Bashers Podcast seizoen 2, aflevering 9: Dragon Age Origins, Borderlands, The Ballad of Gay TonyElke maandag maken Samuel Hubner Casado, Menno Schellekens en ondergetekende een podcast over games.

Dragon Age Podcast

In deel 1 het Bashers Bulletin met de Unreal 3 Engine, No Doubt en Activision, vervolgen op de PlayStation 3, Modern Warfare 2, Assassins Creed 2 en virtual pets in World of Warcraft.

In deel 2 praten we met onze speciale gast Wouter Brugge, redacteur bij Power Unlimited, over de games van de laatste weken: Dragon Age Origins, Borderlands en GTA IV: The Ballad of Gay Tony.

Deze aflevering van de podcast duurt ongeveer 1 uur.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download de nieuwe aflevering los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

12 reacties

 1. Luke van Velthoven · 10-11-2009 · 0.56 uur

  Wouter plus Dragon Age: Origins :D? Jammer genoeg kan ik hem niet recenseren (pc-versie), maar ik ben benieuwd naar zijn gedachten. Op naar iTunes dus!

 2. René · 10-11-2009 · 1.54 uur

  Gay Tony inderdaad erg tof. Met name de laatste missie is qua setting en climax een pareltje. Op sommige punten doet de game inmiddels wat gedateerd aan (met name als je je niet in een auto bevindt), maar de stad, de personages (Yusuf!), de over the top missies, de humor en satire, en wat nieuwe gameplay-elementjes maken het tot een feestje.

 3. Thymon AW · 10-11-2009 · 8.32 uur

  Allereerst: ik luister de podcast momenteel in de Safaribrowser van de iPod touch, ik zag de nieuwe aflevering podcast niet in iTunes.

  Bijnamen voor Menno:
  - “Klein, klein jongetje”
  - Alfred (droeg weleens een cowboyhoed)
  - Digital cowboy

  New Super Mario Bros. Wii zou moeilijker worden? Ik zal wel zien of Nintendo me ook op moeilijkheidsgraad gaat uitdagen hehe.

  GTA EoLC ga ik overwegen aan te schaffen (goede aanbieding voor € 34,95).

 4. ErikJ · 10-11-2009 · 11.13 uur

  Hey, ik ben ook net zo’n speler als Niels die zich alleen maar bezig houdt met singleplayer games (om dezelfde redenen als Niels aanhaalt). Vroeger nog wel eens Unreal Tournament gespeeld, maar sindsdien is het nooit meer van online gaming gekomen.

  En ook leuk om Wouter eens in de podcast te horen. Had me voorgesteld dat het een rare gast was (ofwel het imago dat bij de PU is neergezet), maar zat er blijkbaar helemaal naast. Sterker nog; vijwel alle foute opmerkingen kwamen weer van Menno en Samuel ;-). Maar vind het wel vermakelijk om dat gekibbel te horen dus ga vooral zo door!

 5. Guan van Zoggel · 10-11-2009 · 18.07 uur

  New Super Mario Bros. Wii de moeilijkste Mario ooit? Geweldig. Dit gaat echt nostalgische gevoelens opwekken, met de hele familie op de bank Mario-en.

  @Menno: Misschien kun je de muziek iets sneller uit laten faden, want nu was de muziek nog relatief hard en begon Niels al met praten. Verder goed nieuws dat alles technisch deze keer helemaal vlekkeloos ging! :)

 6. Luke van Velthoven · 11-11-2009 · 12.30 uur

  Erg toffe aflevering en het is leuk om een stem bij het hoofd van Wouter te hebben. Als je begrijpt wat ik bedoel. Ik moet daarnaast toevoegen dat jullie steeds vaker een glimlach op mijn kop weten te toveren. Het loopt allemaal lekker vlot en de discussies zijn interessant. Waarom houden jullie echter vast aan dergelijke vaste tijden en een relatief korte duur van de podcast? GiantBomb neemt altijd ruim de tijd en dat stoort me eigenlijk niet. Al hoor je bij een wat langer .mp3-bestandje waarschijnlijk snel dat het te langdradig is.

 7. Niels ’t Hooft · 11-11-2009 · 14.39 uur

  @Luke: We willen dat de (reguliere) podcast drie kwartier à een uur duurt, met het idee dat hij daardoor a) toegankelijker is voor een grotere groep luisteraars (voor sommige luisteraars kan hij niet lang genoeg zijn, voor veel anderen is dit echt al een hele zit) en dat hij b) lekker snel en compact wordt: veel info en meningen in relatief korte tijd.

