Bashers Video: Festival of GamesVeel gevraagd, maar misschien niet zo snel verwacht: Bashers komt met video. Dit deden we al eerder, maar nu volledig naar onze smaak. Met ons redactiestatuut in het achterhoofd gaan we op onderzoek uit met de camera. Daarbij proberen we de gebaande paden zoveel mogelijk te vermijden. We zitten nu nog in de experimentele fase, maar uiteindelijk wordt dit soort videocontent een regelmatig onderdeel van de site. Zien is toch anders dan lezen of horen, en dat willen we uitbuiten.

We beginnen met dit ‘snapshot’ van het Festival of Games, waar Bashers ook al over schreef. Onder andere worden enkele van de opvallendste sprekers uitgelicht, namelijk David Perry, Masaya Matsuura en de door Joost Rietveld eerder besproken Jeroen Elfferich.

In de eerste plaats is ondergetekende verantwoordelijk voor deze video, maar achter de schermen werken er vele Bashers mee. Zo was dit keer Roland van Hek cameraman. Het bedanklijstje hieronder geeft nog wat meer duidelijkheid over de betrokken mensen. Goede video’s maak je niet zomaar, daar zijn ook wij achter gekomen. We zijn achter de schermen dan ook flink bezig om ervoor te zorgen dat we op korte termijn in staat zijn regelmatig interessante video’s van hoge kwaliteit te kunnen leveren.

Productie, editing, presentatie: Noël Hamer
Camera: Roland van Hek
Met dank aan: Festival of Games, Van Dalen Cameraverhuur, Budgetcam, Robert Gaal, Fredo Houben, Niels ’t Hooft

Er zijn de afgelopen tijd meer beelden gemaakt die niet op de site verschenen, daarvoor alsnog ook onze dank aan: Joe van Burik, Samuel Hubner Casado, Nicolas van Hoorde, Rogier Kahlmann, Maarten de Koning, Vlad Micu, David Nieborg en Menno Schellekens.

7 reacties

 1. Seth van der Meer · 21-6-2010 · 9.42 uur

  Leuke impresse Noel. Het geeft denk ik een goed beeld van het afgelopen Festival of Games. Wij gaan hard aan de slag om het volgende jaar voor te bereiden.

 2. Wormpaul · 21-6-2010 · 13.25 uur

  @ Noel;

  Alle beelden die niet op de site zijn gekomen komen die ook nooit meer langs? Dit vanwege te matige kwaliteit of is `t onderwerp inmiddels achterhaald?

  Inhoudelijk commentaar volgt zodra ik thuis rustig heb kunnen kijken.

 3. David Nieborg · 21-6-2010 · 16.49 uur

  Mooie sfeerimpressie! Zaten er maar meer uren dan 24 in een dag, jammer dat ik FoG gemist heb.

 4. Robert Hoogendoorn · 21-6-2010 · 17.43 uur

  Leuke video. Maar toch even wat commentaar. Met alle respect, maar ik vind de voiceover bij vlagen maar moeizaam te verstaan. Bovendien zou ik, als je toch graag een mooie video wil maken, altijd een ondertiteling toevoegen bij Engels gesproken passages.

  Daarnaast zou ik er niet voor kiezen om de persoon die de vragen stelt in beeld te brengen. De game-industrie zou toch centraal moeten staan op deze site? Daar hoort de presentator in mijn optiek niet bij maar moet het beeld zich juist richten op de personen uit de industrie zelf.

  Zorg de volgende keer ook voor een microfoon (of een draadloos ding om op te spelden bij de spreker) - wat de interviews vervagen nogal ten opzichte van het achtergrond geluid.

  Sorry voor al dit gezanik, maar te midden van de complimenten hierboven is er ook wel wat ruimte voor kritiek. :)

  Succes verder in het tijdperk van de video. Stelletje vooruitstrevende lui zijn jullie toch ook daar bij Bashers ;)

 5. Wormpaul · 21-6-2010 · 20.19 uur

  Even snel wat opbouwende kritiek tijdens `t kijken;
  (aangezien het de eerste keer is mag dat wel toch?)

  + Complimenten voor de eerste 40 seconden, erg soepele intro!

  - Waarom z`n lelijk lettertype in de intro?

  + Mooi dat de beelden even stoppen als iemand nieuw in beeld komt, naam erbij en korte blik op de persoon voordat je doorgaat.

  - Voiceover (Noel?) is wat lastig te verstaan soms…

  - Veel achtergrond ruis bij interview met Jeroen Ellferich

  - Positie van interviewen/camera positie niet heel lekker gekozen, beetje te ver (afstandelijk) en Jeroen komt daardoor niet helemaal lekker in beeld.

  + Interessante gast gekozen (Jeroen)

  - Waarom stopte beeld niet bij David Perry?

  - David lastig te verstaan (nog meer achtergrond geluiden)

  Overal;

  Ik klink misschien wat zeikerig boven maar al met al vond ik`t een prima eerste video die live gaat op Bashers.

  Misschien zijn er wat kleine dingen die beter kunnen maar het hele plaatje zag er goed, mooi en erg verzorgt uit!

  Complimenten aan iedereen die er aan heeft meegewerkt en ik zie uit naar meer van dit.

 6. Thymon AW · 21-6-2010 · 20.43 uur

  Wat lees ik nou: Noël chef van de Bashers videodivisie! Way to go Noël!
  Goede eerste try, al moet ik me aansluiten in het commentaar dat er wat verbeterd kan worden. Noël praat een beetje brabants :-P , soms wat half binnensmonds (die kritiek had ik ook op Niels in het begin van de podcast en zelf heb ik diezelfde kritiek ook weleens gehad hoor).

 7. Nick Kivits · 22-6-2010 · 14.21 uur

  Voice-overs inspreken is een van de vervelendste dingen die er is. Vooral als je er net mee begint. Je moet heel erg overdreven articuleren. Maar het is pas een eerste poging, dus het zal zeker nog wel beter worden. Denk ik zo :-).

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>