Download deze week Lugaru HD, DJ Hero 2, Thorium Wars en Comic Jumper!Captain Smiley zal het lachen nog wel vergaan! Ha-Ha!

Je huis uit om nieuwe games te kopen? Da’s zó vorige eeuw. Wekelijks hebben Microsoft, Nintendo, Sony en Valve nieuwe speelbare downloadables voor je klaar staan in hun virtuele shops - en belicht ik de hoogtepunten voor je. Deze week komen aan bod: Lugaru HD voor Mac en Windows, de DJ Hero 2-demo voor Playstation 3, Thorium Wars voor Nintendo DSi en Comic Jumper: The Adventures of Captain Smiley voor Xbox 360!

Killer Bunnies

Lugaru is geen al te nieuwe game. Het is een redelijk klinische, driedimensionale omgeving waarin je met antropomorfe konijnen elkaar de schedel in ramt. Of erger. Lugaru HD (Mac/Windows) poetst voor dit concept de beeldkwaliteit op, maar verwacht niet veel anders dan een PS One-game op hoge resolutie.

Flappie's Revenge

Flappie's Revenge

Niet dat het veel uitmaakt, want de aanvallen die je kan uitvoeren komen redelijk in de buurt van ‘The Matrix meets Rabbits’. Dat is dan ook Lugaru’s aantrekkingkracht: de prachtige aaneenschakeling aan aanvallen en bewegingen die je kan maken. Dat de beelden ondermaats zijn, voegt eigenlijk alleen maar meer toe aan de charme van het spel.

Dus kan je zo een paar uur kwijt zijn aan de verslavende ‘vrijheid’ die het spel je biedt. Lekker Flappies neermeppen met vuisten en stokken of ze doorboren met messen en zwaarden. Tegen muren opspringen, afzetten en desnoods over de grond heen vliegen in een barrage aan kungfu-bewegingen. Had ik al vermeld dat er zelfs bloed aan te pas komt? Je krijgt al bijna zin in Kerst.

DJ Fail

Ah! Een demo van DJ Hero 2 (PS3); kan je eindelijk eens uitproberen of het wat is en kijken of de toch-niet-zo-gedoodverfde hit van vorig jaar een vervolg verdient. Zo zo, een download van ruim 1 GB aan data. Dan zal er wel aardig wat spelvertier inzitten, nietwaar? Ware het niet dat je verplicht bent een plastic-draaitafeltje van de eerste DJ Hero te bezitten… Maar geen nood, je kan ook het spel gespeeld zien worden als je er niet een hebt. Zoals in een online video. Die niet 1GB groot is.

Tiësto achter de Wheels of Plastic

Tiësto achter de Wheels of Plastic

Tja. Preken voor eigen parochie is tegenwoordig blijkbaar ook een kunst.

Dus, voor mensen die vorig jaar geen geld hebben weggegooid aan gemodelleerd plastic en nog steeds de behoefte voelen hun leven te completeren met nutteloze troep, is er deze week: de Kinect Adventures opblaasbare Game Boat!

Wat? Dat is niet voor PS3? Kinect is nog niet uit? Dit is geen download? Nee ‘tuurlijk niet, maar ik had het dan ook over echt nutteloze troep. Niet zo zeuren. Meningen van mensen mét de plastic draaitafels zijn trouwens van harte welkom in de reacties.

Schietvehikel

Je bekijkt de trailer van Thorium Wars (DSi) en eigenlijk weet je het dan al. Dit moet wel tegenvallen. De video laat weinig tot de verbeelding over: lompe voertuigen die even lomp besturen met generieke vijanden om neer te schieten. Dat de vijanden robots zijn die intelligentie hebben ontwikkeld en de mensheid willen uitroeien is dan al net zo fantasierijk.

Ooo! Net Halo! *kuch*

Ooo! Net Halo! *kuch*

Het ‘selling point’ van Thorium Wars is dan ook eerder de prijs. Maar liefst 1000 DSi Points moet je overhandigen om de game te mogen downloaden op je Nintendo DSi. Dat is waarschijnlijk veel meer dan je er daadwerkelijk voor over hebt en tevens zo ongeveer het duurste wat er in de DSi Shop te vinden is. Tien euro is wel erg veel voor zo’n middelmatige game.

Thorium Wars komt dan ook een beetje over als een game waar niemand op zit te wachten. Het enige wat aanspreekt zijn de ruimte- en luchtgevechten waar er goede herinneringen aan Starwing/Star Fox boven komen drijven, terwijl de grond- en watergevechten gewoon te saai zijn. Maar volgens mij is Star Fox Command voor de Nintendo DS tegenwoordig net zo duur.

Kapitein Eentoon

Ken je dat? Zo’n game die echt geweldig is in presentatie en vervolgens dan zo saai is dat je bijna het spel wilt uitzetten, ware het niet dat je echt héél graag wilt weten wat er daarna zal gebeuren? Ja? Nou, dat is Comic Jumper: The Adventures of Captain Smiley (X360).

Denk Gunstar Heroes met een eikel als held.

Denk Gunstar Heroes met een eikel als held.

Het spel heeft humor van het kaliber The Tick (SPOOON!!) en zit vol met referenties: naar andere games, naar de gebruikelijke popcultuuronderwerpen en naar zichzelf terwijl het zonder gêne de vierde muur verbrijzelt. Het werkt aanstekelijk en je zou willen dit languit op de bank als tekenfilm te kunnen consumeren. Helaas. Om nieuwe episodes te mogen aanschouwen word je (in de demo althans) opgesloten in een schietgallerij waarin je vrijwel alleen maar dezelfde eentonige vrouwelijke robotvijanden op dezelfde manier aan het neerschieten bent.

Het probeert wel wat variatie aan te brengen alsof het een bullet-hell schietspel is, maar het verveelt heel snel. Tien minuten later wil je het spel wel smeken om op te houden en de volgende tussenscène te laten zien zodat je weer die glimlach terugkrijgt. Als het spel wat meer variatie in acties en vijanden weet aan te brengen, dan is dit een prachtspel. Vooralsnog alleen downloaden voor de humor en referenties.

Behandelde games:

  • Comic Jumper: The Adventures of Captain Smiley · Xbox Live Marketplace – Xbox Live Arcade · gratis demo · volledige game 1200 Microsoft Points (~ € 14,40)
  • DJ Hero 2 - Demo · Playstation Network – Playstation 3 · gratis demo
  • Lugaru HD · Steam Store – Mac & Windows · volledige game € 8,99
  • Thorium Wars · DSi Shop – DSiWare · volledige game 1000 Wii Points (~ € 10,00)

*: In de eerste week alleen beschikbaar voor Xbox Live Gold-leden.
**: In de eerste week alleen beschikbaar voor Playstation Plus-leden.

Meer downloadinformatie op:

Huidige conversie bij online aanschaf van 1000 punten met credit card:
1 DSi Point: € 0,01
1 Microsoft Point: € 0,012
1 Wii Point: € 0,01

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>