De Bashers Podcast op de Gamescom 2010, deel 3Vanaf locatie in Keulen breng ik dagelijks verslag uit in podcastvorm. Op de derde dag vond de persdag van de Gamescom plaats, en dat besprak ik gisteravond laat met Joe van Burik, Eline Muijres, Ellen de Lange-Ros, Bas Vroegop, Noël Hamer en Thom Stokkel. We hebben het gehad over James Bond Blood Stone, Kinect, Move, Rock Band 3, Knights of the Old Republic, Dragon Age 2 en Rocket Riot. Deze podcast duurt 53 minuten.

Abonneer je direct op de feed of via iTunes, download de nieuwe aflevering los of luister in je browser naar de podcast met de onderstaande speler.

 

8 reacties

 1. Luke van Velthoven · 19-8-2010 · 11.14 uur

  Knights? Dan heb ik iets heel erg gemist :P. The Old Republic de MMO neem ik aan. Je was daar drie kwartier bezig voordat je mocht spelen met al die filmpjes, maar ach. Ik wilde het sowieso zien.

 2. Paul Naber · 20-8-2010 · 9.21 uur

  Menno is om, nu de rest van Nederland nog …

 3. Nicky · 20-8-2010 · 16.47 uur

  Volgens mij is Kinect niets anders dan een marketingtruc van Microsoft om wind uit de zeilen van Sony te nemen. They don’t give a shit about Kinect.

 4. Clemens · 21-8-2010 · 12.02 uur

  @nicky,

  Haha, you must be kidding? Het is juist compleet andersom (zie het interview met Microsoft Executive (Paul Naber) eerder op deze website). Microsoft zet volledig in op Kinect, over de hele wereld zijn nu (Canada, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, USA, UK, et cetera) booths opgezet: hoeveel commitment v/d board denk je dat daarvoor nodig is om dat wereldwijd v/d grond te krijgen? Wat denk je dat dat kost? Dat kunnen de afzonderlijke divisies zelf niet zomaar regelen: dus ga er maar vanuit dat MS volledig voor Kinect gaat.

  Verder is me duidelijk, zoals Naber ook al zei, dat Microsoft allerlei folders, websites et cetera uit de grond gestampt. Vergelijk dat eens met Sony: alleen demos op de grote game conferences. Nee, Microsoft focused op de goede manier op de casual markt (die mensen spelen ermee en vinden het geweldig (check twitter en ‘mom’-websites), en de dashboard features zijn op dit moment top voor de hardcore gamer (met in het vooruitzicht mooie games binnen een jaar). Zo gaat Gun Loco waarschijnlijk Kinect gebruiken! (van Square Enix)

  Ook kan Kinect in de toekomst zeer veel kan brengen voor Windows en eventueel voor Phones, en Microsoft ziet dat: terecht. Als zij kunnen zorgen dat ze als eerste gezien worden met deze manier van interacteren met technologie, dan zal iedereen hierna gezien worden als een ‘me-too’ van Microsoft. (Zoals iedereen op internet de PS move nu bestempeld als: het is zoals de Wii, af en toe iets nauwkeuriger).

  Verder zal Kinect ontzettend kunnen verbeteren m.b.v. software updates. MS ziet dat: ze heeft al gezegd dat ze constant gegevens zal verzamelen bij Developers om te zorgen dat de tricks uit de industry ook terugvloeien naar andere developers (via software development kids (SDKs)).

  Marketingtruc: nee.
  Toekomst voor MS beyond gaming: ja.
  Kinect News: zie m’n website.

 5. Nicky · 21-8-2010 · 13.37 uur

  Clemens, even wat feedback op je stukje:

  Spelfouten: ja.
  Schaamteloze plug voor je website: ja.
  Heb je er zelf eigenlijk al mee gespeeld: nee.
  Fanboy: ja.
  Commitment v/d board: wtf?

  En natuurlijk was ik niet serieus. Zat alleen die praatzieke Microsoft-clown even te zieken.

 6. Gerthein Boersma · 21-8-2010 · 16.18 uur

  Dat Kinect-gebeuren begint Invasion of the Bodysnatchers-vormen aan te nemen. “They got Schellekens! Schellekens is a goner!”

  Ik begreep via Menno’s twitter dat hij vooral gecharmeerd was van Kinect Adventures, het slapste excuus voor een game sinds Slappy McSlappingtons Slapstick Quest (een obscure Rare-titel uit de late jaren ‘90). Op die gymnasia laten ze tegenwoordig ook gewoon maar iedereen toe hè? ;)

 7. Clemens · 21-8-2010 · 17.12 uur

  @Nicky, ja sorry had een beetje haast. Jammer dat je verder inhoudelijk niet reageert, maar dat is je goed recht. Of ben je het met me eens en was t sowieso alleen maar een grap?

 8. Paul Naber · 25-8-2010 · 11.00 uur

  Praatzieke MS clown? Wie zou ze daarmee bedoelen?

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>