Bashers Podcast seizoen 2, aflevering 13: Project Natal, EA en Activision, DJ HeroElke maandag praten we over games in de Bashers Podcast.

Een nieuw format in deze eerste podcast van het jaar. We beginnen met drie topics die ons bezighouden: Project Natal, touchscreen tablets en de strategie van Activision en EA. Daarna nemen we een aantal gametweets en Bashers-reacties door. Tot slot praten we over games: DJ Hero en Assassin’s Creed 2. Enjoy!

Aan tafel zitten dit keer Niels ’t Hooft, Menno Schellekens, David Nieborg en ondergetekende; deze aflevering duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. De nieuwe Bashers-tune is gemaakt door Tuur Hendrikx van Sonicpicnic.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download de nieuwe aflevering los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

17 reacties

 1. Berend Jan · 11-1-2010 · 23.53 uur

  Samuel die een podcast post, ik raak hier echt een beetje in de war van.

  Wel fijn dat de beste NL gamers podcast in 2010 lekker doorgaat…

  Gelijk maar even neerpompen in mijn telefoon.

 2. Wormpaul · 12-1-2010 · 8.24 uur

  Wel leuk dat Samuael nu ook bij “active Bashers” hoort :-)

  Maar zijn tekst onder zijn naam is te lang wat dat loopt nu half door Menno heen, en ondanks dat het ongetwijfeld goede vriendjes zijn lijkt me dat niet helemaal de bedoeling…

  Net ook even op de site van de makers van de Bashers muziek gekeken en zag dat ze ook de nieuwe tune van holland doc hadden gemaakt, niet dat die mij echt opgevallen was maar als je er naar luistert is hij eigenlijk best mooi.

  Goed werk dus dat ook dit gedeelte van Bashers weer een stukje professioneler is geworden, inhoudelijk nog geen comments over de podcast aangezien ik die pas vanavond thuis kan luisteren.

 3. Rogier Kahlmann · 12-1-2010 · 10.44 uur

  @David. Ik begrijp volkomen dat belangrijke trends, dingen waar veel mensen mee bezig zijn, het verdienen om onderzocht te worden. Een essay over pornografie zou ook zeker zeer interessant zijn en daarbij kan je ook een aantal titels noemen en analyseren. Echter, wanneer je een enkele seksfilm pakt en daarvan gaat onderzoeken wat de gemiste kansen waren, dan ben je enkel pervers.

 4. Thymon AW · 12-1-2010 · 10.49 uur

  Na een paar weken niet naar de podcast hebben geluisterd valt mij van het begin tot het einde van de podcast op hoe sterk jullie zijn geworden in podcasting.

  Opmerkingen waarover ik iets aan te merken heb:

  Nintendo komt met een tablet of DS 2? Ook ik zou het liefste de stylus vergeten en met de vinger gamen. Toch zijn er te grote verschillen tussen stylus gaming en gamen met de vinger. Een enkeling meent dat de “worst” het zicht op het touchscreen teveel belemmert, maar daar ben ik niet bang voor. Gaan we het scharniertje in de DS (waarmee het bovenste deel van de DS in een bepaalde hoek staat) niet missen? En waar verstoppen we de schouderknoppen? (Misschien vormen de schouderknoppen niet eens een probleem, maar waar plaatsten we de knoppen?).
  2010 het jaar van de tablets… maar is de tablet praktisch genoeg voor gaming? Persoonlijk ben ik enthousiast over tablets, maar dan met name voor gemak in overig internet en mediagebruik.

  David vertelt over de visie van EA op de consolemarkt, welke afwijkt van de visie van consolefabrikanten. Ik vraag me daarbij in hoeverre een mening van een EA of een Activision representatief is voor de visie van 3rd party publishers in het algemeen.
  Ook stelt David dat degene die als eerst richting de prijs van 150 euro/dollar gaat nog veel consoles kan verkopen, maar wat als ze praktisch tegelijkertijd in prijs omlaaggaan? Het zou zomaar kunnen dat de Wii en de Xbox 360 tegelijkertijd naar de 149,95 gaan.

  Tot slot nog mijn waardering over de lovende bewoordingen dat er achter games nog zeker een diepgaande laag te vinden is. Mensen willen dit vaak niet zien. Tegen hen zeg ik: we zoeken achter films, sport en boeken toch ook diepere bezinning, waarom niet bij games welke vaak groter, intensiever en interactiever zijn dan andere media.

 5. Vincent Leeuw · 12-1-2010 · 12.19 uur

  Sam, erg leuk die tweets, maar hou ze op gamesgerelateerde onderwerpen in het vervolg. :P

  PS: ‘Cyhwuhx’ staat voor Vincent.

