Gamecrush: betaald spelen met meisjesDit artikel is ook verschenen in Nieuwe Revu.

Online gamen is hot. Maar je komt er alleen maar andere kerels tegen. Website Gamecrush zegt de oplossing te bieden: gamers kunnen daar op zoek gaan naar een meisje om mee te gamen. Tegen betaling. En dat is populairder dan je zou denken.

Wie wil dat nou?

Geld betalen om online te kunnen gamen met meisjes. Wie wil dat nou? Nou… schijnbaar erg veel mensen. Halverwege maart opende Gamecrush zijn virtuele deuren, nadat de site een paar maanden daarvoor al was aangekondigd. Resultaat: ruim tienduizend aanmeldingen in de eerste vijf minuten. Door die enorme toestroom van bezoekers raakten de servers van de site direct overbelast. “Daar schrokken we zelf van”, vertelt Gamecrush-woordvoerder Brent Bucci. “We wisten wel dat we voldeden in een bijzondere behoefte. Dat het zó druk zou worden, hadden we echter niet verwacht. Er zijn heel veel gamers die het zat zijn om altijd maar de stem van een man aan de andere kant te horen schelden en tieren. Er zijn genoeg meisjes die gamen, maar daar kom je als man maar lastig mee in contact.”

Het idee van Gamecrush in een notendop: gamers zoeken op de site een meisje dat ze leuk vinden en nodigen haar uit voor het spelen van een online spel. Het eerste contact is gratis, zodat de gamers even af kunnen tasten of het meisje hen bevalt. En of ze ook echt iets van games weet. “Dat is wel erg belangrijk”, vindt gebruiker ‘sgmsuperstar’, die ik tegenkom in een van de chatboxen. “Als een meisje niks van games af weet, knal je haar constant overhoop bij een potje Halo 3. Dan is de fun er ook snel vanaf.”

Na het eerste contact (dat zo lang kan duren als je zelf wilt) kiest de gamer een spelletje om te spelen. De échte gamer gaat voor een playdate met een game voor de Xbox 360. Kosten voor een spelletje Halo 3, Gears of War 2, GTA 4 of Call of Duty: Modern Warfare 2? 400 credits per spel van tien minuten. Of korter, als de 25 kills eerder bereikt zijn. Playstation 3 en Nintendo Wii worden nog niet ondersteund, maar staan wel in de planning.

Gamers zonder Xbox 360 kunnen op de pc wat simpele spelletjes spelen: vier-op-een-rij, zeeslag, dammen, biljart en boter-kaas-en-eieren. Kosten voor zo’n casual game: 400 credits voor de eerste zes minuten, daarna 60 credits per minuut. Bij de casual games kunnen gamers de meisjes zien op de webcam en horen over de speakers. Via Xbox 360 komt er dan weer geen webcam aan te pas. Credits kosten 10 dollar per 1000 stuks. Dat is inclusief veertig procent ‘opstartkorting’, die over een paar weken komt te vervallen. De playdates krijgen uiteindelijk zestig procent van de credits en kunnen dat omwisselen voor echt geld.

Digitale hoerenloperij?

De ruim 3000 meisjes die op het moment van schrijven beschikbaar zijn komen, volgens Bucci, bijna allemaal uit de Verenigde Staten. Na lang speuren weet ik er eentje te vinden die gewoon uit ons eigen Nederland komt. ‘Cerealmurder’, een 21-jarige brunette uit een klein dorpje bij Haarlem. Haar echte naam houdt ze liever voor ons geheim. “Mijn vrienden en familie weten niet dat ik dit doe. Dat zouden ze raar vinden. Daarom wil ik het gescheiden houden van mijn échte leven. Ik vind het een beetje vreemd dat je geld moet betalen om even een spelletje te spelen met een meisje. Maar het voorziet in een behoefte, denk ik. Het is wel leuk om wat extra geld te hebben maar rijk word je hier niet. Als ik hier was om rijk te worden, zou ik mijn kleren wel uittrekken.”

