Fonkelende sterren in Starlight en nog 4 gratis gamesElke donderdag zet Sander van der Vegte de leukste gratis games op een rijtje.

Starlight

Het hoogtepunt van casual games is bereikt, en wel door Starlight. Er zit nauwelijks uitdaging in, je muis bewegen is het enige wat je moet doen, je verliest al je tijd erdoor en je houdt er een goed gevoel aan over. Een bijzondere prestatie. Met het bewegen van je muis gaan de sterren in de hemel roteren. Als alle sterren op de juiste plek staan vormen ze een afbeelding, en dat is nou precies waar je naar op zoek bent. Keer op keer. Op keer.

Speel Starlight (browser)

Alsof dat nog niet genoeg is, heb ik nog 4 gratis games voor je in de aanbieding.

We Want YOU

De bekende oneliner van Uncle Sam wordt in dit geval gebruikt als titel van de game. Ook hier draait het om de oorlog, al is het in een iets versimpelde vorm. Vecht je een weg door automatisch gegenereerde levels in deze 2D-platformgame. Spring, schiet en gebruik van tijd tot tijd een aantal bommen. Het blijft leuk, hè.

Speel We Want YOU (Windows)

Igneous

Iedereen is bekend met de scène waarbij figuur A uit de weg probeert te komen van object B. Of het nou een rollende bal is of een vloer die langzaam afbrokkelt; het is een situatie waar je hart sneller van gaat kloppen. In Igneous mag je deze nachtmerrie zo lang als je wilt herhalen, waarbij figuur A een soort van rollend balletje is, en object B met enige regelmaat van vorm verandert. Denk aan vallende torens en vliegende vuurballen en zo. Zorg er wel voor dat je een snelle PC hebt, dat is een vereiste.

Speel Igneous (Windows)

Obey the Game

In tegenstelling tot de titel van de game moet je soms niet doen wat er van je gevraagd wordt. Obey the Game is een serie van hele korte uitdagingen. Als je Warioware kent weet je precies wat je te wachten staat. Het filmpje hierboven laat goed zien wat er gebeurt als de snelheid omhoog gaat. Opperste concentratie is vereist!

Speel Obey the Game (browser)

Jetpack Basketball

Als je niet kan springen gebruik je toch gewoon een jetpack? In Jetpack Basketball is het in ieder geval heel normaal. Pak een bal en stuif richting de ring. Als je een punt maakt wordt het gevierd met een visueel spektakel. Het is mogelijk om met twee personen achter een computer te spelen. In vele gevallen ben je zelfs niet gelimiteerd tot één bal. Degene die zijn jetpack het beste kan besturen is hoogstwaarschijnlijk de winnaar.

Speel Jetpack Basketball (Windows)

Over de speelhal

De games in deze rubriek vormen een kleine selectie van wat er wekelijks wordt uitgebracht. Ben je nu alweer uitgekeken op deze spellen? Bezoek dan de sites waar ik de bovenstaande titels gevonden heb, zoals: TIGSource, Casual Gameplay en Indiegames. Ben je zelf nog een leuke gratis game tegengekomen? Laat van je horen in de reacties hieronder.

Eén reactie

  1. Wormpaul · 17-12-2009 · 13.27 uur

    Starlight uitgespeeld op easy mode…heerlijk ontspannend :-)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>