Bewbees: een tafereel van borsten en bloemenWekelijks geeft de Bashers-redactie een bijzondere game de pluim die hij verdient.

Net zoals Time Pygmy en Prior een paar weken geleden, is Bewbees in 48 uur gemaakt. Ditmaal in het kader van de Global Game Jam, die in Nederland onder meer in Hilversum plaatsvond. Bewbees eindigde op de derde plaats, achter een game die zichzelf vernietigt (Glitchhiker) en achter Splatta Blatta, een multiplayerspel met radioactieve straling en kakkerlakken. Omdat de eerstgenoemde niet meer werkt en omdat je de tweede wel met meerdere spelers móét spelen, is Bewbees de ‘Game van de week’. En omdat Bewbees zelf natuurlijk ook heel tof is.

Ja, de naam Bewbees is een toespeling op een van de twee opties van het existentiële vraagstuk ‘borsten of billen?’. Ja, zo’n Bewbee-wezen heeft meer borsten dan de gemiddelde vrouw. Ja, dat wat uitsteekt, lijkt verdacht veel op het mannelijke geslachtsdeel. Ja, het zeskoppige team achter de game bestond enkel uit mannen.

Titel: Bewbees
Platform: Windows, Mac, Linux (link)
Prijs: gratis

Nee, verder is de game niet seksueel getint. De bedoeling is namelijk om de 42 Bewbees waarmee je begint, naar een of ander plantachtig portaal te leiden. Ze worden uitgespuwd bovenaan het speelveld en jij moet proberen zo veel mogelijk van deze beestjes naar dit doel te leiden. Om dat te bereiken zul je echter een aantal van die Bewbees moeten opofferen. Als je een van hen platdrukt, wordt het borstenbeest een bloem, waarmee je de andere Bewbees een bepaalde kant op kunt sturen. Naar het eerdergenoemde portaal, welteverstaan.

De moeilijkheid zit hem erin dat de bloemen redelijk onvoorspelbaar zijn, ze kunnen muteren tot bommen en prikkeldingen en het portaal na elke geslaagde poging van plek verandert. Wil je een wat duidelijkere uitleg van het concept? Bekijk de trailer.

7 reacties

 1. Javier · 3-2-2011 · 13.27 uur

  “Game van de week”. Wow, wat een verrassing! Bedankt, Niels!

 2. Wormpaul · 3-2-2011 · 14.21 uur

  Bizare trailer :-)

 3. Joris Dormans · 3-2-2011 · 15.20 uur

  De game draait ook hier in een browser:
  http://oege.ie.hva.nl/~dorjx/bewbees/

 4. Wormpaul · 3-2-2011 · 17.38 uur

  Ik heb 6 eieren gered maar toen werd `t toch echt te vol in `t veld :(

 5. Javier · 3-2-2011 · 20.58 uur

  @Wormpaul niet zo makkelijk opgeven ;) Dat kunnen er veel meer zijn.

 6. Niels ’t Hooft · 3-2-2011 · 21.06 uur

  De truc is om, als je een bewbee plet, heel voorzichtig zijn plaats te bepalen. Kijk gewoon hoe de bewbees stuiteren, tot het raak is. Dan laat je pas los. Als je hem niet te veel beweegt, kan je hier erg lang over doen. Mijn favoriete Hilversumse spel van de Global Game Jam 2011! (Het concept en de stijl van Glitchhiker zijn nog briljanter, maar het spel zelf vond ik wat minder geslaagd.)

 7. Hein Baks · 4-2-2011 · 10.53 uur

  Verbazend wat je in 48 uur in elkaar kan draaien, erg leuk spelletje.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>