De prijs van een drankje

Dankzij de enorme bezoekersaantallen vlak na de lancering heeft Gamecrush zijn strategie iets moeten wijzigen. De site is nu in een testfase. Toegang krijg je alleen met een uitnodiging. “Zo houden we het aantal bezoekers relatief laag, terwijl we de site testen op bugs. Iedere dag delen we zo’n honderd van die codes uit. En die worden ook allemaal gebruikt”, vertelt Gamecrush-woordvoerder Brent Bucci. Volgens Bucci koopt ongeveer de helft van de gamers ook daadwerkelijk credits. Wie een casual game speelt, kan met tien dollar aan credits een kwartiertje spelen. Waarom die prijs? Bucci: “De prijs staat ongeveer gelijk aan een meisje trakteren op een drankje in een hippe club.”

Wanneer ik haar spreek heeft ‘Cerealmurder’ nog maar enkele tientallen ‘gamedates’ gehad. In de twee dagen voorafgaande aan ons gesprek heeft ze met drie spelletjes veertig euro verdiend. Een veredelde webcamdienst vindt ze Gamecrush niet. Nog niet. “Ik ben bang dat het wel zo wordt. Ik zit hier niet om mijn kleren uit te trekken. Maar er zijn wel genoeg van zulke meisjes hier. Een van de meiden hier heeft per avond zo’n negen playdates. Allemaal naakt.”

Anders dan ik verwachtte betekent een spelletje doen bij ‘Cerealmurder’ ook echt een spelletje spelen. Maar betalen om meisjes op de webcam te zien heeft toch iets obscuurs. “Het is niet de bedoeling dat mensen Gamecrush komen gebruiken voor seks. Daar draait het hier niet om”, aldus Bucci. “Maar we geven toe, de mogelijkheid tot sekscammen ìs er wel. De meiden geven zelf hun stemming aan. Zijn ze flirty, dan willen ze gewoon een goed gesprek. Zijn ze dirty, dan willen ze wel eens wat verder gaan. Maar dat is niet de opzet van de site.”

Op de avonden dat ik de playdates opzoek, vind ik inderdaad weinig meiden die er ook daadwerkelijk zijn voor andere dingen dan het spelen van een game. Een van de dames die haar stemming wél stelselmatig op dirty heeft staan is ‘awagsxo’. “Ik ben gewoon een exhibitionist”, bekent ze. “Ik geniet van mijn lichaam en laat graag anderen meegenieten.” Toch is ‘awagsxo’ - echte naam Ally - geen Playdate geworden voor de seks. “Soms vragen mannen me wel te masturberen voor de cam, maar dat gaat me te ver. Dan gaan ze maar naar een sekssite. Dat doe ik zelfs niet als ze me een grote fooi geven.”

Zo’n fooi kunnen we geven tijdens of na het spelen van een spel. En om welke reden we ook willen. Goed gespeeld? Of toch maar die kleren uit? ‘Awagsxo’ waarschuwt ook nog even: “Helemaal naakt ga ik niet. Dat voelt gewoon niet goed.” Daar heeft een andere gamegirl - ‘Octopus_Braces’, echte naam Chloe - niet zo’n problemen mee wanneer ik haar spreek. ‘There’s nothing like checkers and mutual masturbation’, verkondigt ze op haar profiel. Zo slecht verzin ík ze zelfs niet!

14 reacties

 1. Lucas Seuren · 20-5-2010 · 12.33 uur

  Als je het heel basaal bekijkt is het niet raar. Zoals er al staat, het is niet veel duurder dan iemand op een cocktail trakteren tijdens eerste contact leggen oid. Maar aan de andere kant, we hebben het hier over spelen van spelletjes, niet daadwerkelijk een versierpoging in een willekeurige kroeg. Het gaat dus puur en alleen om het ‘contact’ dat je dan hebt met iemand van het vrouwelijk geslacht. Ik kan me voorstellen dat je je ergert aan de mannelijke pubers die de hele tijd lopen te schreeuwen en te vloeken in de microfoon, maar ik dit vind ik toch echt een beetje vreemd.

