Boryokudan Rue, Nick Waanders en meer indiegamesWekelijks de interessantste gebeurtenissen uit de wereld van onafhankelijk ontwikkelde games.

De buzz rond een aantal spellen zorgt voor veel bekijks. Zo is dit de zoveelste keer dat Captain Forever voorbij komt. Gelukkig kunnen we er nu wat van leren, bijvoorbeeld een bijna-wetenschappelijke verklaring voor waarom het zo tof is. Ik vertel watertandend over een zeer bijzondere adventuregame, Nick Waanders praat over zijn technische kennis en we hebben weer een reeks aan leuke gratis games.

Waarom Captain Forever tof is

Captain Forever is eerder voorbij gekomen op Bashers. Het is dan ook een bijzonder goed spel. De simpliciteit van schieten en het gebruik van vijandelijke om je eigen schip groter te maken spreken behoorlijk tot de verbeelding. Om de ontwerpkeuzes te begrijpen heeft Gamasutra een interessant artikel geplaatst met details hierover. Lego, de aantrekkingskracht van een visuele stijl die lijkt op Geometry Wars en de ontdekkingstocht van alle mogelijkheden om je schip effectiever te maken komen allemaal aan bod.

Trailers van twee onuitspreekbare titels

Er mag dan een leuke adventuregame in deze lijst staan, hij laat toch te wensen over als je hem vergelijkt met Boryokudan Rue. Potvolkoffie, wat gaat dit tof worden. Bekijk alsjeblieft de trailer hierboven. Geweldig, als je van adventures houdt en op zoek bent naar games met serieuze(re) onderwerpen. Tot mijn grote genoegen is het nu ook als commercieel project aangekondigd, waarschijnlijk omdat dit spel genomineerd werd voor de Student Finalists op het Independent Gamers Festival. Nu we toch met trailers bezig zijn wil ik je ook even attenderen op Glorg. Een RPG waar maar één knop voor nodig is. De trailer zal je overtuigen.

Interview met Nick Waanders

Hij woont al een tijdje in Canada, maar dat mag de pret niet drukken. Nick Waanders, bekend van N en N+ en oud-medewerker van Lost Boys Games, beantwoordt een aantal interessante vragen. De zelfgebouwde engine laat zien dat Nick zowel netwerk- als physicscode beheerst. Een aardige prestatie, als je nerd genoeg bent om dit te begrijpen. Dat zijn inspiratie voor zijn game Scrap Metal van onder andere Death Rally komt mag eigenlijk niemand verbazen. Als zijn spel even goed wordt reserveer ik direct een kopie. Ben je inmiddels geïnspireerd geraakt en wil je het zelf proberen? Dan biedt The Guardian een aardig artikel met wat tips en hints.

Een bonte mix gratis games

De term puzzelplatformer wordt wel heel direct opgevat in het charmante Chokotto DiaRunba. Een automatisch scrollend veld, met herkenbaar vadsige puzzelblokken, bevat ditmaal een rennend meisje. Ze is op zoek naar glimmerds die op wonderbaarlijke wijze ontstaan als baardapen en groene vogels elkaar raken. Voor een wat sfeervollere game kan ik je Hope aanraden. Dit korte avontuur is in slechts twee dagen gemaakt, en dat buiten de Global Game Jam om. Sommige mensen zijn gewoon té productief. Als kers op de taart heb ik een bijzondere variant op Civilization. In War and Peace heb je slechts één knop. Het is in principe kiezen voor goed of slecht, maar desalniettemin een interessante aanpassing op een ingewikkeld spel.

De beste aankomende indiegame (volgens iemand)

De Mod Database deelt prijzen uit als mandarijntjes. Multiplayer, best art direction, alles komt aan bod. De lijst met de beste aankomende indiegames is voor deze rubriek uiteraard het interessantst. Het vorige week besproken Frozen Synapse is een terechte genomineerde, maar niets in vergelijking met de winnaar. Een spel over konijnen? Die wolven met klauwen bevechten? Het is echt zo.

3 reacties

 1. Maarten de Koning · 9-2-2010 · 13.02 uur

  Boryokudan Rue ziet er echt heel tof uit… een beetje in de sfeer zoals Police Quest er toentertijd uitzag ;-)

  Ik heb zelf in het verleden ook wel eens zitten klooien met AGS… prima stukje software om je eigen adventure game in elkaar te draaien.

 2. Wormpaul · 9-2-2010 · 13.26 uur

  Glorg is apart en op `t eerste oog best wel grappig.

  Kan je een tip geven als deze online komt?

 3. Jesse Zuurmond · 9-2-2010 · 14.09 uur

  Hm, dat Boryokudan Rue ziet er inderdaad erg vet uit. Gaarne een update als deze uitkomt :-D.

  Goede rubriek, trouwens. Vind het erg tof om een beetje bij te lezen over de indie-scene. Keep up the good work!

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>