Bashers Podcast seizoen 2, aflevering 23: We Rule, GDC, Just Cause 2Elke maandag praten we over games in de Bashers Podcast.

In deze podcast eerst het gamenieuws van de afgelopen week: We Rule, het gebrek aan een Twilight-game, de DLC van Mass Effect 2 en de GDC. Daarna de tweets en de games: Just Cause 2 en de nieuwste Pokémon-afleveringen.

Aan tafel dit keer Menno Schellekens, Niels ’t Hooft, Robert Gaal en ondergetekende. De Bashers-tune is gemaakt door Tuur Hendrikx van Sonicpicnic. Deze aflevering duurt 54 minuten.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download de nieuwe aflevering los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

15 reacties

 1. Nick Kivits · 22-3-2010 · 21.32 uur

  Mis ik een plug-in of iets dergelijks? De podcast blijft na de eerste minuut hangen en buffert vervolgens niet meer verder. Was vorige week ook al. Gebruik Mac met Firefox.

 2. Menno Schellekens · 22-3-2010 · 22.19 uur

  Nee Nick, dat zijn mysterieuze serverproblemen waar ik ook last van heb. Soms streamt de podcast vloeiend, soms blijft hij na één a anderhalve minuut hangen. Ik zou klikken op het MP3-bestand (“download de nieuwe aflevering los”) en een paar keer refreshen.
  Als dat niet werkt zit er niets anders op dan later nog eens proberen.

  Mijn excuses voor de overlast!

 3. Wormpaul · 23-3-2010 · 8.38 uur

  Word Just Cause 2 volledig behandeld of baseren jullie je mening op de Demo?

  Ben namelijk nieuwsgierig naar volledige game (hoe lang blijft `t leuk) in plaats van wat je kan zoals gedemonstreerd in de demo..

 4. Maarten de Koning · 23-3-2010 · 9.18 uur

  @Wormpaul; Just Cause 2 krijgt wellicht nog een Uitgespeeld-editie ;-)

 5. Michel · 23-3-2010 · 14.31 uur

  Normaal de podcast binnen 2 seconden binnen, nu verdorie 4 keer de download opnieuw moeten starten omdat hij steeds bleef hangen :’)

 6. Wormpaul · 23-3-2010 · 14.32 uur

  @ Maarten;

  Als jullie dat nu net zo snel doen als met Sonic dan kan ik er we op wachten voordat ik `m koop :-)

  Graag dan wel de belangrijkste vraag beantwoorden; Is de game nog steeds leuk nadat je dorpje 40 hebt gesloopt (100%) en je weet dat er nog minimaal 50 moet om alles te vervoveren…

  Als dat met Ja beantwoord kan worden dan ben ik overtuigd en ren ik naar de winkel! (ik weet dat `t smaakgebonden is maar toch hoor ik graag ook over de smaak van anderen)

 7. Rogier Kahlmann · 23-3-2010 · 17.07 uur

  Hier de recensie op mijn eigen kleine siteje: http://www.dgs-online.nl/nl/sony/playstation_3/review/just_cause_2

 8. sven · 24-3-2010 · 7.04 uur

  Gents,

  Een alleraardigste podcast. Geen geweldige, maar gewoon fun en niet vervelend.

  Je ziet toch wat de aanwezigheid van Niels doet. Er is meer rust, de discussies loper beter, etc. Erg fijn.

  Dan even dit: Samuel, you cheater :P “Als ik GTA speel summon ik gelijk een tank of helicopter”

  De discussie die ontstond over het al dan niet mogen verkopen van je eigen spellen, zette me aan het denken. Eerste reactie van mij, na dat Menno dit ter discussie stelde, was een boze reactie. Ik dacht precies wat Niels ook zei: Ik koop dit spel, het is daarmee mijn eigendom en dus mag ik er mee doen wat ik wil. Maar toen ging ik daar even iets langer over nadenken en dan blijkt dat dat niet helemaal klopt.
  Zo mag ik dit spel niet kopieren en uploaden naar een server zodat andere dit spel kunnen downloaden.

  Echter blijf ik van mening dat ik het spel wel mag weggeven en/of doorverkopen. In iedergeval zolang dit product niet persoonsgebonden is. Moet ik me nu registeren voordat ik dit spel kan spelen en leest de software op de een of andere manier vanaf het schijfje een unieke code (of iets dergelijks) , wordt het een ander verhaal. Dan is dit product strikt persoonsgebonden en kan een ander er verder niks mee.

  Leuke discussie om eens verder over door te praten. Wellicht met David Nieborg?

