Trailerdinsdag: bekijk de beelden van Battlefield 3, Far Cry 3, Ghost Recon, Skyrim en meerTijdens deze E3 kiest Ronn Perdok de opvallendste gamebeelden voor je uit.

Omdat de E3 altijd een vreselijk drukke periode is vol met gameplaybeelden, demonstraties en trailers, krijgen jullie deze week tweemaal een Trailervrijdag voor de kiezen. De eerste batch op dinsdag bevat voornamelijk de hoogtepunten van de verschillende persconferenties, met uitzondering van Nintendo. Die persconferentie moet op moment van schrijven namelijk nog losbarsten. Trailers van Nintendo-games zullen dus aankomende vrijdag volgen, evenals al het andere wat tussentijds nog verschijnt.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Ja, de engine is verouderd. Ja, het is toch voornamelijk meer van hetzelfde. Ja, het is allemaal enorm mainstream. Toch blijft het lekker om het zo herkenbare spektakel van Call of Duty te aanschouwen. Twee lange gameplaysequenties passeerden de revue en eigenlijk is nergens aan af te zien dat hier niet meer exact hetzelfde team aan werkt als voorheen. Dit is precies Call of Duty zoals de fans het verwachten. Grootste innovatie: verwisselbare scope!

Battlefield 3

Call of Duty kon nog zo zijn best doen, het had geen schijn van kans tegen de technologische krachtpatserij van Battlefield 3. Dit is superioriteit pur-sang. Natuurlijk is Battlefield een andere soort game dan Call of Duty, maar door het overlappende thema zullen de onderlinge vergelijkingen tot in den treure gemaakt blijven worden. Geen game oogt zo fotorealistisch als Battlefield 3. Nu nog een keer de console-versies onder ogen krijgen. Want dat een moderne pc dit soort beelden kan produceren, is eigenlijk niet verbazingwekkend.

Far Cry 3

Het duurde heel lang voordat de titel van de game in beeld verscheen, maar de kenners wisten het eigenlijk al na een minuut gameplay: Far Cry is weer terug. Wederom gaat men de franchise over een andere boeg gooien. Gelukkig maar, want Far Cry 2 viel lang niet bij iedereen in de smaak. Een wat meer gestroomlijnde ervaring zou deze game niet kwaad doen en dat is dan ook precies waar men op inzet afgaande op deze gameplaydemonstratie.

Ghost Recon: Future Soldier

Het is nog altijd even de vraag in hoeverre de stealthcamo als cheat aanvoelt, evenals veel andere futuristische tools die je tot je beschikking hebt. In ieder geval ziet het er allemaal erg fraai uit en heeft Future Soldier voldoende potentieel om deze franchise nieuw leven in te blazen.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Een game als Skyrim komt eigenlijk pas echt goed tot z’n recht als er gewoon mee gespeeld wordt. Daarom wist deze game pas ook echt indruk te maken tijdens een gameplaydemonstratie bij Gametrailers. Todd Howard laat verschillende aspecten van de game zien en wat ons nog het meest verbaast is dat dit alles op de Xbox 360 draait. Vooral de draken maken indruk.

Tomb Raider

We hadden nog maar net de CG-trailer achter de kiezen en nu kregen we al de eerste gameplay te zien. Het is overduidelijk dat Crystal Dynamics veel inspiratie put uit Uncharted. Frappant eigenlijk, aangezien Uncharted op zijn beurt toch deels op Tomb Raider geïnspireerd moet zijn. Het is te hopen dat de pure platforming-gameplay niet verloren is gegaan ten faveure van een meer filmische spelervaring. In ieder geval zet deze reboot een stevig, duister sfeertje neer zoals we nog niet eerder in Tomb Raider gezien hebben.

Forza Motorsport 4

Als je dacht dat het na Forza 3 niet mooier kon qua racegames op de Xbox 360, dan is hier de opvolger om het tegendeel te bewijzen. Grafisch weet het ineens aan die andere grote racefranchise op de PS3 te tippen, inclusief zestien wagens tegelijkertijd op de baan.  De game werd niet breed uitgemeten tijdens de persconferentie van Microsoft, maar zal ongetwijfeld weer een groot succes worden eind dit jaar.

Rayman: Origins

Nog zo’n game die je het best gespeeld kunt zien worden. Dit is platforming pur-sang in een schitterend grafische jasje. Het mooiste van alles: de game gaat gewoon als full retail release uitgebracht worden. Wie had dat nog voor mogelijk gehouden?

Halo 4

Bijzonder jammer dat de aankondiging van de game al gelekt was voor de persconferentie. Anders was dit nog een spectaculaire verrassing geweest. Nu lag de onthulling geheel in lijn der verwachtingen. Bovendien toont de trailer nog niet zo heel veel. Een duidelijk geval van aankondigen voordat je toonbare gameplay voorhanden hebt. In ieder geval is al duidelijk dat Halo 4 een nieuwe trilogie in gaat luiden.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Eigenlijk weten we allang wat we van Uncharted 3 mogen verwachten. Toch blijven de gameplaybeelden niet te versmaden. Van nature is deze franchise vermakelijk om naar te kijken en de gameplay op het vrachtschip is hierop geen uitzondering. De PS3 laat weer van zich horen.

2 reacties

  1. Marijn · 7-6-2011 · 18.02 uur

    Far Cry 3 is op dit moment mijn favoriete game van de E3. Ben erg benieuwd wat er nog over is van Far Cry 2, want 3 lijkt er op geen enkele manier op.

  2. Rweb · 13-1-2017 · 15.11 uur

    Far Cry ziet er goed uit! Doet me een beetje denken aan een heerlijke vakantiebestemming.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>