Bashers Podcast seizoen 2, aflevering 18: X10, Alan Wake, Aliens vs. PredatorElke maandag praten we over games in de Bashers Podcast.

Als eerste behandelen we het gamenieuws van deze week: X10, Xbox Live op Windows Mobile en Alan Wake. Vervolgens de tweets en reacties. Ten slotte praten we over games: Aliens vs. Predator en Plants vs. Zombies.

Aan tafel dit keer Niels ’t Hooft, Menno Schellekens, Wouter Brugge en ondergetekende. De Bashers-tune is gemaakt door Tuur Hendrikx van Sonicpicnic. Deze aflevering duurt ongeveer 1 uur.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download de nieuwe aflevering los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

13 reacties

 1. Robin Rommel · 16-2-2010 · 10.06 uur

  Beeetje laat on-line. Ik wilde hem in de auto luisteren :), maar dat wordt dus op weg naar huis.

 2. mika74 · 16-2-2010 · 10.13 uur

  “tweets van game-jounalisten” grappig dat samuel dat aanhaalt.
  Ben een tijdje terug samuel gaan volgen via zijn twitter…..maar bij gebrek (=understatement) aan (game-inhoudelijke) content hem na een dag weer op unfollow gezet.
  “My god, you’re lost”

 3. mika74 · 16-2-2010 · 10.16 uur

  Anderzijds moet ik wel melden dat: samuel wel mijn favo podcaster is,
  any-way, volgende week een review van Heavy Rain?

 4. Stefan Keerssemeeckers · 16-2-2010 · 13.43 uur

  Uhm. Tower Defense heeft niets te maken met World of WarCraft.

 5. Berend Jan · 16-2-2010 · 13.47 uur

  Ik ben het met Niels eens over Plants vs Zombies, het is als door de complete starwars serie heenwerken. je moet door de bagger (1, 2 en 3) voor de good stuff (4, 5 en een beetje 6) komt. Daarbij is de doorvloei snelheid op de PC en mac zo traag dat ik na een tijdje ben gestopt met het spelen van PvsZ gewoon door het niet meer op te starten.

  trouwens ik ben nu weer begonnen met PvsZ op PC. Had ik maar een Iphone dan had ik het daar ook op gekocht. alwas het maar om Crazy Dave te horen.

 6. VN1X · 16-2-2010 · 14.08 uur

  ODSThee.

 7. Thymon AW · 16-2-2010 · 21.08 uur

  Grappig dat hier nog die vergelijking van software-piraterij met het stelen van bier wordt vergeleken. Schoolbier is minderwaardig? Handheldgames zijn minderwaardig in de ogen van de jailbreakers en R4-gebruikers?…
  Ik denk dat het in die “kleine” dingen kan zitten. Ik zie het kopiëren van software als het mislopen van mogelijke waardering. Alsof iemand anders met JOUW idee naar de baas stapt en zo gewaardeerd wordt (en misschien wel promotie en opslag krijgt). Of dat iemand anders jouw proefwerk oppakt en zijn naam er bovenzet.. Naja see what I mean.

 8. sven · 17-2-2010 · 19.03 uur

  Heren,

  Matige podcast. Het klonk allemaal wat ‘onverschillig’ en gehaast. Jammer.

  Ik vind Wouter Brugge een toffe gast (zeker 1 van mijn favo’s van de PU), maar niet zo geschikt voor de podcast. Ik vind dat hij niet zoveel toe te voegen heeft aan de discussie.

  Ik vond het onderdeel over de X10 en dan met name de Windows mobile 7 series interessant. Zeker een bold statement van Niels om Xbox Live ‘cool’ te noemen.

  Ik heb alleen wel het idee dat de piraterij onder de Xbox 360 een beetje onderschat werd. Volgens mij heeft dit invloed op de verkoopcijfers en verklaart dit wellicht een deel van het verschil tussen Xbox en PS3.

  Daarnaast begrijp ik de discussie over: ‘geld voor games overhebben’ niet helemaal. Tuurlijk games zijn vaak te duur. Zeker voor studenten. Maar ik heb daar in mijn studententijd (en nu nogsteeds) een oplossing voor gevonden(en ik snap dan ook niet dat jullie dit niet aanhalen): MARKTPLAATS!! Ik koop bijna niks nieuw. Ben ik daarin de enige??

 9. Bart de Boer · 18-2-2010 · 0.01 uur

  Nee ik koop ook alleen nieuw als ik het echt wil hebben, het gros wacht ik wel op afprijzing en dergelijke of speel ik bij een vriend ofzo

 10. Nielsje · 18-2-2010 · 22.09 uur

  Aardige podcast, niet super.

 11. Bladieboe · 20-2-2010 · 0.23 uur

  @ Samuel, in de film The Day the Earth stood still, van Keannu speelt dat donkere jochie World of Warcraft ;)

 12. Han Rusman · 21-2-2010 · 11.13 uur

  Heb me voor de gelegenheid maar geregistreerd.

  @Niels
  Waarom vind je dat de oplossing vanuit de industrie zelf moet komen? Waarom zoveel vertrouwen in die industrie en marktwerking? Die komen ongetwijfeld met oplossingen vanuit businessmodels gedacht. Als je de markt z’n werk laat doen zet de trend van de laatste jaren alleen maar door denk ik. Aan de ene kant vind er een soort anti-long-tail achtige beweging plaats. Steeds meer focus op steeds minder titels. Het stuk na de absolute kop wordt commercieel bijna oninteressant en dan heb je daarnaast de pareltjes voor weinig. De doodle-jumps en pixelshooter van deze wereld. Waarom zouden we alleen de marktwerking moeten laten bepalen hoe ontwikkelaars aan de gang gaan? Het lijkt mij dat ze een veel te grote stem krijgen in dit debat. Er zijn ook ‘oplossingen’ die niet vanuit businessmodellen gedacht worden. Allemaal met hun eigen problemen, maar ze zijn breder dan alleen vanuit de industrie bekeken.

  Plants vs Zombies is zo’n typische game die ik graag op de iPad zou willen spelen, net als TIM en Lemmings.

 13. erik · 21-2-2010 · 11.50 uur

  In de film Reign Over Me raakt Adam Sandler geobsedeerd door Shadow of the Colossus. De regisseur koos bewust dat spel omdat het paste bij het onderwerp van zijn film (vrouw en kinderen verloren tijdens 9/11 en nu speelt hij de hele dag een spel waarin je kolossen laat omvallen). De film wordt tegen het einde een beetje sentimenteel, maar zeker de eerste helft is best de moeite waard.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>