  Dan verder over de podcast

  Positief
  + Niels is back!!
  + Onderdeel over de GDC, dit is een aparte podcast waard Niels!
  + Lekker compacte podcast qua duur met niet TE veel onderwerpen
  + Just Cause 2, door jullie review ben ik toch wat enthousiast geworden over deze titel

  Negatief”
  - Laatste onderdeel over pokemon, inhoudelijk leuk, maar laat voortaan aub weg dat Samuel weg moet en dit dus even nog snel moet gebeuren. Ik werd er haast onrustig van!

  Dan even kort iets off topic aan Samuel en Menno: Jullie hebben beide een Iphone? Ik probeer met mijn Iphone sites te bekijken via bashers waar trailers van games op staan. Deze speelt de Iphone echter niet altijd af omdat dit Flash filmpjes zijn. Weten jullie of hier apps of andere oplossingen voor zijn?
  +

 9. Ruud · 24-3-2010 · 9.59 uur

  Ben momenteel halverwege en heb wat puntjes:

  1. Ik verbaas me positief over Menno, zijn woordenschat, snelle manier van schakelen en zijn inzicht, om zaken op een andere manier te bekijken, is werkelijk geweldig!

  2. Ik speel inmiddels echt al heeeeel lang TapFarm op de iPhone. Kan iemand mij uitleggen waarom dit ‘so called’ 1st party nu iets geniaals heeft bedacht, als er al varianten aanwezig zijn, het een kopij is van een facebook game etc. Ik kreeg er een zuur gevoel bij. Oude koek, die voor journalisten ineens interessant is omdat er PR is?? Volgens mij is het tevens de taak van journalist om PR in te dammen en duidelijk richting en sturing te geven van een game over kwaliteit en inhoud en dat ook tegenover de concurrentie te kunnen leggen.

  3. Over DLC, project 10 Dollar. Volgens mij koop je een recht tot spelen van een game en ben je niet formeel eigenaar van de game. Een recht tot spelen kan je niet overdragen. Sterker nog, volgens mij is het sowieso illegaal om games door te verkopen, maar daar is nog nooit tegen opgetreden.
  Volgens mij valt dit in lijn van het verhuren van videogames, dit mag ook niet zomaar.

  Overigens, mocht het bovenstaande gelul zijn van publishers, dan is er ook nog zoiets dat een product voor wederverkoop 100% moet functioneren.
  Mochten er dus DLCs zijn die benodigd zijn voor installatie, of de game niet geheel doen aanvoelen, dan is het heel goed mogelijk dat weder verkoop niet mogelijk is en partijen als EA wettelijk in hun recht staan.

  Vanavond verder afluisteren. Tot dusver is het een overzichtelijke en fijne podcast heren.

 10. Kevin · 24-3-2010 · 12.10 uur

  @Ruud: Als je een game download via Steam, XBLA of PSN dan koop je inderdaad niets meer dan een recht tot spelen. Echter, koop je een fysiek schijfje dan ben je eigenaar van dat schijfje. Eigendom is het meest omvattende recht dat een persoon op een zaak kan hebben (art 5:1 BW), dus er zou in principe geen reden zijn waarom je dat niet door kan verkopen.

  Overigens zijn games als Mass Effect 2 en Battlefield 2 prima te spelen zonder alle Project Ten Dollar onzin content.

 11. Ruud · 24-3-2010 · 13.37 uur

  Maar daarmee geef je direct aan dat een DLC dus niets meer is dan een recht tot spelen. Dus toch niet gek dat deze niet overdraagbaar zijn?

 12. Wormpaul · 24-3-2010 · 14.20 uur

  @ Rogier;

  Mooie review op de site, heb overigens spel net besteld (special edition) omdat ik een beeld via de demo had en nu bevestiging heb gezien in de (vele) reviews!!

  Wilde eigenlijk op de site reageren maar dan moet je me wel eerst even toegang geven :-)

 13. Rogier Kahlmann · 24-3-2010 · 14.37 uur

  Wordt geregeld, en bedankt. Je gaat er geen spijt van krijgen, die bestelling. Just Cause 2 is awesome. Zie hier, ik verlies er zelfs m’n cool van.

 14. Kevin · 25-3-2010 · 17.24 uur

  @Ruud: Het is idd niet gek dat DLC niet overdraagbaar is, maar in de podcast werd ook de suggestie opgewekt dat het verkopen van games (op fysieke schijfjes) niet zou kunnen.

 15. Bart de Boer · 26-3-2010 · 23.43 uur

  @Rogier, hij wel en ik niet, ik ken mijn plaats :P

  anyway dat DLC vind ik overigens gewoon wel terecht, beetje nutteloze reactie op deze manier. Overigens is de reactie van Niels een tikkeltje apart. Het pak melk bevalt niet, dus koop je niet de halve liter dat in hetzelfde pak zit. Als je een game koopt, krijgt de uitgever het geld. Bevalt de game niet dan koop je toch niet de DLC van die game. Leuker en beter wordt het vaak toch niet

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>