De 3 gamenieuwtjes waar niet-gamers niet omheen kondenDe hoogtepunten van het afgelopen gamejaar, volgens de medewerkers van Bashers. Nick Kivits kiest de 3 gamenieuwtjes waar niet-gamers niet omheen konden.

3. iPhone en iPod als gamesysteem

Loop door een forse binnenstad en je komt ongetwijfeld een Apple-winkel tegen. Grote kans dat de hele zijkant van die winkel bestickerd is met grote, kleurrijke platen van de nieuwste downloadbare games. Apple startte dit jaar een offensief om van zowel de iPod Touch als de razend populaire iPhone echte handheldconsoles te maken. En niet zonder succes. Niemand kan er omheen. Net zoals niemand om de iPhone zelf heen kan.

2. Wii Sports Resort

Wapperen met je armen om een potje te tafeltennissen. Echt nieuw is het niet, na de eerste versie van Wii Sports. Maar die extra toevoeging voor de Wii-afstandsbediening zorgt er wel voor dat we nu eens echt met onze armen moeten zwaaien. Wordt, net als Wii Fit een jaar eerder, aardig wat verkocht aan bejaardenhuizen die hun oudjes eens op een andere manier in beweging willen brengen. Gamende opa’s en oma’s, wat wil je nog meer?

1. The Beatles Rock Band

Als zelf je 52-jaar oude vader vraagt of je niet eens ‘dat Beatles-spel’ kunt kopen als hij bij je op de koffie is, weet je dat het goed zit met die game. Als diezelfde pa met slechts een paar uur Tetris als game-ervaring na aanschaf ook nog eens een potje wil spelen, verdient The Beatles Rock Band de titel van belangrijkste gamesgerelateerde nieuwtje voor niet-gamers.

5 reacties

 1. Lucas Seuren · 17-1-2010 · 22.19 uur

  Volgens mij konden niet-gamers prima om The Beatles heen, sterker nog, ik durf te wedden dat als ik mijn ouders vraag welke game ze dit jaar van gehoord hebben ze eerder Wii Fit Plus zullen noemen.

 2. Jeroen Bos · 18-1-2010 · 0.21 uur

  Yep, ik ben het met Lucas eens. Hoe graag we het misschien ook wensen, The Beatles: Rock Band heeft niet gedaan wat Harmonix hoopte: de massa (of niet-gamer, zo je wilt) bereiken. Ga maar na, voor de volledige ‘experience’ moet een echte niet-gamende Beatles-fan honderden euro’s neertellen (console, game, accessoires).

  Als er één titel is, waar de zogenaamde niet-gamer het continu over heeft dan is het wel Professor Layton. Waarschijnlijk had deze titel bij mij op nummer één gestaan, mede vanwege de (voor niet-gamers niet onbelangrijk) goede Nederlandse lokalisatie.

 3. Ruud · 18-1-2010 · 9.14 uur

  Hoe zit het met Android, welke ook enorm aan het groeien is?

 4. Ellen de Lange-Ros · 18-1-2010 · 9.48 uur

  Het is iets waar ik persoonlijk erg van baal, maar waar niet-gamende ouders tegenwoordig ook niet omheen kunnen is: de R4 voor de DS. Ik vind het verbijsterend om te zien hoeveel niet-tech ouders aan een R4 kaart komen en hoe al die kinderen steeds weer de allernieuwste games er op hebben staan. Jammer maar waar: ook piraterij in games is gevonden door niet-gamers in 2009.

 5. Thymon AW · 18-1-2010 · 10.41 uur

  Ik sluit me ergens aan bij Lucas en Jeroen. The Beatles: je moet er maar fan van zijn…
  De iPhone had wat mij betreft op 1 gemogen. Mensen experimenteren er op los met het apparaat, of het nou handige apps, funny apps of games zijn —> hier hoor ik echt iedereen over.

  Ik ben benieuwd om welke motion control toepassingen de niet-gamers in 2010 niet omheen kunnen en wat er daarnaast nog meer komt. Zolang er maar niet teveel Michael Jackson Singstar-songs komen. En laat ik nogmaals mijn hoop uitspreken op een Game Boy Telephone :-)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>