootste teleurstelling: Mass Effect 3 komt pas op 6 maart uit…

Lees de rest van ‘EA legt lat hoog en houdt duimen gekruist’

2 reacties

Crossplatformgamen, Witcher 2 naar 360 en Konami werkt aan HD-remakesCrossplatform gamen met WipEout
WipEout 2048 is de eerste NPG-titel die gebruik gaat maken van zogenaamd ‘crossplatform’-gaming. Dat houdt in dit geval in dat spelers op de PS3 met WipEout HD het kunnen opnemen tegen spelers die op de NGP spelen.

Konami werkt aan drie HD-collecties
Konami heeft op hun pre-E3-persconferentie bekendgemaakt dat het bedrijf werkt aan drie HD-collecties. Namelijk van de Metal Gear Solid-, Zone of the Enders- en Silent Hill-serie. De MGS-games zijn: Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater en Metal Gear Solid: Peace Walker.

The Witcher 2 officieel naar Xbox 360
De geruchten waren er al een tijdje, maar nu is de kogel door de kerk. The Witcher 2 komt offcieel naar de Xbox 360 toe. Wanneer? Waarschijnlijk aan het einde van dit jaar.

Beyond Good and Evil HD woensdag naar PSN
Sony heeft via zijn eigen blog bekendgemaakt dat de HD-remake van Beyond Good and Evil op 8 juni uitkomt op het PSN. De Xbox 360-versie is al mei uitgekomen op XBLA.

1 reactie

Uncharted-regisseur weg, FIFA 12 met verhalen en Portal-puzzels makenRegisseur Uncharted-film opgestapt
De schrijver en regisseur van de Uncharted-film, David O. Russell, gaat niet verder met zijn project. De oorzaak: meningsverschillen tussen hem en Sony. Sony is op dit moment op zoek naar een nieuwe regisseur.

FIFA 12 krijgt meerdere verhaallijnen
In de carrière-modus van FIFA 12 zitten meerdere verhaallijnen. Volgens uitgever Electronic Arts zijn deze realistisch en hangen uitslagen af van het moreel van het team.

EA werkt aan twee Facebook-games
Electronic Arts is voornemens twee grote namen naar Facebook te brengen. In september wordt The Simpson verwacht. De tweede bekende naam is SimCity, maar wanneer deze Facebook-game uitkomt is nog niet bekend.

Win goodies door puzzels te verzinnen
Valve heeft een wedstrijd uitgeschreven waarin spelers van Portal 2 exclusieve goodies kunnen winnen wanneer zij puzzels verzinnen voor Portal 2. De zelfverzonnen maps zullen extra goed onder de aandacht gebracht worden, aldus Valve.

Tips? Mail ze naar tips@bashers.nl.

2 reacties

L.A. Noire voor vrouwen, Gamesportschool en PaypalL.A. Noire is een game voor vrouwen
L.A. Noire is typisch een game voor vrouwen. Dat beweert de schrijver van het verhaal van de game, Brendan McNamara. Volgens McNamara kunnen vrouwen beter inschatten of iemand liegt of niet.

Belgische topgamers plannen ‘University of Gaming’
Twee ‘topgamers’ willen een topsportschool voor gamers beginnen. Hier leer je niet ‘zomaar spelletjes te spelen’, aldus de initiatiefnemers, maar probleemoplossend te denken. De prijs van de opleiding? Duizend euro, of minder.

Molyneux verkozen tot held van de industrie
Waarom Molyneux gekozen is, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat negenduizend ontwikkelaars hun stem hebben uitgebracht op hun grootste inspiratiebron. Shigeru Miyamoto eindige op de tweede plaats.

Betalen met Paypal op je Xbox 360
Vanaf vandaag is het ook mogelijk om met Paypal te betalen op je Xbox 360. Berg je creditcard dus maar weer op en haal die firmware-update binnen!

Tips? Stuur ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

Details MW3, Brink scoort laag en Bungie registreert trademarkVeel info Modern Warfare 3
Volgens Kotaku zal Modern Warfare 3 de Call of Duty-serie herdefiniëren. Het maakt een einde van het verhaal van deel twee en bevat verschillende voertuigen. Daarnaast neemt het de speler mee naar Parijs, Londen, Dubai, Rusland en New York.

