Blokken in de zonBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Het wordt hartstikke warm dit weekend, dus waarschijnlijk trek jij met je picknickkleed naar het Vondelpark of het strand. Met die zon in je 3DS-scherm ga jij niet lekker gamen, dus neem eens iets anders mee naar buiten: Lego!

In de eerste weekendtip die ik schreef zijn we rustig aan van start gegaan met een Link van Lego. Nu gaan we het wat serieuzer aanpakken, want in tegenstelling tot borduren is legoën iets wat we -als het goed is- wel uit onze jeugd hebben meegekregen.

Projectje

Geen zorgen, het blijft een weekendtip, dus we zullen geen tweejarige projecten aannemen zoals Lego-held Filip Johannes Felberg, die alle poppetjes uit Pikmin nabouwde. Superschattig, die kleine Pikmins. Theavataryoshi is ook fan van de gele, blauwe en rode mannetjes en maakte van Lego ook wat moois. Hij was gelukkig zo vriendelijk om een tutorial online te plaatsen, dus als je je verveelt in die warme zon, maak dan eens een Pikmin-figuurtje.

Vergis je niet, Lego is serious business. Dat bewijst Lego-kunstenaar Nathan Sawaya wel met zijn website Brickartist.com. Hij maakt in dit MTV-filmpje de onderstaande, megagave sculptuur van Halo’s Master Chief. Daar kan de mooist geverfde, grootste figurine niet tegenop toch? Of hij in je vitrine past, is een tweede natuurlijk…

Je zou natuurlijk jezelf tot Spartan kunnen omtoveren met de plastic bouwblokjes, maar misschien is het dit weekend leuker om lekker in het gras of in het zand deze koddige Master Chief-tutorial te doen van Veryformal. Hier bij Saberscorpion kun je terecht voor nog meer vette Halo-Lego.

Tot slot nog wat oldschool Nintendo-bouwwerken van Lego die je, als je goed oplet, ook zelf kunt nabouwen. Als je uren in de zon gaat liggen bouwen, dan niet vergeten je blanke gamershuidje in te smeren, hè? Have fun!

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>