G4M3.nl: de Gold Box Dragonlance-serieWekelijks bespreekt Aldo van G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Dat doet hij met veel liefde en gevoel voor detail, en daarom verwijzen we ernaar.

SSI, een gameontwikkelaar die tot dan toe vooral bekend was van oorlogsgames (later zou men ook de bekende Panzer General-serie ontwikkelen), ging aan de slag met de Advanced Dungeons & Dragons-licentie en ontwikkelde de zogenaamde Gold Box Engine. Alle AD&D RPG’s die erop draaiden, kwamen bekend te staan als Gold Box-games. Dat betekende in het begin van de jaren 90 dat de game garant stond voor een hoge kwaliteit.

Lees het hele artikel over de Gold Box Dragonlance-serie op G4M3.nl.

3 reacties

 1. Wormpaul · 20-1-2010 · 10.59 uur

  Prachtig nieuwe categorie, zelf schreef ik vroeger reviews/vertalingen & was ik ondersteunend met alles voor http://www.abandonia.com (oude spelletjes uit de DOS/vroege Windows tijd)

  Bovenstaande game heb ik zelf niks mee dus minder interessant voor mij persoonlijk maar een leuk concept dat ik absoluut toejuich.

  @ Niels;

  Kan dit artikel ook volledig op Bashers komen elke week of zijn we verplicht door te klikken naar de site van G4M3.nl?

 2. Niels ’t Hooft · 20-1-2010 · 11.42 uur

  @Wormpaul: We verwijzen elke week naar de retromaandag van G4M3; in ruil daarvoor verwijzen zij elke week naar onze podcast. En natuurlijk ook omdat we beide enthousiast zijn over de rubrieken.

 3. Aldo · 20-1-2010 · 16.12 uur

  Leuk om een verwijzing hier terug te zien :) Ik vond het sowieso al een hele aangename verrassing dat deze uitruil er kwam en dat mijn retro artikeltjes daarvoor geselecteerd waren, maar het is ook leuk het nu echt te zien.

  @Wormpaul, Elke week is het een andere game. Ik probeer altijd de wat mindere voor de hand liggende games uit te kiezen. Iedereen kent wel Mario or Sonic. Het nadeel is wel inderdaad dat als je niet met de game bekend bent het je ook meteen een stuk minder doet. Overigens zijn alle artikelen die tot nu toe verschenen zijn terug te vinden via: http://www.g4m3.nl/tag/retro-game-maandag/ :)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>