PSN-debacle kost Ubisoft bijna niets
Ubisoft geeft aan dat de problemen met PlayStation Network hen amper geldt kost. In tegenstelling tot Capcom, die vorige week aangaf er flink verlies op te lijden.

Brink scoort laag
De multiplayer shooter Brink is vandaag uitgekomen en heeft in de afgelopen week veel uiteenlopende recensies ontvangen. Gemiddeld scoort het spel, over drie platformen gemeten, een 7,3.

Bungie werkt mogelijk aan mobiele telefoon-spel
Bungie heeft een nieuw software-trademark geregistreerd, namelijk ‘Crimson’. Dit blijkt een game die gedownload moet worden vanaf een globaal netwerk en afgespeeld dient te worden op mobiele telefoons.

Tips? Mail ze naar tips@bashers.nl.

1 reactie

MotoGP 10/11 – Spannend, maar weinig verschillendNet als vorig jaar voorziet uitgever Capcom ons ook dit jaar in onze jaarlijkse MotoGP-in-game-vorm-fix met MotoGP 10/11. Het spel bevat vijf modi, waaronder een coöperatieve carrièremodus. Een tweede speler kan dan via een drop in/drop out-systeem meedoen en weggaan wanneer hij wil. Redelijk uniek en een mooie reden om deze game op te pikken. Maar er is meer.

Lees de rest van ‘MotoGP 10/11 – Spannend, maar weinig verschillend’

Reageer

Assassin’s Creed, verzekering PSN-klanten en gamedesign op middelbare schoolNieuwe Assassin’s Creed onthuld
Ubisoft heeft via Facebook officieel bekendgemaakt dat er een nieuwe Assassin’s Creed in de maak is. Het wordt waarschijnlijk een brug tussen Brotherhood en het allerlaatste deel.

Gratis verzekering voor PSN-klanten
CEO van Sony Corporation, Howard Stringer, heeft bekendgemaakt dat Playstation Network-klanten gratis een verzekering voor identiteitsdiefstal van een miljoen dollar krijgen. Hiermee hoopt het bedrijf de reële angst van dat type diefstal te beperken bij de consument.

Nieuwe voorwaarden privacy policy bij Nintendo.nl
Als je een Nintendo-lidmaatschap hebt, dan moet je voor 31 mei inloggen. Nintendo heeft namelijk een nieuwe privacy policy die je moet accepteren. Doe je dit niet, dan ben je je account inclusief verzamelde sterren kwijt.

‘Geef gamedesign als vak op middelbare school’
Scholen zouden in een vroeger stadium lessen moeten aanbieden die aansluiten bij gameopleidingen. Dat zegt Ian Livingstone, topman van game-uitgever Eidos, voor de camera van Novum Nieuws.

Tips? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

Dragon Age Legends – Legendarisch veel geduld moet je hebbenHet is de eerste échte game voor Facebook: Dragon Age Legends. Tenminste, dat is het statement dat EA naar buiten brengt. Het is een game die twee werelden samenbrengt: die van de hardcore RPG-liefhebber en de casual ‘Zuckerburger’. Bioware heeft met Legends de eerste ‘casual fantasy roleplaying social game’ ter wereld in handen.

Lees de rest van ‘Dragon Age Legends – Legendarisch veel geduld moet je hebben’

1 reactie

Festival of Games, Nederland houdt van gamen en nieuwe Need for SpeedGamer.nl interviewt Al Lowe op Festival of Games
Het Festival of Games is aangebroken in Utrecht en Gamer.nl is dit jaar medeorganisator van het evenement. Zij interviewden deze week alle sprekers.

Nederland houdt van gamen
De Nederlandse bevolking is steeds meer gaan gamen, aldus marktonderzoekbureau Newzoo. De gemiddelde Nederlander speelt namelijk 4,5 uur per week een videospel, terwijl dat in 2009 nog 2,9 uur was.

Nieuwe Need for Speed op komst
Vandaag heeft Electronic Arts een teaser online gezet van Need for Speed: The Run. Volgens de uitgever wordt dit dé rit ván je leven en óm je leven. De trein aan het eind spreekt boekdelen…

Nog meer Mass Effect 3-info
En ook deze week is er nog meer info over Mass Effect 3 naar buiten gekomen. Als je op de link klikt, dan moet je je wel bedenken dat het volstaat met spoilers natuurlijk.

