De indiegames op Nordic
Tijdens Nordic Game 2011 waren er tal van onafhankelijke ontwikkelaars aanwezig met hun games. In dit artikel zet ik er een paar in het zonnetje.

Jesus vs. Dinosaurs

Deze uit de klauwen gegroeide Global Game Jam-creatie, die ontstond uit een samenwerking van Petri Purho en Martin Jonasson, moet je ten minste een keer in je leven gespeeld hebben. Bouw uit Tetris-blokken dinosauriërs of Jezussen die het tegen elkaar opnemen in de ultieme strijd tussen evolutietheorie en creationisme. Xbox 360-controllers werken het best.

Bloody Trapland

Van een afstand leek het op Super Mario Bros. meets Little Big Planet met ontzettend veel bloed. Door de soepele controls en de lokale multiplayer, ondervond ik echter dat er meer achter deze game zat. Bloody Trapland is een snelle multiplayer-platformer met ontzettend veel maps waarin spelers tegen elkaar kunnen racen of het tegen elkaar opnemen in Deathmatch. De graphics verraden al snel dat deze game het vooral moet hebben van diens gamedesign en ontwerp.

Vikings on Trampolines

Vikings on Trampolines bezit een simpele, maar ontzettende verslavende gameplay. Spelers strijden tegen elkaar, met als doel de tegenstander van de trampoline, en naar een wisse dood, te laten vallen. Reden genoeg dat het dit jaar de winnaar werd van de Nordic Indie Sensation-award. De makers D-Pad studio, voor wie Vikings on Trampolines eigenlijk bijzaak was, hadden hun zege helemaal niet verwacht. Hun energie gaat momenteel namelijk naar het afmaken van hun eerste game, Owl Boy.

Spirits

Spirits is een wat rustigere variant op Lemmings voor op iOS-apparaten. De stijl en eenvoud van de gameplay (je hebt maar vier spelelementen om de ‘Spirits’ te besturen) sprak me ontzettend aan. Het spel begint kalm, maar daagt de speler in de latere levels uit om snel te reageren en moeilijke keuzes te maken.

Eén reactie

  1. JW · 25-5-2011 · 14.34 uur

    Nice! Bloody trapland ziet er super frustrerend uit, krijg zin om het een keertje te spelen. :)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>