Bashers Podcast seizoen 3, aflevering 10: James Bond, Gran Turismo, BrotherhoodLuister naar Niels ’t Hooft, Joe van Burik en ondergetekende in een podcast over games van een uur. We behandelen een James Bond-gerucht, een video op Insidegamer, Gran Turismo 5 en Assassin’s Creed: Brotherhood. Door een technisch probleem is Niels helaas minder goed te verstaan dan de rest. Mijn excuses hiervoor.

Luister op woensdagavond vanaf 21.00 uur live naar de podcast via ons Ustream-kanaal, abonneer je via RSS, abonneer je via iTunes, download deze nieuwe aflevering los of luister in je browser.

 

13 reacties

 1. Harry Hol · 9-12-2010 · 12.49 uur

  Menno, besef je dat niemand weet wie ‘ondergetekende’ is, als hij deze tekst ziet in de Podcast feed op iTunes?

 2. Niels de Bruijn · 9-12-2010 · 17.44 uur

  Niels, ik kan je bijna niet verstaan. Zelfs al zet ik mijn geluid op maximaal dan nog is het moeilijk om tijdens het koken of in de trein de podcast te luisteren. Heb ik de laatste paar weken telkens weer last van. Kan hier iets aan gedaan worden?

 3. Luke van Velthoven · 9-12-2010 · 18.08 uur

  Het is kennelijk al bekend, meneer de Bruijn, staat in de beschrijving. Ik zal hem morgen eens naar mijn pc hengelen.

 4. Niels de Bruijn · 9-12-2010 · 18.20 uur

  Ik weet het meneer van Velthoven maar dan vind ik nog steeds dat het algemene volume opgeprikt kan worden. De vorige seizoenen had ik daar geen problemen mee.

 5. Luke van Velthoven · 9-12-2010 · 18.42 uur

  Ach zo, ik houd mijn mond al weer.

 6. Eline Muijres · 9-12-2010 · 19.40 uur

  Ja daar ben ik het mee eens, het algemene volume mag wel omhoog. Ik kan het soms ook nauwelijks verstaan op mijn iPod.

 7. Sven · 9-12-2010 · 22.32 uur

  Wauw! Bashers blijft vernieuwend!

  Dit keer presenteert Niels vanaf het toilet met de deur open zodat Joe en Menno hem nog kunnen verstaan.

  Even zonder dolle, dit is toch een beetje een #fail.

  Enig voordeel is dat Niels niet jurk erg veel aan t woord was.

  Even inhoudelijk:

  - onderwerp over insidegamer ging mijn inziens even iets te lang door. Punt was duidelijk: Menno houdt niet van tieten en Joe duideljk wel. Hèhè, zijn we er?

  - GT5 lijkt me toch weer een game die me net als deel / en 2 weer lange avonden en nachten zal laten racen om die ene auto te kunnen verdienen. Wat wel steeds meer lijkt is dat ontwikkelaars te veel dingen een beetje doen ipv 1 ding heel goed. Zo ook hier, wat Joe al aangaf. Om het een failure te noemen, gaat mij echter te ver.
  En vwb de ultieme race game?? Kom op zeg! Dat zijn van die dooddoeners. Die bestaat gewoon niet, punt. Close to petfection, dat is wat anders. Ik vond GT1 close to perfection. And that is as good as it gets. Vind het trouwens sowieso vreemd dat Menno een mening heeft over een game die hij nog nooit gespeeld heeft.

  Verder een fijne (wc)-potcast :p

  Tip, wellicht volgende keer òf allemaal op t toilet of een microfoontje meenemen Niels.

 8. Niels de Bruijn · 10-12-2010 · 10.47 uur

  `Vind het trouwens sowieso vreemd dat Menno een mening heeft over een game die hij nog nooit gespeeld heeft.´

  Daar heeft Menno wel vaker last van. Hij was sowieso wel vrij dominant deze podcast, maar gelukkig kreeg auto specialist Joe wel veel ruimte zijn ding te doen.
  Geen fan van race spellen zijnde vond ik deze podcast niet erg interessant. Zoals Sven al aangaf was het insidergamer gedeelte te lang en tijdens Assassins Creed (waarvoor ik me wel intresseer) werd ook niet zo sterk gediscussierd.
  Als geschiedenisdocent zou ik zelf niet zo snel een Nederlandse spion weten hoewel een gedeelte van een spel ophangen aan de beruchte ´spion´ Mata Hari wel leuk zou kunnen werken.

 9. WEDhicks · 13-12-2010 · 12.18 uur

  Raar dat de microfoon van Niels slecht is en er dan niemand wat van zegt in de live chat?

  Over GT5 vind ik het raar dat Joe nog even Forza 3 in de mond neemt bij het benoemen van “de ultieme racegame”. Is Forza 3 (een spel dat ik nog altijd met veel plezier speel) niet meer van het zelfde in de manier waarop het gespeeld wordt? Los van het feit dat Forza 3 wel “af” is en GT5 niet.

 10. Sam · 13-12-2010 · 21.36 uur

  Ik heb deze week niet geluisterd omdat meteen opviel dat Niels, toch de hoofdspreker, niet verstaanbaar was (blijkbaar geen eigen microfoon?). Jammer, want jullie hebben altijd wel iets zinnigs te vertellen.

 11. Menno Schellekens · 14-12-2010 · 20.05 uur

  Mijn excuses, wederom hadden we technische problemen waardoor van het geluid van de microfoon van Niels weinig meer overbleef dan gekraak. De mensen in de chat klaagde over een laag volume, daar dacht ik wel wat aan te kunnen doen, maar Logic hoorde enkel gekraak.

  Mijn excuses, we proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

 12. Han · 15-12-2010 · 12.11 uur

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Menno ACB, na zijn teleurstelling over consoles, weinig heeft gespeeld. Althans de analyse gaat nergens diep. Inderdaad het eerste uur van het spel is een slappe introductie. Maar er zijn een hoop problemen wel degelijk opgelost. Ik vind het opzich wel een interessante keuze van Ubisoft om grote delen van het vorige deel te behouden zodat ze zich kunnen focussen op andere vernieuwing. ACB speelt wel degelijk heel anders dan AC2, vind ik. Omdat je veel sterker bent, en er bovendien veel minder wachters zijn kun je veel sneller door Rome bewegen. Opdrachten die je tussendoor moet doen zijn ook wat lastiger gemaakt, en vallen minder in herhaling. Het management-aspect van de Assassin’s is ook best leuk gedaan, maar mist nog wel diepgang.

  Interessant laatste deel van de podcast over de problemen met de nieuwste generatie games, die niet meer alles erin kunnen stoppen. Ik vond dit ook toepasbaar op ACB en sowieso op zandbox games van deze grote. Mijn grootste probleem met AC is het verhaal. Het spelen met de geschiedenis, in een Dan Brown achtig verhaal, die belofte maken ze totaal niet waar. Ik had hetzelfde gevoel bij GTA4 toentertijd. Ook een slap verhaal, en hoe briljant en geestig sommige stereotypen ook gemaakt zijn, na verloop van tijd zie je vanzelf de herhaling.

 13. Ruud · 27-12-2010 · 10.41 uur

  Ik hoorde: ‘Geschikt voor de doelgroep’ en ik moest lachen…

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>