Bekijk de trailers van The Darkness II, Serious Sam 3, Tomb Raider en meerOp vrijdag Voor één keer kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit op zondag.

Morgen begint het spektakel rond de E3 alweer. Omdat de show zo enorm is en de belangen steeds groter worden, zie je steeds vaker nieuws en media op voorhand verschijnen. Inmiddels is er alweer heel wat nieuws voorbij gekomen. Ook trailers maken daar een belangrijk deel van uit. Als je als publisher op de beursvloer niet verzwolgen wilt worden door al het audiovisuele geweld, dan kom je simpelweg een week eerder met je trailer op de proppen. Dat, of je moet een plekje zien te reserveren in de persconferenties van de grote consolefabrikanten.

The Darkness II

Of de nieuwe comicstijl van The Darkness II echt geslaagd is, zal waarschijnlijk lange tijd een discussiepunt blijven. Hoe dan ook kan de game zich hiermee meer onderscheiden van de massa. Iets wat van minder groot belang was toen de eerste The Darkness op de markt verscheen. In ieder geval keert de bloederige actie met verve terug en mogen we weer van die heerlijk psychotische Darkness-stem gaan genieten.

Batman: Arkham City

Catwoman zit in de game. Dat is eigenlijk wat deze nieuwe trailer ons vertelt. Nog niet echt duidelijk is hoe ze in de game verweven wordt. Wellicht dat je de gehele game met Batman danwel Catwoman kunt spelen. Kijken we naar het grotere geheel, dan communiceert deze trailer vooral dat ons weer iets moois staat te wachten na het zeer geslaagde Arkham Asylum twee jaar geleden.

Serious Sam 3

Niet alleen Duke Nukem keert dit jaar terug om de nodige testosteron en platte actie in het FPS-genre te pompen. Ook Serious Sam, ooit geconceptualiseerd als een ode aan de Duke, gaat dit jaar zijn opwachting maken met een nieuwe titel. De gebruikte iron sights in de trailer roepen direct de angst op dat deze derde telg niet meer zo’n pure arcade FPS is als voorheen. Afgaande op het algemene beeld wat de trailer voorschotelt, is die angst echter waarschijnlijk onterecht. Dit gaat gewoon lomp schietwerk tegen hordes vijanden worden.

Darksiders II

De eerste Darksiders is een perfect voorbeeld van een manusje van alles. Een combo van Zelda en God of War, die in geen van beide genres uitblinkt. Velen konden de post-apocalyptische game goed waarderen, dus dit vervolg wordt dan ook met open armen ontvangen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld God of War, durft ontwikkelaar Vigil Games het aan om voor het vervolg direct op een nieuw hoofdpersonage over te stappen met hopelijk frisse gameplay als gevolg.

Saints Row: The Third

De tweede Saints Row bood een prima satirisch tegenwicht aan GTA4 en was een uitermate geslaagde onzin-game. Het is plat, over-the-top vermaak. Deze CG-trailer van de nieuwe Saints Row steekt niet onder stoelen of banken dat men die insteek wil voortzetten. Helemaal niet verkeerd nu zoveel games zichzelf enorm serieus nemen. Alleen de geplande releasedatum lijkt nogal ongelukkig, hoe goed de game uiteindelijk ook uit pakt.

Alice: Madness Returns

American McGee wist na de release van zijn eerste duistere Alice-game maar weinig potten te breken. Mogelijk gaat dat met nota bene een vervolg op die abstracte en eigenzinnige actie-platformer wel lukken.  De absurdistische en nachtmerrie-achtige sfeer is alvast goed te proeven. Als de gameplay van voldoende kwaliteit is, dan zou Madness Returns best wel eens kunnen uitgroeien tot een culthitje.

Tomb Raider

De reboot van Tomb Raider ziet er uitstekend uit. Maar dit is wel een trailer die weinig van de game zelf laat zien, waardoor je er weinig conclusies aan kunt verbinden - behalve misschien dat het principe van een Lara Croft die strandt op een (onbewoond?) eiland klinkt als een geslaagd uitgangspunt.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>