Bekijk de trailers van Dead Island, Civ World en Paradox ShiftOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Facebook is een opkomende platform voor gaming, of je het nou wilt of niet. Tekenend voor de steeds bredere markt die door games wordt bediend en tevens een angst voor menig gamer van het eerste uur. Toch hoeven deze fanatiekelingen niet echt te vrezen wanneer ontwikkelaars als Firaxis zich met het sociale platform gaan bedienen. Er komt namelijk een heuse Civilization-titel naar Facebook gekomen. Ook zijn er nog altijd genoeg jonge ontwikkelaars met bijzonder creatieve ideeën. Dat bewijzen de studenten achter het opvallende Paradox Shift. Overigens kan men niet alleen qua gameplay creatief zijn, ook qua trailers weten sommige studios op te vallen. Dead Island bewijst dat met diens nieuwste trailer opnieuw.

Dead Island

De eerste trailer van Dead Island was een geweldig spektakel, zeker voor een gametrailer. Hoe de game zelf gaat uitpakken, moet nog blijken, maar de trailers blijven in ieder geval genietbaar. Deze nieuwste telg is misschien niet zo sterk als de verrassende debuut teaser, maar weet desondanks een ijzersterke sfeer neer te zetten. De voornaamste vraag is eigenlijk of de game zelf deze geslaagde toon voort kan zetten, of dat het toch snel in platte actie verzandt.

Civ World

Dit is weliswaar geen volwaardige Civilization-ervaring. Dat moet je er ook niet van verwachten. Toch is dit wel een volledig uitgewerkte god game voor Facebook. Als men dit soort brouwsels succesvol op een social media platform kan lanceren, dan staat ons waarschijnlijk nog heel wat interessants te wachten.

Paradox Shift

De game ziet er misschien nog niet zo flashy uit, maar het concept spreekt boekdelen in de trailer. Reis in real-time door de tijd vanuit een first-person perspectief en probeer je zo een weg te banen door de obstakelrijke levels. Dingen die je in het verleden manipuleert, hebben directe invloed op zaken in de toekomst. Deze game gaat verder waar Singularity ophield en blaast gameplayconcepten uit klassiekers als Day of the Tentacle en Chrono Trigger nieuw leven in.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>