 6. Stone · 12-1-2010 · 14.06 uur

  Van mijn mag je dat twitter gedeelte gewoon weer laten vallen. het was het meest rommeligste gedeelte van de hele podcast, en bevestigde voor mijn enkel hoe blij ik ben dat ik niet twitter. Als dit de interessante/leukste twitters op gamegebied waren van de laatste week, dan ben ik blij dat ik alle honderden andere tweets niet heb hoeven aanhoren/lezen.

 7. Meester Rob · 12-1-2010 · 14.31 uur

  Ah, weer een podcast! Ik heb er echt naar uitgekeken vanaf de kerstdagen. Meteen een lekkere lange ook nog, wat een verwennerij.

  Natal is interessant als toekomstvisie op gamen en interface in het algemeen. Ik hoop dat het gaat werken zoals de filmpjes laten zien maar ik heb wel grote twijfels bij de precieze besturing. IK ben trouwens erg verrast over het aangekondigde prijskaartje van 50-80 dollar. Ik had een verdubbeling logisch gevonden voor deze techniek. Misschien dat het dan toch gaat tegenvallen en het een soort eyetoy deluxe gaat worden? Ik hoop het niet.

  Het voorlezen van de tweets is leuk gevonden maar roept meteen veel vragern bij me op. Je bent erg afhankelijk van “goede tweets” (wat dat dan ook mogen zijn) Dat Vincent baalt van de NS is grappig om te lezen via twitter, hier voegt het weinig toe. Zo waren er in mijn ogen meer tweets die weinig toegevoegde waarde hebben in de podcast. Neemt niet weg dat zo’n rubriek wel degelijk informatief en interessant kan zijn. Misschien geen 5 maar gewoon een aantal game-gerelateerde en relevante tweets. Het voorlezen van de reacties vond ik nuttiger omdat je zo een correspondentie creëert. (hoewel de reacties an sich al correspondentie is natuurlijk)

  En de diepere laag in games; ja daar staan jullie voor toch? Dat is althans de reden dat ik Bashers bezoek.

 8. Rogier Kahlmann · 12-1-2010 · 16.21 uur

  for the record: ik ben heel blij met Bashers, en deze Podcast (‘t is de eerste die ik hoor) is geweldig. Ik hoop niet dat ik mezelf binnen deze virtuele muren teveel heb afgeschilderd als iemand die vindt dat spelletjes maar spelletjes zijn. Allerminst.

 9. Han · 12-1-2010 · 18.31 uur

  Over Assassins Creed, ik ben wel erg benieuwd wie de Twitter ervaring heeft gespeeld? Het lijkt allemaal een beetje half te werken, best bijzonder dat het erin zit, maar al voor het echt tot wasdom heeft kunnen komen lijken ze het al te killen.

  Persoonlijke smaak, maar ik vond de vorige tune iets vriendelijker, deze is een beetje hyper.

 10. Nielsje · 14-1-2010 · 22.57 uur

  Beetje aan de lange kant en het Twitter gedeelte vond ik verschrikkelijk. Verder erg fijn om jullie (met David) weer te horen!

 11. Ruud · 15-1-2010 · 13.45 uur

  *meldt zich om hetgeen wat Nielsje zegt te herhalen!

  toegevoegd: het twitter gedeelte vertelt niks en is hoogst irritant.
  Iemand mist een trein, iemand zijn freaking neefje speelt spelletjes. What’s next? John Carmack koopt cellog’s cornflakes?

 12. Jeroen Bos · 15-1-2010 · 20.49 uur

  Bashers tune is leuk! Wat betreft de Wii-discussie, waarom vergeet men toch altijd (niet enkel jullie, ik merk het wel vaker in discussies over gamen op de Wii) Boom Blox? Heerlijk concept. Easy to pick up, hard to master. Love it.

  EA en Activision-debat: ik mis de pc-component. Dat uitgevers de Wii en DS de rug toekeren (of in ieder geval beweren) wordt momenteel breed uitgemeten in de media. Maar dat de meeste uitgevers aan de pc-markt ook een broertje dood hebben, wordt vaak over het hoofd gezien.

 13. ErikJ · 17-1-2010 · 17.17 uur

  Heb hem nu ook weer geluisterd en het was weer een goede podcast. De Bashers tune is ook tof, doet me denken aan oude 8bit games :)

 14. Thymon AW · 17-1-2010 · 19.06 uur

  @ Jeroen Bos:
  Ik denk eerder dat het beter is de vragen kan stellen in hoeverre de PC een game-platform is, welke genres er op de PC nog toe doen en in hoeverre het voor de game-industrie een “money maker” is. The Sims, RTSjes en MMORPG’s doen het goed op de PC. Het was vroeger HET platform voor shooters, maar ook dat genre lijkt zich permanent verplaatst te hebben naar de consoles (zie verkoopcijfers).

