Een eigen Portal 2-huisdierBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.

Laten we het gedoe met het Playstation Network even achter ons laten dit weekend. Wij gaan aan de gang met Portal 2, maar niet met een controller of muis in ons hand..

Het is misschien wat lullig, maar als je alleen een Playstation 3 bezit en allergisch bent voor oranje, dan heb je wat tijd over dit weekend. En voor het volgende project kun je die tijd goed gebruiken. Jonathan Guberman en Leigh Nunan bedachten een Portal 2 ‘turret’-knuffel. Een echte nerd combineert het liefst knuffels met robots, dus de heren maakten een pratende, lichtgevende turret.

Furby

In de game zien ze er niet zo schattig uit, maar als knuffel worden ze plotseling wel heel aandoenlijk. Een knuffel maken kan ik je nog wel uitleggen, maar een hele electrisch ondersteunde superpop niet. Dat laat ik dus aan Jonathan zelf over. De turret die zij hebben gemaakt, zegt zinnen uit de game, heeft een bewegingsdetector en weet wanneer je hem oppakt of omgooit. Een supergeeky variant van de Furby dus.

Er staat niet beschreven hoe je het knufgedeelte maakt, maar daar kom je ongetwijfeld makkelijk uit. Het is vooral het skelet dat deze Weekendtip ingewikkeld maakt. Voor iedereen die Koninginnedag gaat vieren: heel veel plezier! Pas op: bier en oranje tompoucen mixen niet zo lekker, maar dan is je koppie wel met andere dingen bezig dan boos zijn over de PSN-hack. Wel daarna even de wc schoonmaken he?

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>