GfK-charts voor 25 septemberBekijk de top tien meest verkochte games in Nederland (of een van de platformspecifieke lijsten) bij Dutchcharts, klik verder voor mijn analyse.

Het bewegingstijdperk voor Sony is ook aangebroken

De top drie van deze week is allesbehalve verrassend. Microsoft’s kaskraker Halo: Reach, die in het Verenigd Koninkrijk in 24 uur maar liefst 300.000 keer over de toonbank ging, heeft daarnaast ook nog eens de consoleverkopen van de Xbox 360 met 99% bevorderd. Dat is niet mis. Verder doet Mafia 2 het nog erg goed, gevolgd door Mario Galaxy 2.

Afgelopen week heeft Sony de Playstation Move in de winkelschappen gelegd, en dat is terug te zien aan Sports Champions, Sony’s antwoord op Wii Sports (Resort). Of de Move net zo succesvol wordt als de Wii, blijft nog maar de vraag. Maar eigenlijk is deze vergelijking niet helemaal juist, aangezien Sony de Move brengt als een extra voor een ander (casual) publiek, zonder daarbij de trouwe achterban te verliezen. Net zoals de Eyetoy bijvoorbeeld. Mijns inziens een verantwoorde keuze. Sports Champions scoort overigens een bovengemiddelde 76 op Metacritic. Niet voor iedereen weggelegd dus.

Nog maar een paar daagjes en dan is het alweer oktober. En wat betekent dat? FIFA 11 en PES 2011 die met elkaar de strijd aangaan, EA komt met haar antwoord (lees: Medal of Honor) op Call of Duty en we worden getrakteerd op grote titels zoals Vanquish, Enslaved en Fallout: New Vegas. Dat worden weer drukke tijden… Tot volgende week!

Eén reactie

  1. Vincent Leeuw · 28-9-2010 · 9.43 uur

    Ik vind Sports Champions nog verbazend hoog staan. Benieuwd wanneer die weer uit de top 10 verdwijnt.

Volg de reacties op deze post via RSS

Plaats een reactie

Registreer je als vaste gebruiker. Heb je dit al eens gedaan, log dan in.

Hou de discussie menselijk en inhoudelijk. Reageer bij voorkeur onder je echte naam, met je foto als avatar (via Gravatar).

Toegestane HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>