Buikje vol met bentoBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Je kunt het doen met een broodje kaas, een kroketje of een smoothie; lunchen. Maar aan de andere kant van de wereld hebben ze daar veel betere alternatieven, zoals de ‘bentobox’. Dit weekend gaan wij een superlunch maken waar je collega’s jaloers op zullen zijn.

In Japan is het voor kleine kindertjes heel normaal dat mama een lekkere lunch klaarmaakt, die er ook nog eens geweldig uitziet. Hier zie je daar -onder het genot van zuurstokkerige J-pop- een paar voorbeelden van. Ik snap niet waarom wij dat in Nederland niet doen, want ik kan de hele dag wel rijst eten.

Nou ja, aardappeleters zijn we nu eenmaal, dus laten we deze plotselinge lunch-metamorfose niet te gek maken. Of je nu gamejournalist bent of niet, iedereen zal zeker verbaasd opkijken als jij tussen de middag geen bammetje uit je broodtrommel tovert, maar een Yoshi van aardappelpuree.

Itadakimasu!

Die Bento’s zien er natuurlijk fantastisch uit, maar het moet wel smaken. Als je een bijtje wil maken, dan ga je natuurlijk geen chocolade en kaas combineren, maar kijk je naar iets dat lekker bij elkaar smaakt. Anna the Red heeft het recept voor zowel de geweldige bovenstaande Yoshi met Pikachu als het onderstaande Yoshi-hoofd bedacht, en die laatste smaakt goed! Wat heb je nodig? Aardappelpuree, sla, (witte) kaas, wortel, een bosbes of blauwe druif en natuurlijk een hongerige maag.

Eigenlijk legt Anna het zelf al zo goed uit, dat jullie beter hier kunnen kijken hoe jullie die smakelijke, prachtige Yoshi kunnen maken. Enne, je hoeft hem echt niet per se in je boterhamdoosje te stoppen hoor, als avondeten is hij ook zeer geschikt. Itadakimasu! (Eet smakelijk!)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>