  Het uitbrengen van een game op de PC lijkt mij (mede vanwege het bovenstaande) een andere bijkomstigheid dan het kiezen voor welke console je een game gaat ontwikkelen (volgens mij kennen PC games nauwelijks licentie-vereisten en licentie-afdrachten).

 15. SamuelG · 18-1-2010 · 16.49 uur

  Het leuke aan Twitter is lastig te vangen in een podcast. Het leuke is de interactie en de directheid. Die mis je nu. Haal gerust leuke tweets aan in de podcast, maar maak er ajb geen geforceerd aandoend lijstje van.
  Verder erg leuke podcast.

 16. Wormpaul · 18-1-2010 · 23.01 uur

  Heren,

  Ik ben een beetje laat met de reactie (zag net dat tijdens `t luisteren de nieuwe er al weer was) maar hier nog even mijn “comments”

  * Tweets is overbodig en zeker geen (leuke) toevoeging, verdiept nergens en is alleen leuk voor echte insiders. Die dan beter zelf Twitter kunnen lezen zodat ze alles meekrijgen.

  * Opzet was goed met wat jullie bezig houd, tweets (fout!!) en daarna 2 games, alleen is `t misschien goed om 1e gedeelte wat korter te houden, 2e gedeelte weer iets centraal (jullie gast?) met lange tijd om alles te behandelen en eventueel af te sluiten met een game?

  * Als je David uitnodigt weet je dat `t lang duurt, afgezien dat hij rustig praat (heerlijk in een podcast) heeft hij een mening die hij altijd goed wilt onderbouwen. Dit kost tijd maar daar leer je wel een hoop van.

  Dus inhakend op bovenstaand, als je David uitnodigt misschien goed om dan minder onderwerpen te pakken en alleen zaken pakken die hij verder kan toelichten zodat hij hier ook de tijd & ruimte voor krijgt en dat je daanraast een korte intro (nieuws van de week) en misschien 1 game pakt..

  Nu is de podcast eigenlijk te lang voor `t leuke, komt deels door de tweets die je had mogen weglaten en deels omdat jullie zoveel te discussieren hadden over van alles en nog wat.

  Voor de rest weer met plezier geluisterd, dus blijf gerust zo doorgaan!!

  WP

 17. sven · 20-1-2010 · 9.16 uur

  Heren, een goed begin van dit jaar met deze sterke podcast.

  Ik vind David altijd een prettige spreker om naar te luisteren. Enkele keren bekruipt me het gevoel dat hij alles wat een ander zegt wil weerleggen, maar, vervolgens luisterend naar zijn onderbouwing, klopt het gewoon. top!

  In tegenstelling tot wat sommige vinden over de tweeds, Ik vind dit weldegelijk een leuke toevoeging aan de podcast! Een soort:”wat houdt gamend Nederland bezig”. En een stukje luchtigheid om sommige “zware dicussies” even te doorbreken. Leuk!

  Even de dingen die mij opvielen:

  Positief:
  + De Jingle. Erg leuk en zorgt na 2 afleveringen voor een stukje herkenning (doet het altijd goed).
  + De nieuwe opzet/indeling van de podcast. Nu krijgen (voor mij gevoel) de medepodcasters ipv alleen Niels, meer ruimte voor input van een onderwerp. Dit houdt het afwisselend en kan leuke dicussies opleveren

  Negatief:
  - Wellicht even iets TE veel onderwerpen voor een podcast. Maar dit kan ook te maken hebben met het feit dat dit een nieuw seizoen is en iedereen zoooo veel meegemaakt heeft :)

  ———————————

  Ik heb enorm genoten van het gedeelte waarin David uitleg geeft over MW2 en hoe iemand dit ervaart. Hier wordt wetenschap en gaming heel duidelijk gebundeld. Op zo’n manier uitgelegd dat een ieder dit kan begrijpen. Ik kan me wel voorstellen dat sommige luisteraars hier afhaken omdat (wat David zelf ook al aangaf) deze luisteraars dan zeggen; “Sjezus, games zijn toch gewoon games, waarom al die bombarie er om heen?” Juist dit soort onderwerpen interesseren mij enorm. Graag meer hiervan. Wellicht een rubriek “Games en weteschap?”

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>