Bekijk de trailers van Ridge Racer: Unbounded, Soul Calibur V, Ace Combat: Assault Horizon en Dark SoulsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Nog ruim voordat de E3 goed en wel van start is gegaan, heeft Namco Bandai alvast een aantal van hun grote titels in de spotlights gezet met nieuwe informatie, screenshots en trailers. Eerder al deed Capcom diens line-up uit de doeken op het eigen Captivate-evenement. Waarschijnlijk zullen nog meer uitgevers de komende weken gaan volgen. Tegenwoordig wil men namelijk al voor the big event alles onder de aandacht hebben gebracht. Anders raken al die mooie titels bedolven onder de grote shows en reusachtige stands die de E3 rijk is. Eigenlijk helemaal niet verkeerd, want dan worden we nu alvast een beetje lekker gemaakt.

Ridge Racer: Unbounded

Ok, dit wordt dus eigenlijk niet meer dan een Japanse invulling van Burnout. Dat lijkt deze trailer in ieder geval te suggereren. Het kan wellicht iets moois opleveren en ik zal de laatste zijn die zou claimen dat Ridge Racer niet zonder de broodnodige vernieuwing kan. Toch zijn veel puristen en fans niet zo blij met deze nieuwe richting. Een ophef op de schaal van Devil May Cry van vorig jaar, is er echter nog niet.

Soul Calibur V

Met de schijnbare vechtspel-revival van de laatste tijd, kon een aankondiging van een nieuwe Soul Calibur natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Ook bij deze franchise zou enige vernieuwing en verfrissing niet misstaan. In ieder geval maakt men een flinke tijdssprong in het universum, wat zeker de nodige gevolgen gaat hebben voor de vaste cast aan vechtersbazen. In deze teaser zien we daar vooralsnog weinig van terug.

Ace Combat: Assault Horizon

Deze nieuwe Ace Combat wordt vaak liefkozend als ‘Call of Duty, maar dan in de lucht’ bestempeld. Dat kun je zowel positief als negatief opvatten, maar het is in ieder geval allemaal goed bedoeld. In elk geval gaat men met deze game een behoorlijk andere richting uit en wordt het allemaal een stuk realistischer. Qua setting dan, want de gameplay zal hoogstwaarschijnlijk zeer arcade blijven.

Dark Souls

Voor veel fans van Demon Souls hoeft opvolger Dark Souls eigenlijk weinig meer te doen dan meer van hetzelfde bieden. Toch lijkt Dark Souls nog wat verder te gaan dan dat. De zo typerende grimmige vibe is er nog steeds en ook de moeilijkheidsgraad lijkt traditioneel meedogenloos te zijn gezien de vele deaths in deze trailer. De trailer suggereert echter ook meer afwisseling in scenarios.

Eén reactie

  1. Rogier Kahlmann · 13-5-2011 · 10.07 uur

    Eerder een Finse invulling van Burnout. Bugbear maakt ‘m, van de meest ondergewaardeerde racer ooit; Flatout. Hoop dat er minigames in zitten.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>