De waarheid over schaamteloze rip-offsEen hele tijd geleden zag ik deze grappige video over een belachelijk slecht ‘videogame’-apparaatje dat probeerde mee te liften op het succes van de PSP. Een echte eye-opener, aangezien ik me niet bewust was dat dit soort vreselijke dingen nog steeds worden gemaakt. Ik bedoel, stel je voor dat je als 11-jarige je verjaardagscadeautje openmaakt, denkt dat je eindelijk een PSP hebt gekregen, en vervolgens ziet dat er zoiets inzit. Dit, dames en heren, is het type ervaring dat kinderen tot seriemoordenaars maakt.

Maar ik dwaal af.

Gisteren stuitte ik op het YouTube-kanaal van de reviewer in kwestie en meteen zag ik dat ‘ashens’ niet had stilgezeten in die twee jaar. Ik heb dan ook behoorlijk zitten genieten van alle troep die hij ‘tegen wil en dank’ voor ons heeft uitgeprobeerd, zoals deze rare handheld die gebruikmaakt van een kleine spiegel.

Serieus, wat de fuk?

Maar goed, ashens doet me een beetje denken aan het brein achter Zero Punctuation, al zijn ze natuurlijk niet te vergelijken. De reviews van Yahtzee zijn absurdistisch en hebben een duidelijk nadruk op zwartgallige humor, terwijl ashens ‘gewoon’ op nuchtere wijze probeert de suïcidale neigingen te onderdrukken die het gevolg zijn van de troep die hij in handen krijgt. Daarnaast is hij ook nog eens Brits, dus hij kan er niets aan doen dat hij extreem cynisch en sarcastisch is.

Vinden wij natuurlijk alleen maar leuk.

8 reacties

 1. Claire Donkersloot · 10-7-2008 · 20.51 uur

  Zijn stem klinkt wel bijna hetzelfde als die van Yahtzee!

 2. Bart Breij · 10-7-2008 · 21.01 uur

  Dat viel mij ook al op. Het is ‘m, no doubt.

 3. Samuel Hubner Casado · 10-7-2008 · 21.16 uur

  Het is ‘m niet. Beide hebben hun gezicht een keer laten zien en ze leken toch echt verdomd weinig op elkaar.

 4. Bart Breij · 10-7-2008 · 21.39 uur

  Nou moe. :P

 5. Thom Stokkel · 10-7-2008 · 22.50 uur

  Misschien wat minder grappig dan Yahtzee maar alsnog geinig ^^. Daarentegen heeft hij ‘t wel wat makkelijker met al die crap: http://uk.youtube.com/watch?v=JhHOaMXYXU4

 6. ErikJ · 11-7-2008 · 11.04 uur

  Haha:

  …dit, dames en heren, is het type ervaring dat kinderen tot seriemoordenaars maakt…

  …terwijl ashens ‘gewoon’ op nuchtere wijze probeert de suïcidale neigingen te onderdrukken die het gevolg zijn van de troep die hij in handen krijgt. Daarnaast is hij ook nog eens Brits, dus hij kan er niets aan doen dat hij extreem cynisch en sarcastisch is…

  Haha, ik kom niet meer bij ;-). Geniaal stukje blog dit!

 7. Laura · 11-7-2008 · 11.18 uur

  Britten krijgen toch extra punten kwa sarcasme, Ook de reden waarom ik Top Gear kijk ookal heb ik totaal niks met autos ;)

 8. VN1X · 11-7-2008 · 13.08 uur

  Als ik jullie logica hanteer betekent het dus dat elke brit in feite Yathzee is “omdat ze allemaal zo op elkaar lijken qua stem”. Riiiiiight :P

  Vond em totaal niet klinken als hem. Volgens mij was deze heer ook eerder met het uitbrengen van dit soort videos maar correct me if I’m wrong.

  Anyway, leuke hardware :P

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>