Cupcakes voor echte mannenBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Zoals Kahlmann al verklapte is dit de allerlaatste Weekendtip van mijn hand. Daarom pakken we deze vrijdag flink uit met het allerbeste op aarde; cupcakes. Je hebt ze in alle kleuren en smaken, van alle consoles en games.

Ze zijn (Oprah-momentje) mijn ‘ultimate favorite things’, die vrolijke cupcakes met enorme roomtoeven erop en gezellige decoraties. Je kunt in de winkel gewoon mix voor muffins, eieren en boter kopen en je hebt de basis al in huis. In deze laatste Weekendtip van mij meerdere ideeën om cupcakes zo te maken dat je vrienden je niet uitlachen om je kookschort, maar toejuichen.

Bad-ass birds

Of het nu op iPad, telefoon of als bordspel speelt; Angry Birds is overal. Een wandelingetje over de Nieuwendijk in Amsterdam leert dat de opvliegerige vogels razend populair zijn. Hun bolle hoofden staan op tassen, T-shirts en portemonnees. Uiteraard zijn daar dan ook cupcakes van. Je kunt op Dabbled.org precies lezen hoe je deze zoetigheden zelf maakt. Even een tipje; in Nederland zijn nagenoeg nergens ‘donut holes’ te koop, dus bak een extra cupcake en snijd die in stukjes als basis voor het hoofdje van een vogel. Vouw de marsepein zo om het stukje cake dat het een balletje wordt. Massieve, marsepeinen balletjes zijn lekker, maar wacht daar liever mee tot Sinterklaas.

Dope Duke

Er is de laatste weken veel te doen over de nieuwe Duke Nukem. Ik ben vanuit feministisch oogpunt geen fan van deze game en eigenlijk houd ik ook niet van de combinatie chocolade-sinaasappel. Voor échte mannen is er toch een easy-to-make receptje voor stoere Duke Nukem-cupcakes. Met dank aan de website snackordie.com, die zoveel heerlijke game-gerelateerde bakreceptjes online heeft staan, dat het glazuur spontaan van je tanden springt.

Pretty Portal

Is Duke Nukem volledig langs je heen gegaan omdat je nog steeds in Portal 2 zit te puzzelen? Dan wil je misschien liever deze superschattige Portal-cupcakes maken. Het zijn bijna geen cupcakes meer, maar eerder kleine taartjes. Wel een-haps-taartjes, dus handig als je ondertussen aan het knoppenrammen bent. Met dank aan Starshipminivan.

Machtige Mario

Ik wil eindigen met mijn all-time gameheld Mario. Hello Naomi heeft fantastische cupcakes gemaakt waar eigenlijk geen uitleg bij nodig is. Bak de muffins zoals op het pak staat, koop de juiste kleuren marsepein en doe je best met het uitsnijden van de figuurtjes. Plak ze op je cupcake met poedersuiker (gemixt met wat water) en je Mario Party is klaar.

Heel veel bak- en eetplezier en een fijn weekend!

4 reacties

 1. Hein Baks · 24-6-2011 · 19.08 uur

  Jammer dat dit de laatste keer is dat je je rubriek plaatst. Ik vond het één van de leukste (zo niet de leukste) rubriek op Bashers.

 2. Luke van Velthoven · 24-6-2011 · 19.17 uur

  Reageerde nooit, maar was altijd leuk om te lezen :).

 3. Lucas · 25-6-2011 · 10.04 uur

  Jammer dat je stopt. Vond je artikelen erg leuk

 4. Robert August de Meijer · 25-6-2011 · 11.45 uur

  Ik heb ook elke keer weer van genoten. Godspeed zal ik maar zeggen!

  Oh, en voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen van geeky knutsels: er is van alles te koop op http://www.etsy.com/category/geekery/videogame

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>