 2. Wormpaul · 20-5-2010 · 12.47 uur

  Bizar, ik had verwacht toen ik begon met lezen dat `t zou gaan om een server ruimte die gebalanceerd een gecalculeerd % vrouwen zou hosten die echt spellen spelen.

  Op die manier kunnen vrouwen samen met elkaar spelen en komen de mannelijke bezoekers niet alleen maar andere tegen, iets in de verhouding 80% man & 20% vrouw (willekeurig getal..)

  De mannen kant zou veel sneller vol zitten en die gaat dan gewoon op slot, vrouwen komen mondjesmaat erbij en als ze met elkaar (deels) kunnen spelen wordt het misschien allemaal veel aantrekkelijker..

  Dit bovenstaand vind ik gewoon `t verlengde van een webcamsite waar vrouwelijk schoon wat danst/showt/speelt met zichzelf ten gunste van degene die er voor bereid is te betalen…

  Heeft volgens mij weinig meer met gamen te maken, want je gaat echt niet zoveel geld betalen om alleen maar tegen een chick te spelen in een potje HALO / Modern Warfare etc. etc…

  Laatste vraag;

  Staan er ook vrouwen op die minder aantrekkelijk zijn maar wel goed kunnen gamen of zijn `t allemaal goed uitziende dames??

 3. Stefan Keerssemeeckers · 20-5-2010 · 12.53 uur

  Brent Bucci zegt dat ‘het niet om sekscammen draait’. Dan is zo’n stemming als ‘dirty’ toch ook niet nodig? Wat een grap!

  Mooi artikel.

 4. Nick Kivits · 20-5-2010 · 12.58 uur

  @Wormpaul: Er staan ook minder aantrekkelijke dames op. Sterker nog: toen ik voor dit artikel GameCrush ‘in dook’ (mooie woordkeuze) waren er ontzettend veel mooie vrouwen. Nu, een paar weken later, zie je steeds meer minder aantrekkelijke vrouwen die er ook echt zijn voor het gamen.

 5. Maarten · 20-5-2010 · 13.30 uur

  Leuk artikel, eindelijk eens wat eigen onderzoeksjournalistiek en een zelf bedacht en uitgewerkt verhaal. Kudos!

 6. Eline Muijres · 20-5-2010 · 14.10 uur

  Als ik voor alle potjes die ik online heb gespeeld geld zou krijgen, had ik nu toch wel een aardig bedrag gehad. ;)

  Het is eigenlijk een bizar fenomeen. Het zou voor mij ook voelen als ‘digitale hoerenloperij’ zoals Nick dat zo mooi verwoordt. Als het werkelijk om gamen gaat, zou een simpele gameinvite genoeg moeten zijn om samen een potje Halo te spelen. Ik snap sowieso niet echt waarom je perse met meiden zou willen gamen puur om het gamen zelf. Ik denk niet dat het zoveel meerwaarde heeft.
  Als iemand zo verschrikkelijk graag met mij wilt gamen dat ie bereid is mij ervoor te betalen, dan zou ik absoluut denken dat hij daarbij bijbedoelingen heeft. Dubieus… Samen gamen vind ik leuk en daar sta ik altijd open voor, maar flirten en dergelijke hoort toch echt gewoon face to face ;)
  Sowieso zou het aan mijn geweten knagen, het zou voor mij voelen als geldklopperij. En ergens is het ook wel een beetje zielig dat mensen hier geld voor willen geven…
  Prima dat meiden zich op deze manier tentoonstellen - dat moet je lekker zelf weten - maar ik zie het eigenlijk vooral als aandacht trekken.

  In ieder geval goed artikel, leuk dat je ook wat reacties van de meiden zelf erbij hebt betrokken, want ik vroeg me inderdaad wel af hoe zij hierover denken.

  edit: ik heb een account aanmaakt om het eens te bekijken, en je kunt je mood alleen op “flirty”, “dirty” of “both” zetten. Daarbij kun je worden beoordeeld op je hotness, flirtiness en dergelijke. Lijkt dus echt vooral meer op een webcam/datingsite dan een gamerscommunity.

