Games en agressie, releasedatum Proun en het slechtste van de E3‘Games maken agressief’, deel 382
Ja, de zoveelste hoogleraar die daar z’n mond opentrekt over games en agressie. Dit keer was het Brad Bushman, een Amerikaanse gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit. Hij concludeert dat games agressief maken op basis van 381 reeds uitgevoerde onderzoeken naar de effecten van games.

Releasedatum Proun bekend
Proun is een abstracte on-rails racer op de PC en hij komt op 24 juni uit. De game wordt verkocht volgens het ‘pay what you want’-systeem, waarbij je zelf mag bepalen hoeveel je neerlegt voor de game. Lees hier meer over het spel.

Wii U wit om volwassen uitstraling
De Wii U zal in het begin alleen verkrijgbaar zijn in het wit, omdat Nintendo vindt dat dit de meest volwassen uitstraling heeft. Later komen er ook andere kleuren Wii U’s beschikbaar.

Het slechtste van de E3 in vier minuten
In vier minuten zien wat het slechtste was van de afgelopen E3? Daar hebben we YouTube voor! Wat dacht je bijvoorbeeld van die Madden-presentatie met Kinect-ondersteuning? Bekijk de video hier.

Tips voor de redactie? Mail ze naar tips@bashers.nl.

4 reacties

 1. Jaap Olsthoorn · 18-6-2011 · 12.39 uur

  “de zoveelste hoogleraar”… nou ja zeg, beetje respect mag wel… Hij is een van de meest vooraanstaande wetenschappers op dat gebied, niet eoa PhD student.

  Vergeet ook dit artikel niet te lezen als je wilt lezen wat een scepticus van de beweringen van Prof. Bushman vindt.

 2. Mitch · 18-6-2011 · 15.47 uur

  Bushman is diehard Christen. Dat zegt genoeg.

 3. Jaap Olsthoorn · 20-6-2011 · 11.57 uur

  Nee dat zegt het niet. Als hij gewoon volgens de wetenschappelijke methode werkt, dan maakt het niet uit welk geloof hij heeft. Het gaat hier niet om evolutie of zo.

  Het zal zijn motivatie om dit te onderzoeken zeker beinvloeden, en ook geloof ik dat hij heel graag een effect wil vinden, maar dat betekent niet meteen dat wat hij vindt, niet klopt. Ik zet alleen mijn vraagtekens bij zijn conclusies.

 4. Harry Hol · 20-6-2011 · 19.47 uur

  Ik snap niet zo goed waarom gamers denken dat games *geen* invloed op je gedrag hebben. Dat hebben TV en film toch ook? Waarom denk je dat er miljarden uitgegeven wordt aan reclame? Inderdaad: omdat het zien en horen van media gedrag verandert.

  Dat is nog mijlenver van ‘van games wordt je moordenaar’. Dat is onzin. Net zo’n onzin als ‘games hebben geen invloed op gedrag’.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>