Bekijk de trailers van Journey, Rayman Origins, Uncharted 3 en meerOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het mooie aan de Gamescom is dat hij traditiegetrouw de najaarsperiode voor games inluidt. Na de stille zomer staan er weer veel titels te trappelen. Dat de Gamescom echter nog lang niet zo groot is als een E3, merk je duidelijk aan het aantal trailers wat er uit voortkomt. Het is aanzienlijk minder druk, waardoor deze Trailervrijdag prima tot een zevental titels gedestilleerd kon worden. Overigens is Sony behoorlijk oververtegenwoordigd in dit overzicht, mede omdat ze als enige van ‘de grote drie’ in echt serieuze mate aanwezig zijn op de grote Europese gamebeurs. In overzichten als dit betaalt zich dat natuurlijk uit.


Resistance 3

Toegegeven, echt een hele goede indruk liet Resistance 3 niet achter op de E3. Tijdens de conferentie van Sony sloeg de live-demo voor velen de plank mis. Toch heeft de game nog voldoende potentie en over de productiewaardes van de bijbehorende trailers hebben we eigenlijk nooit hoeven klagen. Ook nu niet, met deze fraaie animatietrailer.

Rayman Origins

Het is nu wel duidelijk: Rayman Origins neemt zichzelf niet al te serieus. Gelukkig maar, want dat is wat deze charmante platformer mede zo leuk maakt. Dat, en natuurlijk de schitterende artstyle die in deze verhalende trailer weer prima naar voren komt.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Niet geheel onverwacht is Uncharted 3 één van de meest gehypete games van dit jaar. Niet alleen omdat de game er zo goed uit ziet, maar ook door het enorme vertrouwen dat ontwikkelaar Naughty Dog opgebouwd heeft met de vorige twee games. Iedere gameplaytrailer van deze game trekt dan ook meteen weer veel bekijks. Volgens velen het hoogtepunt van de persconferentie van Sony.

Uncharted: Golden Abyss

Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van dit ambitieuze handheld-broertje. Ook op de Vita toont Uncharted zich een voorname showcase van de technologische capaciteiten van het platform in kwestie. We hoeven zeker niet te vrezen dat deze franchise teveel in moet boeten op een mobiel platform. Dit is op en top Uncharted.

Little Big Planet Vita

Toch is de Vita veel meer dan alleen mooie plaatjes. Little Big Planet blijkt de perfecte franchise om ook de andere features van de handheld uiteen te zetten. In deze trailer zien we hoe men het nog prille en veelbelovende concept van augmented reality inzet om de daadwerkelijke gameplay te verrijken. Dit zou je met een PS3 nooit kunnen klaarspelen.

Battlefield 3

Natuurlijk is daar Battlefield 3. Nu stiekem-niet-een-directe-concurrent Modern Warfare 3 zich wat meer op de achtergrond houdt, kan Battlefield 3 alle spotlights voor zichzelf opeisen. En hoe krijg je die Duitsers sneller enthousiast dan met een fraaie multiplayertrailer, waarin alle typische Battlefield-elementen optimaal naar voren komen?

Journey

Tijdens de E3 is Journey toch wat onderbelicht gebleven in de traileroverzichten hier op Bashers. Jammer uiteindelijk, want dit is een wonderschone game die het portfolio van ontwikkelaar thatgamecompany naar een hoger plan moet tillen.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>