Bashers Podcast seizoen 2, aflevering 8: in gesprek met gamedesigner Nikki Kuppens over Greed CorpElke maandag maken Samuel Hubner Casado, Menno Schellekens en ondergetekende een podcast over games.

Podcast Greed Corp

In deel 1 het Bashers Bulletin met Hugh Jackman als Nathan Drake, de DSi LL, minder winst voor Nintendo, Assassin’s Creed 3, 4 en 5, en burgers vermoorden in Modern Warfare 2.

In deel 2 praten we met onze speciale gast, gamedesigner Nikki Kuppens van W!Games, over Greed Corp, de turn-based strategiegame die begin volgend jaar verschijnt op PSN en Xbox Live Arcade. En, scoop: het spel maakt deel uit van een franchise die door de makers Mistbound is gedoopt.

Door een technisch probleem is gedurende het middendeel van de podcast helaas 1 van de 2 microfoons weggevallen. Daardoor klinken Samuel en Menno zachter dan gebruikelijk.

Deze aflevering van de podcast duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download de nieuwe aflevering los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

10 reacties

 1. Nik Wouters · 4-11-2009 · 18.14 uur

  Zal ik aftrappen?

  De media, de media… Kom op, jongens. Das wel heel erg jaren 90 geklaag. Het zijn nog altijd politici, deskundigen en andere gezagdragers die zaken als Modern Warfare 2 op de media-agenda zetten.

  De media, dat zijn jullie ook. En nog voor maar één politicus moord en brand schreeuwt over Modern Warfare 2 beginnen jullie er zelf over. Dus wie stookt nu het vuurtje op?

  Verder prima podcast, heren!

 2. Nik Wouters · 4-11-2009 · 18.16 uur

  Mag ik van ‘de media, dat zijn jullie ook’ ‘de media, die zijn jullie ook’ maken. Dan klopt het grammaticaal beter, heb ik geleerd.

 3. Meester Rob · 4-11-2009 · 22.10 uur

  Leuke podcast weer heren. Jammer inderdaad van de techniek die jullie weer eens in de steek laat. Ik snap dat jullie geen risico’s willen nemen met Buma Stemra. Die lijken een beetje op hol geslagen de laatste tijd. Bovendien mooi opgelost. Maak winst van je verlies en krijg muziek op maat. Nice!

  De DS LL/XL is trouwens HUGE! Hij is volgens mij breder dan een dvd case en uitgeklapt net iets groter! Echt een parkinson-handheld. En Samuel, die kleur kan inderdaad niet. Vraag me af of dit een succes gaat worden. Iets kan ook te groot zijn. (originele xbox) Zeker een handheld moet handzaam zijn. De GBA micro was voor de massa wellicht te klein ( en te laat) en hoewel ik zeer blij ben met die van mij vond ik de GBA SP toch handzamer. Dat is toch wel mijn ideale formaat voor een handheld.

 4. Thymon AW · 5-11-2009 · 12.37 uur

  @ Meester Rob
  Ik zelf verkies de Micro boven de SP. Overigens ben ik ineens positief over het lichte gewicht van de PSP Go na hem een paar keer in mijn handen te hebben gehad.
  Handhelds moeten lekker klein en licht zijn en niet groter (en zwaarder) worden. De DSi LL/XL lijkt meer op een model dat je neer moet leggen. Wordt het wel comfortabel vasthouden voor de mensen op leeftijd (314 gram)? Of is de DSi LL/XL puur voor japanners die qua lengte en grootte iets te compenseren hebben?…

 5. Stefan Keerssemeeckers · 5-11-2009 · 13.53 uur

  @ Nik Wouters

  Je hebt gedeeltelijk gelijk. Mijn ervaring wijst echter uit het vaak juist niet ‘deskundigen’ zijn die dit soort zaken op de media-agenda zetten. Vaak zijn het politici, die niet weten waar ze het over hebben. Die doen dan rare voorstellen zoals ‘gewelddadige games verbieden’ of een ‘Rode Knop in games plaatsen’ (wat dat dan ook mag betekenen) die games weer even ‘in de spotlight zetten’.

 6. Nielsje · 5-11-2009 · 23.38 uur

  Ik vond deze podcast weer ietsje minder, hoewel het verhaal van Nikki erg leuk was om te beluisteren. Maar waarom valt Menno hem in de rede door uit te leggen hoe ZIJN game in elkaar steekt. Laat de gast dat lekker zelf vertellen. Verder werd er dit keer minder door elkaar geschreeuwd en elkaar in de rede gevallen, wat het luisterplezier alleen maar doet toenemen.

 7. Marcel · 7-11-2009 · 11.00 uur

  Ik zag op gaming only in hun filmpje wat beelden van greedcorp(cgi + ingame) en het ziet er best geinig uit. Lijkt me wel een titel waar ik me mee zou kunnen vermaken.

 8. ErikJ · 9-11-2009 · 16.54 uur

  Scherpe observatie over het aanhalen van “de media”, Nik.

  En wat mij betreft noemen ze de DS LL/XL gewoon de ‘pruimenlucht’-DS haha ;-)!

 9. sven · 9-11-2009 · 18.02 uur

  Heren,

  Leuke podcast, echter met technische mankementjes. En wat een manier om te knippen in een zin die half eindigt met Godver…(Samuel). :P En het idee dat tijdens het gesprek met Nikki, Samuel en menno ergens aan de andere kant van het gebouw zitten te praten met Niels en Nikki. Jammer.

  Inhoudelijk vond ik de podcast ook wat minder sterk. De uitleg over Greed Corp vond ik leuk, echter miste ik het ‘Oh ja! echtwaar!’-gevoel. Wat ik wel weer heel leuk vond om te horen was hoe de aanpak van Sony verschilt met die van Microsoft als het op netwerkgames aankomt.

  En ik weet niet of het expres ging, of dat het een freudiaanse verspreking was van Menno door het over ‘Boeman Stemra’ te hebben? Grappig.

  Benieuwd naar de volgende podcast.

 10. Siebe · 11-2-2010 · 23.41 uur

  ik hoorde zo Samuel zeggen Godver***** toen Niels over de DS aan het uitleggen was :P Verder heb ik een paar trailers bekeken van Greed Corp en het lijkt me heel tof!

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>