  Het ‘klokken’ van de game-items was een experiment met een praktische aanleiding (Samuel en ik moesten echt na 20 minuten weg). Vond het best oké werken, maar achteraf hadden we denk ik beter op Dragon Age en Gay Tony kunnen focussen en Borderlands kunnen weglaten.

 8. SamuelG · 12-11-2009 · 16.10 uur

  Ik vond het erg jammer dat er maar een aantal minuten waren gereserveerd voor Dragon Age. Als iemand dat echt een bijzondere game vindt, dan mag er minimaal even ruimte zijn om dat goed uit te leggen. Nu moest dat, dankzij melige interrupties, eventjes in één zin. Erg jammer. Sowieso is het een aandachtspunt om misschien niet over elk wissewasje de wiseass uit te hangen. Delicate balans, want het gebitch maakt het ook weer grappig.
  Het enthousiasme van Menno voor the ballad of GT kwam erg goed over. Was Wouter wel goed voorbereid op het feit dat zijn game 6 minuten kreeg?

 9. Luke van Velthoven · 12-11-2009 · 16.45 uur

  Daarom zei ik het inderdaad. Dragon Age is erg tof, maar dankzij de reclamecampagne van EA en het gebrek aan mensen die Baldur’s Gate kennen, vereist het waarschijnlijk wat meer uitleg. Dat verdient DA ook, wat mij betreft dan. Al heb ik The Ballad ook redelijk bejubeld.

 10. Nielsje · 12-11-2009 · 23.30 uur

  Baldurs Gate, fantastische game. De opvolger vond ik ietsje minder, omdat daar minder gebieden inzaten om vrij te verkennen. Maar uiteindelijk slokte die game ook heel veel uurtjes op. Ik ga Dragon Age dan ook zeker spelen.
  Zoals hierboven al aangegeven werd was het segment games die we gespeeld hebben erg rommelig. Zes minuten per game is te kort, zeker als iedereen weer eens lekker door elkaar praat en de grappigste probeert te zijn. Hierdoor kon Wouter (leuke toevoeging!) niet goed uitleggen waarom Dragon Age zo tof was en dat was jammer. Ook het World of Warcraft stuk was voor mij nauwelijks te volgen omdat iedereen weer eens en z’n zegje wilde doen en grappig wilde overkomen.
  Verder aardige podcast.

 11. sven · 13-11-2009 · 11.56 uur

  Heren,

  Ik vond dit persoonlijk de minst leuke podcast van dit seizoen. Dat is natuurlijk een persoonlijk mening en heeft niks met de kwaliteit van jullie podcast te maken.

  Het kan natuurlijk ook niet anders, dat waar normaal games de rode draad zijn van de discussie, dit maal de games het middelpunt van de discussie waren. Wel een goede keuze om hiervoor iemand van de PU (Wouter in dit geval) uit te nodigen.

  Ik heb me lichtelijk gestoord aan de vele pogingen van Samuel om grappig te zijn. En dat vond ik erg jammer, zeker in tegenstelling tot de vorige podcast waar ik Samuel juist heel evenwichtig vond!

  Eigenlijk hadden jullie het allemaal wel een beetje. Het was net of iedereen een blowtje te veel had genomen, m.a.w. te melig. Daar miste ik ook de sturende hand van Niels in. Wellicht afgeleid door andere zaken/afspraken, zoals het interview bij radio 1, waar ik je erg sterk vond. Aan de andere kant wellicht een gevolg van de onderwerpen. (games als middelpunt ipv games als rode draad).

  Ik deel met Luke dat het grappig is om de stem bij het hoofd van Wouter te horen. Ik had echt een hele andere stem in gedachte als je bekijkt hoe Wouter neergezet wordt in de PU, grappig!

  Ben benieuwd naar de volgende podcast.

 12. Ludens Incognito · 13-11-2009 · 21.05 uur

  Inderdaad een iets te melige podcast. Jammer dat Wouter niet de ruimte werd gegeven om meer over Dragon Age te vertellen ( lijkt het op x? lijkt het op y? lijkt het op z? oh dan is het vast zoals…) Daardoor was zijn rol in de podcast iets te bescheiden.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>