Bekijk de trailers van Zelda: Skyward Sword, Deus Ex: Human Revolution en Rayman: OriginsOp vrijdag kiest Ronn Perdok de opvallendste gametrailers voor je uit.

Het is overal komkommertijd. Ook in game-land. Dat betekent eveneens veel minder trailers en dus een lange stilte rondom de Trailervrijdag. Deze week is echter de ComiCon gaande, waar tegenwoordig ook gamebedrijven hun producten in de spotlights zetten. ComiCon is en blijft een comic-beurs, dus de focus op games is niet bijster groot. Toch verschijnt er genoeg content om een verse Trailervrijdag mee te vullen. Opvallend genoeg heeft geen van de games in deze feature ook maar iets met comics te maken. Natuurlijk maakt dat de games er niet minder interessant om.


The Legend of Zelda: Skyward Sword

Dit is grotendeels een verlengde trailer van de E3. Veel scènes zullen je als fanatieke Zelda-volgeling dan ook bekend voor komen. Toch bevat de trailer uiteindelijk voldoende nieuwe beelden om onder de aandacht gebracht te worden.

Deus Ex: Human Revolution

Een vaste gast van de Trailervrijdag en een game die eigenlijk al in de winkelschappen had moeten liggen. Deus Ex komt echter nu op een later moment uit, wat de ontwikkelaars meer tijd geeft om de game onder de aandacht te brengen. Als dat zulke ambitieuze live-action trailers oplevert als deze, dan hoor je ons niet klagen.

Rayman: Origins

Aan alles merk je dat Rayman: Origins zichzelf niet helemaal serieus neemt. Dat spreekt ook uit de flauwekul uit deze nieuwe trailer. Verder zegt dat natuurlijk helemaal niets over de kwaliteit van deze titel, want veel wijst er op dat dit een uitstekende platformgame gaat worden.

7 reacties

 1. Robert August de Meijer · 22-7-2011 · 9.19 uur

  Een live action trailer voor Deus Ex; hiermee zeggen de makers dat het spel over het echte leven gaat. Hopelijk wordt de thema, augmentations als slavernij in een capitalistische samenleving, beter uitgewerkt dan de maatschappelijk kritische thema’s in Freedom Fighters, Beneath a Steel Sky en Bioshock.

 2. Cem · 22-7-2011 · 10.25 uur

  Ik zou niet rekenen op een “maatschappelijk kritisch thema” in Deus Ex: Human Revolution. Hint: Google “transhumanism” ;-)

 3. Rick · 22-7-2011 · 10.38 uur

  Wat een vette trailer zeg, die van Deus Ex.

 4. Maarten Brands · 22-7-2011 · 11.14 uur

  Rayman ziet er super uit. Echt een game die eruit ziet als een videogame

 5. Paulus · 22-7-2011 · 12.34 uur

  Comic-Con. Comic-Con. Spel het even goed wil je? En wat een onzinnige intro, al jaren komen er zat trailers/beelden van deze beurs af.

 6. Robert August de Meijer · 22-7-2011 · 14.16 uur

  @Cem
  Deus Ex 3 gaat duidelijk over transhumanisme. Zover ik het weet is dat een actueel debat. Een voorbeeld: volgens Google heeft Fukuyama grote vraagtekens erbij (dit vind ik een mooi artikel: http://reason.com/archives/2004/08/25/transhumanism-the-most-dangero ). Het kritiek van het spel is dat met vooruitgang zijn er winnaars en verliezers. Deus Ex 3 maakt (in de trailer) ook een link naar het survival-of-the-fittest attitude van kapitalisme. De boodschap, vermoed ik, zal zijn dat wij als maatschappij deze “verbeteringen” bewust moeten uitdelen aan de bevolking om fricties en misbruik te vermijden.

  Deel 1 en 2 waren in ieder geval kritisch op onze maatschappij, buitengewoon veel voor computerspellen. Ik hoop dat deel 3 deze trend doorzet en verbetert.

 7. Ruud · 24-7-2011 · 21.50 uur

  Zelda trailer ziet er geweldig uit en biedt hoop dat dit toch echt wel een van de leukste afsluiters wordt voor de Wii.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>