Bashers Gameclub – JourneyNiels ’t Hooft, Menno Schellekens, Rogier Kahlmann en gamedesigner Richard Boeser (Ibb & Obb) spraken gisteravond met het aanwezige publiek over Journey. Het gesprek duurt 1 uur en 43 minuten, en is mede mogelijk gemaakt door Dutch Game Garden en Claynote.

De volgende Gameclub gaat over The Witcher 2, donderdag 17 mei vanaf 20.00 uur in de Dutch Game Garden in Utrecht. Kom langs of luister live! Meer info op de Gameclub-pagina.

 

5 reacties

 1. Sven · 13-5-2012 · 9.04 uur

  Heren, altijd weer genieten, deze podcast.

  Tip voor Niels: zet als het kan bij de instellingen van de podcast, dat de taal Nederlands is. Op die manier komt de bashers podcast ook terug in top zoveel lijsten, van Nederlandse videogame podcasts, in programma’s als Instacast. Nu ontbraken jullie omdat de taal op “Null” stond. Niet ingevuld dus. Dus moest ik op de naam zoeken. En dat is jammer want in mijn ogen horen jullie op 1 te staan in zo’n lijst.. Nu is deze eer weggelegd voor gamebites (wat ook een hele goede podcast is hoor).

  Verder natuurlijk “vooral doorgaan”, zou B. Stevens zeggen.

 2. Niels ’t Hooft · 14-5-2012 · 15.14 uur

  Dank voor de tip Sven! Als het goed is, is het nu aangepast, al zal je het resultaat pas bij de volgende podcast zien (eind deze week dus).

 3. Sven · 29-5-2012 · 23.35 uur

  Heren, ik heb journey uitgespeeld en de podcast nogmaals beluisterd.

  Ik begrijp niet dat jullie Gillian de game op deze manier hebben laten spelen. Wat terecht vermeld wordt, is dat het geluid/muziek je laten meeslepen en een heel belangrijk (zo niet, het belangrijkste) aspect is van de game. En aan het eind aan hem vragen wat hij ervan vond? Kom op! Het getuigt dan echter ook van weinig journalistieke professionaliteit van de vraagsteller (voor het stellen van deze vraag) en van Gillian om er nog een oordeel over velt ook. Dat doet ten onrechte afbreuk aan deze game (los van of deze goed of slecht is). Dit had nu dezelfde impact als een dove vragen hoe het optreden van Bruce Spingsteen op Pinkpop klonk. Je had dan net zo goed kunnen vragen of iemand an publiek voor de zaal wilde gaan masturberen en hem daarna vragen of het fijn was. “Uh, nou, ik vond het toch vreemd en minder lekker met al die mensen om mij heen”. Wat ik wil zeggen is: De sfeer is zo bepalend voor de ervaring.

  Oke, excuses voor deze expliciete beeldspraak, maar de plank werd hier toch behoorlijk misgeslagen.

 4. Gillian de Nooijer · 30-5-2012 · 16.21 uur

  Ik heb zelf tijdens de podcast benadrukt dat dit niet de juiste omstandigheden waren voor een oordeel en dat dit dus een afwijkende mening was. De live-sessie zorgde er wel voor dat mensen ter plekke herinnerd werden aan specifieke momenten, waardoor er zoveel mensen reageerden. :-)

  Daar staat wel tegenover dat ik los van de podcast van mening ben dat er veel meer in deze game had gezeten. Maargoed, ik ben dan ook geen fan van de één-uur-ervaringen.

 5. Bastiaan Vroegop · 30-5-2012 · 19.49 uur

  Ik vind Gamebites ook een leuke podcast, Sven.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>