Tips? Mail ze naar tips@bashers.nl.

Reageer

Nintendo bevestigt Project CaféOp Tweede Paasdag is de kogel door de kerk: Nintendo heeft officieel bevestigd dat de opvolger van de Wii, codenaam Project Café, in 2012 uitkomt. Op de E3 van dit jaar wordt de console aangekondigd. Volgens de laatste geruchten gaat ‘Project Café’ Nintendo Stream heten en komt hij er uit te zien als een moderne SNES.

Omdat Nintendo deze aankondiging als speciale notitie had meegeleverd in hun fiscaal jaarrapport en hun winstverwachting voor april 2011 tot eind maart 2012 niet heeft bijgesteld, is het aannemelijk dat de Stream pas na april 2012 op de markt komt. Eigenlijk had Nintendo vorig jaar al met deze aankondiging moeten komen, aangezien de Wii pijnlijk aan het doodbloeden is. Desondanks is het nog redelijk vlot, daar Sony en Microsoft stiekem onderling zouden hebben afgesproken niet voor 2014 (heel misschien 2013) met een nieuwe console over de brug komen.

Lees de rest van ‘Nintendo bevestigt Project Café’

4 reacties

Nintendo Stream, Dice en Bioware en gratis Xbox LiveOpvolger Wii heet Stream en kost 400 dollar
Ook vandaag zijn er nieuwe geruchten over de opvolger van de Wii, die ondertussen omgedoopt is tot de Nintendo Stream. Zo kost het apparaat 400 dollar, omgerekend 275 euro, en zal de controller een nieuwe versie van de Wii Remote zijn. Met een 6,1 touch screen en camera, waar games op ge’stream’d kunnen worden.

Dice hielp Bioware met wapens Mass Effect 3
Omdat de games van beide ontwikkelaars worden uitgegeven door Electronic Arts, leek het de uitgever wel handig om mensen van Battlefield 3 mee te laten helpen aan Mass Effect 3. Het resultaat: het geluid van de kogels is realistischer dan in deel één en twee.

Toch weer geen Borderlands 2
Randy Pitchford heeft gezegd dat het nu nog te vroeg is om beloftes te maken over Borderlands 2. Wel is zijn studio altijd bezig met de toekomst van de serie. Eergisteren kwam in een cv van een animator naar boven dat Borderlands 2 in ontwikkeling is.

Dit weekend gratis Xbox ive
Met deze actie wil Microsoft een recordpoging neerzetten: er moeten namelijk zoveel mogelijk mensen Kinect Sports te laten spelen. Je hoeft niet mee te doen natuurlijk - doe je dat wel, dan krijg je een gratis t-shirt voor je Avatar. Ach, lekker knallen, voetballen of racen kan ook natuurlijk!

Tips? Mail ze naar de redactie via tips@bashers.nl.

Reageer

PSPgone, Sonic & Sonic-beelden en Angry Birds voor NokiaPSPgo productie écht gestopt
Gisteren was er al het gerucht en vandaag is de kogel door de kerk: Sony heeft officieel de productie van de PSPgo stopgezet. Het apparaat wordt gezien als een flop, omdat het nooit zijn potentie heeft weten te benutten.

Eindelijk gameplaybeelden van Sonic Generations
SEGA heeft vriend en vijand verrast met de teaser waarin we de hedendaagse Sonic het zagen opnemen tegen de ouderwetse. De toen getoonde beelden bevatten weinig, echte, gameplaybeelden. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Nog meer Mass Effect 3-info
Uiteraard bevat het bovenstaande bericht veel spoilers voor degenen die helemaal verzonken zijn in het Mass Effect-universum. Lezen op eigen risico. Wel verklappen we alvast dat er na deel drie, waarschijnlijk meer Mass Effect-titels komen.

Angry Birds Magic exclusief voor Nokia
Wie denkt dat het Symbian-platform dood is, heeft het waarschijnlijk bij het juiste eind. Toch blijft Nokia het proberen en kondigt een exclusieve Nokia-variant van Angry Birds aan. Voorlopig alleen beschikbaar op de Nokia C7.

Tips? Mail ze naar de redactie via tips@bashers.nl.

Reageer