Een knufje voor de pijntjesBreinaalden, naaimachines en bakingrediënten in de aanslag. Laura Kempenaar schotelt je elke vrijdag een creatieve tip voor het weekend voor.


Na Halo: Reach zijn alle verwachtingen voor een nieuwe Halo miniem geworden, en toen zei Bungie vorige week ook nog dat ze niet op de E3 komen. Die Halo-fans kunnen wel een pleister op de wonden gebruiken.

En dat doen we in de vorm van ‘amigurumi’. Het is een japans woord dat uit Ami (haken) en Gurumi (vullen) bestaat. Uiteraard had ik ook kunnen zeggen dat we iets vets gaan haken, maar dan zul je direct denken aan oma’s die afschuwelijke vestjes maken met een haaknaald. Amigurumi is bovendien dus iets meer dan dat, omdat je er wol of andere vulling in doet.

How-to

Misschien is de onderstaande amigurumi wat lastig om mee te beginnen, maar aan de andere kant is deze überschattige Masterchief wel een hele goede reden om eens wat uurtjes weg te haken… Etsy-lid Deadcraft haakt inmiddels al een hele tijd en is ‘bekend’ geworden met deze koddige Peashooter uit Plants vs. Zombies. Je kunt de Masterchief-pop daar bestellen, want helaas heeft Deadcraft geen how-to prijsgegeven van die stoere aliënkiller.

Toch is het best de moeite om te leren haken. Kijk maar eens naar deze superleuke Nintendo-poppetjes of deze bolle Xbox-controller. Er zijn -uiteraard- ook talloze Sackboys op het Internet te vinden, want ja, als je een gamepersonage superrealistisch na kunt maken met een haaknaald en wol, dan is het Mister LBP wel.

Begin easy

Begin makkelijk met haken, want als je het langzaam opbouwt dan krijg je er steeds meer plezier in. Probeer dit ei te maken in het wit en maak er met stof vlekken op, zodat het een Yoshi-ei wordt. Probeer vervolgens bijvoorbeeld een Locorocootje na te maken; weer iets met ronde vormen, maar dan met een kuifje of plukje haar. En als je heel wild bent, kun je overstappen naar een Kirby en daarna mag je jezelf een amigurumi-expert noemen en kun je hopelijk die übervette Masterchief zelf maken. Wel even het patroontje delen dan hè?

3 reacties

 1. Rick · 16-5-2011 · 14.08 uur

  Die Kirby is gaaf! :D

 2. Rick · 20-5-2011 · 9.04 uur

  Mn vriendin is even de crea-bea uit gaan hangen en heeft Kirbies gemaakt:
  http://www.rubberducky.nl/kirby.jpg

 3. mirjam · 14-8-2013 · 11.28 uur

  Hallo,

  Hebben jullie ook een patroonbeschrijving van de gehaakte peashooter van plants vs zombies?

  groetjes mirjam

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>