Bekijk de trailers van Lost in Shadow, Resistance 3, Catherine en meerOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Op moment van schrijven is de grootste gamebeurs van Europa in volle gang. Enkele dagen lang stond de Duitse stad Keulen in het teken van games, en alles wat daar mee te maken heeft. Honderden journalisten en duizenden bezoekers betraden de Gamescom ‘Messe’ om de nieuwste virtuele speeltjes tot zich te nemen. Hoewel de Gamecom (nog) lang niet de allure heeft van de Amerikaanse E3, wordt ook dit evenement aangegrepen om nieuws en aankondigingen naar buiten te brengen. Natuurlijk gaan daar ook de nodige trailers mee gepaard. De trailervrijdag staat daarom dit keer geheel in het teken van Gamescom met, net als tijdens de E3, een wat uitgebreider overzicht dan je normaal gewend bent.

Lost in Shadow

We trappen dit keer, geheel in de sfeer van de Gamescom, af met deze volledig Duitstalige trailer van Lost in Shadow. Deze opzienbarende platform-puzzelgame voor de Wii is volledig opgetrokken rondom het spel der schaduwen en vertoont qua sfeer en toonzetting bijzonder veel overeenkomsten met cultklassieker Ico. De game lijkt zich inmiddels in een vergevorderd stadium te bevinden, dus we hoeven ongetwijfeld niet lang meer te wachten op een release. Dan willen we de game overigens wel in het Engels kunnen spelen.

Dragon Age II

Eigenlijk verschijnt Dragon Age II al veel sneller dan misschien verwacht zou worden van zo’n epische game. Wat dat betreft is het nog maar de vraag of de game op z’n minst dezelfde kwaliteiten weet te bieden als het origineel. We hebben hier echter met Bioware te maken; die maken er eigenlijk nooit een potje van. Deze fraaie CG-trailer weet alvast de juiste toon neer te zetten. Duidelijk is dat de verhaallijn een totaal andere richting op gaat. Een nieuw personage, en mogelijk een ander tijdperk, in een compleet ander deel van de wereld wacht op ons. Ook heeft men dit keer de misplaatste Marilyn Manson-muziek achterwege gelaten.

Infamous 2

Een trailer waarvoor men wel de juiste muziekkeuze gemaakt heeft, is deze nieuwe video van Infamous 2. Een cover van ‘House of the Rising Sun’ schelt door je speakers, terwijl in sterk vertraagde tracking shots de stedelijke destructie getoond wordt. Een fenomeen wat vrijwel altijd gepaard gaat met dit soort sandbox-titels. Hoewel de trailer weinig concrete gameplay laat zien, weet het de juiste sfeer te scheppen. Zeker als je liefhebber was van het eerste deel, moet je hierdoor wel zin gaan krijgen in het vervolg van Cole’s strijd.

Resistance 3

Over het scheppen van de juiste sfeer gesproken: deze debuuttrailer van Resistance 3 presteert dat als geen ander. Het maakt even helemaal niet uit dat deze shortfilm nul komma nul gameplay of ingame graphics bevat. Het gaat hier om de fraaie shots en de mooie muziek die je compleet weten te beklemmen. Ook lijkt het scenario nog maar heel erg weinig met de Resistance-reeks van doen te hebben. Of je nou op deze game zit te wachten of niet, de trailer is het in ieder geval waard om eens bekeken te worden

Spec Ops: The Line

Datzelfde geldt eigenlijk ook voor deze trailer van Spec Ops: The Line. Wederom weet men met een effectieve combinatie van goede muziek en mooie beelden een bepaalde sfeer en beleving neer te zetten, waardoor je meteen blijft kijken. Natuurlijk is onder andere Ken Levine van Bioshock en System Shock nauw betrokken bij dit project, en dat gegeven klinkt door in de trailer. Dit zou wel eens een onverwachte topper kunnen worden.

From Dust

Al tijdens de E3 werd From Dust in de spotlights geplaatst. In de debuuttrailer destijds ging deze game nog als Project Dust door het leven, en leken we met een spirituele opvolger van Populous te maken te hebben. Nu blijkt dat From Dust wel eens veel meer zou kunnen zijn dan dat. Men wil hier namelijk een volwaardige natuursimulator van maken. De natuurlijke vorming van landmassa’s, rivieren en flora wordt in deze game versneld berekend en weergegeven. Als omnipotente aanwezigheid heb je zelf invloed op deze vorming. Nog steeds is niet volledig duidelijk wat het doel van deze game gaat zijn, maar bijzonder en origineel is het alvast wel.

Little Big Planet 2

Hoe ver de mogelijkheden van Little Big Planet 2 nou zouden gaan, bleef ook na de E3 nog wat onzeker. We wisten al dat we nu games in meerdere genres zouden kunnen bouwen, maar Media Molecule had nog meer in het verschiet. Nu op de Gamescom heeft men in de nieuwste trailer van de game nog veel meer mogelijkheden uit de doeken gedaan. Het is dit keer mogelijk om complete verhaallijnen op poten te zetten en overtuigend te presenteren, met ondermeer zelfgemaakte cutscenes, acteurs en muziek. Zoals een goede trailer betaamt, doet het je smaken naar meer.

Bioshock Infinite

Hoewel de trailer voor Bioshock Infinite kort voor de Gamescom verscheen, kan hij eigenlijk niet in een overzicht als deze ontbreken. Het lang gehypte ‘Project Icarus’ van ontwikkelaar Irrational werd kortgeleden eindelijk uit de doeken gedaan. Het gaat dus om een derde Bioshock-game. Veel enthousiasme was er in eerste instantie dan ook niet: gamers en pers hadden iets geheel nieuws verwacht. Op manipulatieve wijze speelt men met deze trailer op die gevoelens in. In eerste instantie wekt hij sterk de suggestie dat we wederom terugkeren naar Rapture. Al snel wordt aan die illusie echter een einde gebracht wanneer de trailer ons, letterlijk, in een compleet nieuw universum werpt. Zulke verrassingen zijn nooit verkeerd.

Deus Ex: Human Revolution

Deus Ex keert weer terug in de trailervrijdag, en dat is zeker niet zonder reden. Niet alleen ademt ook deze trailer weer een enorm sterke cyberpunk-sfeer, ook zien we dit keer concrete gameplaybeelden. Veel elementen uit deze trailer doen sterk terugdenken aan de eerste Deus Ex, en dat stemt zeker hoopvol. Natuurlijk heeft de game ook zo z’n eigen truukjes, waarbij vooral de unieke mogelijkheden van de cybernetische ledematen in het oog springen.

Catherine

Vlak voor het afronden van deze trailervrijdag, verscheen nog net deze opzienbarende trailer van Catherine. Dit geheel nieuwe project van de mensen achter de Persona-games, laat zich als een horror/mystery-game beschrijven. In die zin gaat de ontwikkelaar op vertrouwde voet verder. Toch houden daar de vergelijkingen met Persona direct op. Sterker nog, eigenlijk is er geen vergelijking, met wat voor game dan ook, te maken. De psychedelische beelden die we voorgeschoteld krijgen, bieden namelijk nauwelijks een tastbare context. Desondanks zijn we nu al enorm geboeid. Wat gaat dit in vredesnaam worden?

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>