 7. Robert Gaal · 20-5-2010 · 17.05 uur

  Ik zou het veel leuker vinden als ik als man mag betalen voor de omgeving van de date (bv. de hosting van de game of de licentie om het te spelen of zoiets), en dat vrouwen dates uitkiezen waar ze gratis mogen spelen. Dat je de dame direct moet betalen, dat is gewoon te lame.

 8. Harry Hol · 20-5-2010 · 18.29 uur

  Echt een top artikel! Was erg nieuwsgierig naar deze site (uit professioneel oogpunt! Echt waar!) dus geweldig dat je op onderzoek bent gegaan. Ook lekker geschreven. Leest super weg.

  Nu even over het verschijnsel:
  Toen ik voor het eerst van deze site hoorde dacht ik dat het een 1 april grap was. Hoe is het mogelijk dat er jongens zijn die daadwerkelijk betalen om te gamen met een meisje.

  En waarom wil iemand gamen met een naakt meisje? Dat ‘naakt’ en ‘meisje’ snap ik. Maar waarom hou je dan nog een joystick vast? (badum tish)… Ik begrijp werkelijk niet waarom iemand die blote dames wil zien deze dienst verkiest boven een dedicated sekssite.

 9. Sander van der Vegte · 20-5-2010 · 19.53 uur

  Ik begrijp het wel. Best of both worlds, Harry. Bier-cap op, beetje schreeuwen en aan je reet krabben. Even helemaal de multitaskende mannelijke man uithangen.

  Maar even serieus, je deelt een bepaalde passie en dat zorgt voor vertrouwen. Ik denk dat dat het grote verschil is met een normale seks webcam site. Mannen voelen zich hier minder snel een kansloze nerd. En als de dames een keer hun tieten laten zien is dat toch alleen maar tof. Misschien dat we er niet in kunnen komen vanwege een generatie verschil, maar als ik zestien was zou ik dit wel verdomd spannend vinden.

 10. Harry Hol · 20-5-2010 · 22.00 uur

  Multitasken? Sorry hoor. Maar een blote borst en de killcount kan me echt niets meer schelen.

 11. Nick Kivits · 21-5-2010 · 11.42 uur

  @Eline: Je hebt je dus aangemeld als ‘playdate’. Ik zou best een verhaal willen lezen van hoe het werkt vanuit die kant van de vrouw.
  @Harry: LOL@woordgrap.
  @Derest: Bedankt voor de reacties.

 12. Eline Muijres · 21-5-2010 · 12.39 uur

  Voor een artikel op Bashers wil ik het wel doen als er interesse voor is, maar ik ga er geen gewoonte van maken ;)

 13. Wormpaul · 21-5-2010 · 14.32 uur

  @ Eline;

  Ik heb interesse!

  Misschien verdien je gelijk een klein zakcentje tijdens `t gamen?

  Het is dat ik geen XboX360 bezit anders had ik best willen meedoen (mocht je terkort “klandizie” hebben :-)

 14. Snezana Nedeski · 23-5-2010 · 12.10 uur

  Ook even naar de aanmeldingsprocedure gekeken tot het aanmaken van een profiel.
  “We’ve created a some of sample profiles to help stir your creative juices.”
  Die ‘sample profiles’ komen er op neer dat ‘t het beste is om foto’s te posten waar je een controller in je handen hebt en een kort zilver latex-pakje draagt. De anekdotes op de profielen zijn wel lichtelijk hilarisch, bijna alleen maar verwijzingen naar geslachtsdelen en seksuele daden.

  Ik denk niet dat mijn vriend helemaal doorhad wat voor site het precies was toen hij zei dat ik me moest aanmelden omdat ik dan ‘lekker kon gamen en er nog geld voor kreeg ook!’ :-P

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>