G4M3.nl: Sid Meier’s Alpha CentauriWekelijks bespreekt G4M3.nl een bijzondere game van vroeger. Wij verwijzen ernaar.

Over Alpha Centauri: “Volgens Sid Meier heeft de mensheid de aarde eindelijk de nek om weten te draaien, met oorlogen en vervuiling.  Een gigantisch ruimteschip, de Unity, gaat op zoek naar een nieuwe bewoonbare planeet. Echter, nog vóórdat men daar aankomt gaat er van alles mis. Het schip wekt verschillende mensen uit ‘hibernation’, de kapitein wordt vermoord en er ontstaan allerlei facties die ruzie met elkaar krijgen. Kortom, alsof het een normale dag op de Aarde is. Uiteindelijk moet men Unity te verlaten en crasht de mensheid op een planeet genaamd Chiron (in de game vooral simpelweg ‘planet’ genoemd).”

“Op Chiron mogen we als een van de verschillende facties het gevecht op Civilization-achtige stijl met elkaar aangaan. In tegenstelling tot de Civ-games hebben we te maken met een echte SF-setting en zijn de groepen losjes gebaseerd op verschillende ideologische stromingen die we hier op Aarde kennen (gelovigen, milieubeschermers, industriëlen, etc). Ook introduceerde Sid Meier meer achtergrondverhaal dan je gewend was bij een Civ-game. Wat is dit voor vreemde planeet? Zijn er misschien aliens?”

Lees de rest op G4M3.nl

2 reacties

  1. Jan M · 3-3-2010 · 9.21 uur

    dat was pas een spel…

  2. Erdee · 4-3-2010 · 11.54 uur

    Best game… ever? Ja. :)

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>