De hete brij: Nixxes’ Hugo van der Heiden over de pc-versie van Deus ExVorig jaar maakten we een pilot van De hete brij, een podcast over gamedesign. Over hoe games gemaakt worden en waarom goede games goed zijn. Nu is er eindelijk een tweede aflevering, met een simpelere opzet.

In deze podcast praten gamewetenschapper Joris Dormans, gamedesigner Karel Millenaar en ik gedurende 50 minuten met Hugo van der Heiden, producer bij Nixxes. Het grootste deel van het gesprek gaat over de ontwikkeling van de pc-versie van Deus Ex: Human Revolution.

Over de Bashers Podcast

Naast De hete brij zijn we ook bezig met de terugkeer van de ‘gewone’ podcast. Daarover heel snel meer!

Over De hete brij

Deze podcast maak ik samen met gamedeskundigen Joris Dormans en Karel Millenaar. In iedere aflevering interviewen we een gamedeveloper over zijn of haar werkwijze. Hierdoor hopen we tot een beter inzicht te komen over de aard van gamedesign - en over de aard van games.

Over Hugo van der Heiden

In deze aflevering praten we met Hugo van der Heiden, producer bij Nixxes. Hij was actief in de demoscene, werkte bij Karma Studios en Guerrilla Games, en nu dus bij Nixxes. Daar werkte hij gedurende anderhalf jaar mee aan de pc-versie van Deus Ex: Revolution. Dit proces mag je niet meer ‘porten’ noemen, tegenwoordig heet het ‘co-development’. Hugo vertelt ons wat dat precies inhoudt, en wat er allemaal bij de ontwikkeling komt kijken.

 

3 reacties

 1. Jerry · 28-2-2012 · 23.02 uur

  Leuk interview, erg interessant over het algemeen. Op een gegeven moment toch nog een beetje langdradig, discussie wel of geen gameplay / game design bijvoorbeeld. Je kan er over blijven discussieren, maar uiteindelijk komt het er mijn ziens toch op neer dat iemand (een designer) in Montreal bepaalt cq eindverantwoordelijk is voor wat op de PC wel goed werkt en wat niet.

 2. ErikJ · 29-2-2012 · 20.30 uur

  Tof, weer audio van Bashers!

  Is deze podcast enigzins spoilervrij mbt. Deus Ex? Heb de game namelijk nog op mijn todo stapel liggen :).

 3. Erwin Vogelaar · 29-2-2012 · 20.35 uur

  Yup, spoilervrij :)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>